Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA atzīst: tiesneši galotnē nepamanīja trīs Durenta piezīmes pret Džeimsu

Agris Suveizda

NBA atzīst: tiesneši galotnē nepamanīja trīs Durenta piezīmes pret Džeimsu
Kevins Durents pret Lebronu Džeimsu
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija publicējusi ierasto pēdējo divu minūšu tiesāšanas atskaiti par spēli starp Goldensteitas "Warriors" un Klīvlendas "Cavaliers", kurā čempione bez savainotā Stefena Karija galotnē nosargāja uzvaru ar rezultātu 99:92.

Pēc spēles daudz tika kritizēta tiesnešu darbība divās epizodēs, kurās Kevins Durents ar acīmredzamu saskares palīdzību liedza Lebronam Džeimsam samazināt rezultāta starpību. Pirmais uzbrukums beidzās ar Džeimsa kļūdu jeb bumbas izlaišanu ārpus laukuma, bet otrajā Durents bloķēja viņa metienu. Kā atzīts NBA atskaitē, šajās epizodēs Durentam garām tika palaisti pat trīs noteikumu pārkāpumi.

Pirmais pārkāpums bija 72,0 sekundes pirms pamatlaika beigām pie rezultāta 92:95, kad Durents nospēlēja Džeimsa ķermenī un ietekmēja viņa došanos uz grozu. Savukārt nepilnu pusminūti līdz beigām Durents pie tāda paša rezultāta vispirms trāpīja pa Džeimsa rokām un aizskāra viņa kreklu, ietekmēdams caurgājienu, bet pēc tam viņa metienu bloķēja, trāpot pa roku. Par šīm epizodēm abiem spēlētājiem tika vaicāts arī pēc spēles. "Viņš divreiz pārkāpa noteikumus, taču ko gan tagad var darīt?!" pikts bija Džeimss. Savukārt Durents noliedza, ka būtu pārkāpis noteikumus: "Viņš ir pārāk liels. Viņš tam ir pārāk liels. Tā nebija nekāda piezīme."



Tiesa gan, otrā Džeimsa uzbrukuma varēja arī nebūt, ja viņam pašam 33,0 sekundes līdz beigām pēc Džordana Bella neprecīzā tālmetiena tiktu fiksēts pārkāpums cīņā zem sava groza pret Dreimondu Grīnu. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesneši bumbu atdeva Klīvlendai, un tieši pēc tam sekoja Džeimsa otrais mēģinājums samazināt deficītu. Tā ka no šīm četrām tiesnešu kļūdām par svarīgāko var saukt pašu pirmo.


Interesanti, ka pirms gada abas komandas un abi līderi bija pretējās lomās. Klīvlendas "Cavaliers" savā laukumā Ziemassvētku cīņā ar 109:108 pēc Kairija Ērvinga metiena izrāva uzvaru, taču galotnē tiesneši pieļāva divas kļūdas par labu Klīvlendai. Ja pirmā neprecizitāte, nefiksējot Džeimsam tehnisko piezīmi par pārāk ilgu karāšanos groza stīpā, tika traktēta kā nebūtiska, tad otrā kļūda jau bija pavisam izšķiroša, Ričardam Džefersonam pēdējās sekundēs uzkāpjot uz kājas Durentam un neļaujot viņam izdarīt metienu.


Jāpiebilst, ka viena kļūda tika pieļauta arī Oklahomasitijas "Thunder" un Hjūstonas "Rockets" (112:107) galotnē. Rasels Vestbruks 20,2 sekundes līdz beigām pārkāpa noteikumus pret Raienu Andersonu, kuram tādējādi pie mīnus pieci būtu jāmet divi soda metieni. Dažas sekundes vēlāk Eriks Gordons pazaudēja bumbu, un rezultāts vairs nemainījās. Pārējo Ziemassvētku spēļu, ieskaitot Ņujorkas "Knicks" pret Filadelfijas "76ers" (98:105), atskaites vēl nav pieejamas.

Izmantotie resursi:
official.nba.com
official.nba.com

  +3 [+] [-]

, 2017-12-27 18:05, pirms 6 gadiem
Piezīmes basketbolā ir bulšits, sit pa rokām jau visu laiku, tiesneši izvēlas kad svilpt, kad nesvilpt.

  +8 [+] [-]

, 2017-12-27 18:07, pirms 6 gadiem
Interesanti, kādas sankcijas tiesnešiem par šādām kļūdām? Izskatās, ka lielākā daļa no NBA tiesnešiem pat nenokārtotu Eirolīgas tiesnešu fiziskos testus!

  +4 [+] [-]

, 2017-12-27 18:08, pirms 6 gadiem
Tik acīmredzamas piezīmes pat stipendiāts Ozols mēdz nosvilpt, šī bija pilnīga izgāšanās.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 18:10, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Interesanti, kādas sankcijas tiesnešiem par šādām kļūdām? Izskatās, ka lielākā daļa no NBA tiesnešiem pat nenokārtotu Eirolīgas tiesnešu fiziskos testus!
NBA veic tiesnešu performance izpēti, līdz ar to šādas kļūdas var tiesnešiem maksāt vietu play off spēlēs, kas ir gana liels zaudējums

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 18:12, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Interesanti, kādas sankcijas tiesnešiem par šādām kļūdām? Izskatās, ka lielākā daļa no NBA tiesnešiem pat nenokārtotu Eirolīgas tiesnešu fiziskos testus!
Es gan teiktu, ka pie NBA ātruma, eksplozivitātes un atlētisma Eirolīgas tiesnešiem paietu ļooti ilgs laiks, lai pierastu un neizskatītos smieklīgi.

P.S. Nemaz nerunāsim par noteikumu interpretāciju un pat pamatu atšķirībām, pie kuriem abām pusēm pretējos ierakumos būtu jāpierod.

Tāpēc labāk nejauksim divas pilnīgi dažādas lietas.

     [+] [-]

, 2017-12-27 18:15, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Interesanti, kādas sankcijas tiesnešiem par šādām kļūdām? Izskatās, ka lielākā daļa no NBA tiesnešiem pat nenokārtotu Eirolīgas tiesnešu fiziskos testus!
Nu es īsti nesaprotu to jēgu pēc spēles meklēt vainīgo, jo rezultātu neviens nemainīs.

Patika, ka te visi komentos pēc spēles bļāva, ka nebija nekādi sodi utt.

Durantam vispār spēle bija jāpamet daudz ātrāk ar otru tehnisko.....

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 18:21, pirms 6 gadiem
Pēdējā minūte un KD savās mājās, plus vēl Lebis ir tāds tanks, ka sodus pret viņu bieži nesvilpj. No otras puses Lebja sodu precizitāte izšķirošos brīžos ir krimināla. Šaubos, ka mača liktenis būtu mainījies.

     [+] [-]

, 2017-12-27 18:34, pirms 6 gadiem
Strīdīga epizode, bet varēja iedot sākuma kontaktā piezīmi, bet Nba vismaz sakarīgi tiesneši, nevis kā Eirolīgā, kas tiesā pat par nepieskāršanos

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 18:39, pirms 6 gadiem
Un šis ir galvenais iemesls, kāpēc Home advantage ir tik liels spēks NBA.

Nogurums no pārbraukumiem, morālais spiediens no pretinieku komandas faniem utt... Jā, tas arī spēlē lomu, bet nesalīdzināmi mazāku kā NBA tiesneši.
To var pateikt salīdzinot NBA ar NHL, kur arī ir 82 spēles, konstanti pārbraukumi un 20k arēnas ar faniem. Bet home advantage izpaužas nesalīdzināmi mazāk kā NBA. Tur tiesāšana ir tomēr klasi augstāka.

  +3 [+] [-]

, 2017-12-27 18:50, pirms 6 gadiem
Paldies, Ralfinolv! Nezināju, ka NBA tiesnešiem vienīgais sods it netiesāt play off spēles.
Kā Tev iet, Bērziņ?- tad jau NBA tiesnešiem, kuri tiesā PČ un OS spēles pēc starptautiskajiem noteikumiem nebūtu jātiesā, jo pie tiem jāpierod?
P.s. Mani tomēr vairāk interesēja NBA tiesnešu FIZISKĀS gatavības pārbaude, jo skatoties spēles manīju, ka nu brīžiem viņi pat fiziski nespēj izsekot notikumiem laukumā. Par to spēles interpretāciju- brīžiem tiešām rodas pārliecība, ka viņi tiesā pēc bukmeikeru un savu favorītu interesēm!!!

     [+] [-]

, 2017-12-27 19:16, pirms 6 gadiem
kad tiecu, ka ir 3 sodi, tad tiku mīnusots, sportacentra eksperti atkal līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-27 19:25, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: kad tiecu, ka ir 3 sodi, tad tiku mīnusots, sportacentra eksperti atkal līmenī.
Ko var gribēt no tādiem chubaki, veljero, kols un ja nemaldos vēl dakots..

  -3 [+] [-]

, 2017-12-27 20:31, pirms 6 gadiem
Mixes rakstīja: Pēdējā minūte un KD savās mājās, plus vēl Lebis ir tāds tanks, ka sodus pret viņu bieži nesvilpj. No otras puses Lebja sodu precizitāte izšķirošos brīžos ir krimināla. Šaubos, ka mača liktenis būtu mainījies.
ir pamatoto stastistika par tiem izskirosajiem sodiem? Vai ka parasti.... atceries dazas epizodes un jau skaitas ka kriminali

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 21:05, pirms 6 gadiem
G-POWER rakstīja: ir pamatoto stastistika par tiem izskirosajiem sodiem? Vai ka parasti.... atceries dazas epizodes un jau skaitas ka kriminali
Lasi un raudi, sirsniņ, man likās tā ir visiem zināma lieta, bet lkm ne tev

Lebrons sodus clutchā met par 15% sliktāk:

NBA Miner | NBA Advanced Stats- Clutch Time Stats

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 21:16, pirms 6 gadiem
Tiesneši baidījās no Durenta izmešanas jau spēles sākumā, kad sasējās ar Kalderonu, jo
1. it kā, Zsvētku spēles nav plovu spēles, bet spēli rāda pa ESPN, kas ir nacionālā televīzija ASV un GSW tā jau spēlē bez Karija, kas nozīmē, ka spēlei nebūtu vairs tā odziņa, kas ir spēlējot Lebronam pret Durentu.
2. cik spēlēs 4 vai 5 spēlēs (vairs neatceros) pēc kārtas tika ejected GSW spēlētāji pat nedaudz mazāk nesportiskās epizodēs kā tas bija šajā spēlē un tiesneši vienkārši nobijās nosvilpt pret GSW atkal.
2015.gadā Cavs zaudēja Zsvētku dienā GSW un uzvarēja titulu, 2016. gadā otrādi un ja ticam māņticībai, tad šajā sezonā titulu jāizcīna Cavs.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-27 21:36, pirms 6 gadiem
viņi neredzēja vēl manu tehnisko- es Durentam uzspļāvu uz ekrāna

  -1 [+] [-]

, 2017-12-27 22:04, pirms 6 gadiem
Mixes rakstīja: Lasi un raudi, sirsniņ, man likās tā ir visiem zināma lieta, bet lkm ne tev

Lebrons sodus clutchā met par 15% sliktāk:

http://www.nbaminer.com/clutch-time-stats/
Paldies par statistiku.... visiem zinama ir tikai sis sezonas statitika ? pie reizes apskaties verigak ari citas sezonas
un sezona vel nav gala... butu tikai logiski piebilst, ka sosezon ir "kriminala statistika" ...

     [+] [-]

, 2017-12-27 22:15, pirms 6 gadiem
a varbut ir kautkur atrodami uzzimeti grafiki vairakiem speletajiem, ?
butu intresanti salidzinat pa sezonam sezonu labakos speletajus, ....a ta meklet katru speletaju pa vienam un meginsat atcereties kada kuram ta statistika bija, baigais cakars

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 22:16, pirms 6 gadiem
G-POWER rakstīja: Paldies par statistiku.... visiem zinama ir tikai sis sezonas statitika ? pie reizes apskaties verigak ari citas sezonas
un sezona vel nav gala... butu tikai logiski piebilst, ka sosezon ir "kriminala statistika" ...
Paskaties uz to regresu no sezonas uz sezonu un piemet vēl klāt playofus, aina nav glīta. Tajā lapā arī ir pēdējās 5 min, bet esmu drošs, ka pēdējā minūtē viņa stati ir vēl sliktāki. Fakts paliek fakts - diez vai metot sodus viņš būtu izvilcis spēli pret GSW.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 22:36, pirms 6 gadiem
17-18..seona vel nav puse bet pagaidam -15
16-17...+1----- -16
15-16...-5--------+8
14-15...+5-------- +10
13-14...+9-------- -3
12-13....+2--------+6
11-12....-6---------+3
10-11....+9--------+23
09-10...+3 -------+1
regulara playoff
kur ir tas regress no sezonas uz sezonu?
regularaja tik 2 no 8 ir ar minusu un tas pats ari playoffa, visu ainu paboja pagasesonas playoffs....un pagaidam ari si sesonas.... bet sezona vel nav puse, par to spriedisim sezonas beigas..... bet kur ir tas regress sezonu no sezonas? Un janem vera, ka logiski ka tie cipari svarstas jebkuram....tur atkal deretu salidzinat ar citiem stariem, ka tur uz kopeja fona viss izskatitos...
p.s vecakas, senakas sezonas neeskatijos, slinkums

  -1 [+] [-]

, 2017-12-27 23:17, pirms 6 gadiem
Jo NBA ir šovs un bizness. Vjadzēja GS uzvaru, ko tiesneši arī nodrošināja. Priekā!