Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" mērķis - apturēt uz viļņa esošo Minsku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" mērķis - apturēt uz viļņa esošo Minsku
Krišjānis Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2014. gada pēdējo izbraukumu šodien pulksten 16:00 ar spēli pret Kontinentālās hokeja līgas Rietumu konferences piektās vietas īpašnieci Minskas "Dinamo", kas izcīnījusi septiņus panākumus pēc kārtas, sāks pēdējās septiņās spēlēs sešus zaudējumus piedzīvojušais Rīgas "Dinamo", kas gan ņēmis virsroku divos no trim savstarpējiem mačiem. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Lai gan novembris tika noslēgts ar sešiem panākumiem septiņās spēlēs, 2014. gada noslēgums Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" nav izdevies: decembrī izcīnīta tikai viena uzvara septiņās cīņās, un komanda ar 46 punktiem dala pēdējo vietu Rietumu konferencē. Pēdējais mačs tika aizvadīts trešdien, kad pret līgas līdervienību Maskavas CSKA izdevās gūt četrus vārtus skaitliskajā vairākumā, tomēr noslēdzošās trešdaļas ievadā nepilnās divās minūtēs tika izsēts divu vārtu handikaps, piedzīvojot neveiksmi ar 4:5.

Tomēr bilance pret nākamo pretinieci Minskas "Dinamo", kas ar 37 spēlēs sakrātajiem 66 punktiem ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, atrodoties tikai aiz Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas SKA, Helsinku "Jokerit" un Maskavas "Dynamo", šajā sezonā ir pozitīva: mājās izcīnītas divas uzvaras un piedzīvots viens zaudējums. Atklāšanas mačā ar vārtiem un piespēli panākumu ar 4:2 kaldināja Krišjānis Rēdlihs, mēnesi vēlāk sekoja 1:3, bet 14. novembrī Rīgas "Dinamo" atkal ņēma virsroku ar 4:2, kanādiešu aizsargam Čejam Genovejam izceļoties ar vārtiem un divām piespēlēm.

Baltkrievijas komandas rindās ar trim punktiem izcēlās kanādieši Šarls Lenglē un Džonatans Čīču, bet vienīgais, kurš Rīgas "Dinamo" vārtsargus pārspējis divas reizes, ir kanādiešu centra uzbrucējs Pols Šehura, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Latvijas galvaspilsētas spēcīgākajā klubā. Pēdējo dueli viņš bija spiests izlaist cirkšņa savainojuma dēļ, līdz ar to Šehura izstumts ārpus Minskas "Dinamo" rezultatīvāko uzbrucēju piecinieka, kura pirmajā vietā ar 37 spēlēs sakrātajiem 38 punktiem atrodas cits bijušais Rīgas "Dinamo" centrs Mets Elisons.

16 rezultatīvi metieni ir arī Čīču kontā, kurš, izlaižot četras cīņas, sakrājis par diviem punktiem mazāk nekā Elisons, kamēr Lenglē un Raiena Veskes kontā ir 31 un 29 punkti. Viņiem seko Minskas "Dinamo" rezultatīvākais pašmāju spēlētājs Aleksejs Kaļužnijs - 37 gadus vecā uzbrucēja kontā ir trīs rezultatīvi metieni un 22 piespēles.

Arī Minskas "Dinamo" rezultatīvākie aizsargi (un vienīgie, kuri sasnieguši desmit punktu atzīmi) ir ārzemnieki: amerikānis Niks Beilens iemetis piecas ripas skaitliskajā vairākumā, izdarījis 13 piespēles un sakrājis 23 punktus, kamēr čeha Lukaša Krajīčeka, kurš spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā, kontā ir deviņas piespēles un desmit punkti. Tāpat vārtos lielāko vezumu velk leģionāri: norvēģis Larss Haugens 18 spēlēs atvairījis 91,9% sāncenšu metienu, bet kanādietis Denijs Teilors 13 mačos izcīnījis astoņus panākumus, lai gan atvairījis tikai 90,9% metienu.

Tomēr labākā statistika ir 28 gadus vecajam baltkrievam Dmitrijam Miļčakovam - 93,9% atvairīto metienu un vidēji spēlē ielaistas mazāk nekā divas ripas. Viņš savainojuma dēļ bija spiests izlaist vairāk nekā divus mēnešus, bet tagad atgriezies ierindā. Taču pirms trim dienām Teilors tika galā ar 25 no 26 metieniem, kaldinot Minskas "Dinamo" panākumu savā laukumā pret Sanktpēterburgas SKA ar 2:1 pēcspēles metienos, tādēļ laukuma saimnieku treneru korpusam nav iemesla veikt izmaiņas.

Pēdējo zaudējumu Minskas "Dinamo" piedzīvoja 24. novembrī, bet turpinājumā izcīnītas septiņas uzvaras pēc kārtas: mājās 4:3 pret Zagrebas "Medveščak", 4:0 pret Ufas "Salavat Yulaev", 6:2 pret Omskas "Avangard", 5:2 pret Astanas "Barys" un 2:1 bullīšos pret Sanktpēterburgas SKA, bet izbraukumā ar 5:4 apspēlēts Jaroslavļas "Lokomotiv" un ar 5:3 pieveikts Podoļskas "Vityaz".

Vai Rīgas "Dinamo", kas savainojumu dēļ palicis bez uzbrucējiem Laura Dārziņa un Broka Trotera, taču izbraukumā pirmo reizi līdzi ņēmis galvenā trenera Arta Ābola dēlu Rodrigo, kurš ir hokeja kluba "Rīga" rezultatīvākais spēlētājs, izdosies pārtraukt Minskas "Dinamo" uzvaru sēriju un izcīnīs ceturto uzvaru viesos šajā sezonā? Spēles sākums pulksten 16:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

1 2 3 84 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2014-12-27 10:14, pirms 9 gadiem
Vilciens aizgājis vajadzēja vasarā trenēties un spēlēt normāli nevis raudāt ka naudu nemaksā par šādu spēli gāzes Juris toč nemaksās

  -3 [+] [-]

, 2014-12-27 10:15, pirms 9 gadiem
dāvanu laiks jau pagājis
Slēpts komentārs: Gūža

  -4 [+] [-]

, 2014-12-27 10:21, pirms 9 gadiem
Vārtos jāliek Delorjē, Sedlāčeks pēdējās spēlēs galīgs siets, kaut kāds nedrošs

  +1 [+] [-]

, 2014-12-27 10:26, pirms 9 gadiem
hokejists77 rakstīja: Vilciens aizgājis vajadzēja vasarā trenēties un spēlēt normāli nevis raudāt ka naudu nemaksā par šādu spēli gāzes Juris toč nemaksās
Ne jau juris to lems ,bet kremlis liks te atstāt komandu .

  +5 [+] [-]

, 2014-12-27 10:27, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: Kāds ir intereses pēc rēķinājis, cik aptuveni no atlikušajām 19 spēlēm jāuzvar lai būtu play off zonā? Nu tīri tā vidēji?
Šodien nezinu kam jānotiek, lai uzvarētu. Likšu toto pret Dinamo R.
Lai stabili tiktu PO zonā vajag 50% no visiem punktiem (tātad 60 spēlēs 90 punktus). Mums ir 44 punkti. Tātad atlikušajās 19 spēlēs būtu jāpaņem 46 punkti (tas ir 15 uzvaras plus vēl viens punkts). Varētu teikt ka no 19 spēlēm jāuzvar15 lai tiktu PO. Tā ir matemātika.
Skatos visu liaiku DR vietu kopējā tabulā. Esam 21 vietā, bet spēļu skaits nevienāds un drīzāk kritīsim zemāk kad tas būs vienāds. Šībrīža situācijā ceru uz tikšanu divdesmitniekā sezonu noslēdzot, bet tad jāņem atlikušās spēlēs vismaz 40% punkti aptuveni.

  -4 [+] [-]

, 2014-12-27 10:30, pirms 9 gadiem
Man jau šķiet, ka šodien Rižskajai Ģinamai daudz variantu nav. Pirmkārt,normāls papildinājums komandai tā arī nebija,un,otrkārt, pēdējā spēlē izskatījās, ka spēlētāji jau paši vairs netic šīs sezonas veiksmīgam (tikšana Play Off) iznākumam.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-27 10:32, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Lai stabili tiktu PO zonā vajag 50% no visiem punktiem (tātad 60 spēlēs 90 punktus). Mums ir 44 punkti. Tātad atlikušajās 19 spēlēs būtu jāpaņem 46 punkti (tas ir 15 uzvaras plus vēl viens punkts). Varētu teikt ka no 19 spēlēm jāuzvar15 lai tiktu PO. Tā ir matemātika.
Skatos visu liaiku DR vietu kopējā tabulā. Esam 21 vietā, bet spēļu skaits nevienāds un drīzāk kritīsim zemāk kad tas būs vienāds. Šībrīža situācijā ceru uz tikšanu divdesmitniekā sezonu noslēdzot, bet tad jāņem atlikušās spēlēs vismaz 40% punkti aptuveni.
Nu tātad bezcers! Vispār kā var sezonā izbraukumā 20 spēlēs uzvarēt tikai 3 (!!!!) spēles? Šausmas

  +4 [+] [-]

, 2014-12-27 10:34, pirms 9 gadiem
Nekas tur nesanāks, tak spēle izbraukumā

  +1 [+] [-]

, 2014-12-27 10:34, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man jau šķiet, ka šodien Rižskajai Ģinamai daudz variantu nav. Pirmkārt,normāls papildinājums komandai tā arī nebija,un,otrkārt, pēdējā spēlē izskatījās, ka spēlētāji jau paši vairs netic šīs sezonas veiksmīgam (tikšana Play Off) iznākumam.
Es arī gaidīju no Sējēja vismaz kādu darbību ar papildinājumiem, bet laikam jau visa komandas vadība nolaiduši rokas

  -3 [+] [-]

, 2014-12-27 10:41, pirms 9 gadiem
Kada jega bija nemt to mazo pusciganu trotilu , kurs ir pedejo sezonu laika parverties par slidosu mironi , pec divam nospeletam spelem trauma dzekam , nav vieglak uzreist atlaist lai vismaz cilvekam ar slinkosanu nav nauda jamaksa ta jau kuras nav dinamo

  -3 [+] [-]

, 2014-12-27 10:43, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: Es arī gaidīju no Sējēja vismaz kādu darbību ar papildinājumiem, bet laikam jau visa komandas vadība nolaiduši rokas
Tas viss tikai lieku reizi pierāda, ka tā bija tīrākā tiršana par mistisko sponsoru, kurš sevi nevēlas reklamēt.
Par ieekonomēto naudiņu paņēma Trotteru uz pāris mēnešiem, un tas arī viss.
Slēpts komentārs: coffijs

  -1 [+] [-]

, 2014-12-27 10:52, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Āksti pat Spruktam nespēja sagrabināt piķi.
Man jau šķiet, ka Sprukta story ir no citas sērijas u.t.i., ka ne viņš pats īsti grib spēlēt Ģinamā, ne arī Ģinamas vadība viņu grib redzēt savā komandā.
Paŗāk daudz dažādi teksti ar zemtekstiem ir izskanējuši publiskā telpā par savstarpējo nepatiku vienam pret otru.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-27 10:54, pirms 9 gadiem
kaut kā pilnīgi pajāt RD šobrīd, lai puiši beidz normali sezonu bez traumām, nav jau par ko sisties šajā sezonā vairs

  +5 [+] [-]

, 2014-12-27 11:05, pirms 9 gadiem
nu tas jau bija sen skaidrs,ka nauda bija iedota no KHL stabilizēcijas fonda,un iedota tik, lai beigtu sezonu februārī,nekādu tur mistisko sponsoru nav un nebija,tukšas runas,tā ka atlikušas spēles būs,kā dziedātājiem ar fonogrammu,redzi ka fonā kustas un spēlē,bet tas jau vairs nebūs īsts hoķis ar atdevi,nu labi vismaz varēs ilgstoši gatavoties PČ ,lai izradītu sevi jaunajiem klubiem nākamgad..

  -2 [+] [-]

, 2014-12-27 11:07, pirms 9 gadiem
Minskai simpātiska komanda, labākie fani un skaistākā halle, tātad novēlu viņiem arī uzvarēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-27 11:23, pirms 9 gadiem
Mérķis šo sezonu pabeigt
Slāvu klubi tādos brížos izmet spélétājus ar lielajiem lígumiem, lai neatslido tik savu "numuru", un sastāvā paņem iespélé 3-5 jaunos nākotnei, nevis cenšas vasarā par kapeikām sameklét kādus aiz robežām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-12-27 11:26, pirms 9 gadiem
Ar šādu treneri mums playoffos netikt.Maini vai nemaini spēlētājus - kamēr nebūs gudrs treneris,komanda nespēlēs.Znaroks,Vītoliņš un Skudra to jau labi ir pierādījuši,bet Ābols ir pilnīga BEZPALĪDZĪBA!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-27 11:30, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Āksti pat Spruktam nespēja sagrabināt piķi.
Iespējams nogaidija kādi būs rezultāti pēdējās spēlēs, pēc zaudējuma CSKA, nav vairs jēgas tērēties, tāpat play-off netiks.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-27 11:34, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Iespējams nogaidija kādi būs rezultāti pēdējās spēlēs, pēc zaudējuma CSKA, nav vairs jēgas tērēties, tāpat play-off netiks.
Es jau par izlasi domājot to rakstīju,cerot ,ka Spruktam aprīlī un maijā būs motivācija.

 +10 [+] [-]

, 2014-12-27 12:03, pirms 9 gadiem
Ar katru nodzīvoto dienu pārliecinos par krievu projektu bezjēdzību pasaulē, viss "cerez žopu", lai man piedod par skarbajiem vārdiem, ar lielu bravūru tas viss sākās, noķert un apdzīt NHL, bet kad naudas beidzas, nemāk pateikt taisnibu, kaut ko murgo vecais čekists Savickis un viņa līdzskrējēji par kaut kādiem sponsoriem, kuru reāli nav un nebūs. KHL no sava glābšanas fonda iedeva naudu izdzīvošanai, cerot, ka krieviem krīze beigsies, bet tā nebeigsies tuvākajos gados, pusei KHL klubu būs problēmas tuvākajā nākotnē.
Skaidrs ir viens, RD klusi jāizvelk līdz sezonas beigām, moska pat nepaliks pēdējie, jo Amur iet vēl sūdīgāk. Nu un Ābolam savs puika tirgū jāiespēlē, jo nākamgad HK Rīga ar nebūs, uz US braukt par vēlu, Eiropā var būt kaut kur aizķersies.
Kopumā RD čaļi nav vainīgi ka kļuvuši par šādas situācijas ķīlniekiem, un karjera ir tik ilga, cik ir, bet labs hokejists jebkurā gadījumā bez darba nepaliks, jebkurā gadījumā paldies čaļiem par pavadīto laiku RD un vēlu veiksmi atrast darbu nākamajā sezonā!

  -2 [+] [-]

, 2014-12-27 12:09, pirms 9 gadiem
Piektajai kolonnai prieku sagādā arī šis komandas zaudējumi, tā vismaz stāsta viņu runasvīrs Funis, tāpēc sezona jebkura gadijumā ir izdevusies

  +1 [+] [-]

, 2014-12-27 12:17, pirms 9 gadiem
Sermulītis rakstīja: Tak lai sauc augšā Ābolu ar Dzierkalu. Varbūt NHL nodraftēs. Viss ir zudis.
Ābolu jau uzsauca, par Dzierkalu nepārspīlē.,puikam tikai 17,tikko vēl Sāga/98 spēlēja, čalim zvaigznene pielpt varētu no tāda lēciena,lai kamēr var kapā HK rīga,ja gan RD, gan HK Rīga nākamgad nav ,lai brauc uz ZA..

  +3 [+] [-]

, 2014-12-27 12:19, pirms 9 gadiem
kaijs rakstīja: Ar katru nodzīvoto dienu pārliecinos par krievu projektu bezjēdzību pasaulē, viss "cerez žopu", lai man piedod par skarbajiem vārdiem, ar lielu bravūru tas viss sākās, noķert un apdzīt NHL, bet kad naudas beidzas, nemāk pateikt taisnibu, kaut ko murgo vecais čekists Savickis un viņa līdzskrējēji par kaut kādiem sponsoriem, kuru reāli nav un nebūs. KHL no sava glābšanas fonda iedeva naudu izdzīvošanai, cerot, ka krieviem krīze beigsies, bet tā nebeigsies tuvākajos gados, pusei KHL klubu būs problēmas tuvākajā nākotnē.
Skaidrs ir viens, RD klusi jāizvelk līdz sezonas beigām, moska pat nepaliks pēdējie, jo Amur iet vēl sūdīgāk. Nu un Ābolam savs puika tirgū jāiespēlē, jo nākamgad HK Rīga ar nebūs, uz US braukt par vēlu, Eiropā var būt kaut kur aizķersies.
Kopumā RD čaļi nav vainīgi ka kļuvuši par šādas situācijas ķīlniekiem, un karjera ir tik ilga, cik ir, bet labs hokejists jebkurā gadījumā bez darba nepaliks, jebkurā gadījumā paldies čaļiem par pavadīto laiku RD un vēlu veiksmi atrast darbu nākamajā sezonā!
Ābols savu puiku varēja pat ātrāk iespēlēt,arī tad,kad bija cerības. HK Rīga stabils līderis,ir augums,masa..Arī izlases pārbaudes spēlēs nespēlēja slikti. Varēja ņemt jau krietni agrāk..Drīzāk Ābols nobijās,ka tad viņam tiks tas pats,kas U20 ,u-18 izlašu treneriem,ka velk savējos utt.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-27 12:20, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: Vārtos jāliek Delorjē, Sedlāčeks pēdējās spēlēs galīgs siets, kaut kāds nedrošs
Vārtos būtu jāieliek kāds no HK Rīga.. Delorjē cik stāvēja bija tāds pats caurums,kā diemžēl šogad Masaļskis, Sedlam neiet..Lai iedod apostīt gaisu Balandīnam, Grīnfogelim un kas vēl HK spēlē..Liela atšķirība nebūs..

  +3 [+] [-]

, 2014-12-27 12:22, pirms 9 gadiem
Un Baltkrievija - Pasaulē labākā valsts!

Sāniņš rakstīja: Minskai simpātiska komanda, labākie fani un skaistākā halle, tātad novēlu viņiem arī uzvarēt!

  -1 [+] [-]

, 2014-12-27 12:29, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Piektajai kolonnai prieku sagādā arī šis komandas zaudējumi, tā vismaz stāsta viņu runasvīrs Funis, tāpēc sezona jebkura gadijumā ir izdevusies
Funisms plaukst un zeļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 84 komentāri