Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Veršakovs turpina spīdēt, Lilienfelds arī pēc zaudējuma līderis 2. Bundeslīgā

Krišs Upenieks

Veršakovs turpina spīdēt, Lilienfelds arī pēc zaudējuma līderis 2. Bundeslīgā
Foto: HSC 2000 Coburg

Aizvadītajā nedēļā kārtējās spēles dažādās Eiropas handbola līgās aizvadījuši Latvijas handbolisti, un spilgtāko sniegumu atkal demonstrējis Māris Veršakovs, kurš šoreiz 3. Vācijas Bundeslīgā izcēlās ar deviņiem vārtiem.

Vācijas 1. Bundeslīgā 14. kārtas ietvaros Latvijas izlases handbolista Aivja Jurdža ''DHfK Leipzig'' pēc zaudēta pirmā puslaika ar 13:15 otrajā spēles daļā pierādīja savu pārākumu pret ''TSV Hannover-Burgdorf'', galarezultātā izcīnot panākumu ar 31:26. Jurdžs šajā spēlē ar gūtiem vārtiem neizcēlās. Leipcigai šī bija ceturtā uzvara 14 spēlēs, kas dod 13. vietu 18 vienību konkurencē. 

Vācijas 2. Bundeslīgā ''EHV Aue'' pieteikumā pēc ilgākas pauzes savainojuma dēļ aizvadītajā nedēļā atgriezās Austris Tuminskis, kurš šoreiz vēl ar vārtu guvumiem neizcēlās, bet komanda ar 31:28 viesos uzveica ''Dessau-Rosslauer''. Artūra Kuģa ''TW Grosswallstadt'' savā laukumā rezultatīvā cīņā ar 36:33 pieveica ''TUSEM Essen''. Latvijas izlases vārtsargs laukumā pavadīja 12 sekundes. Savukārt Ģirta Lilienfelda ''HSC 2000 Coburg'' izbraukumā ar 26:31 zaudēja ''HBW Balingen-Weilstetten''. Ģirts spēli pabeidza ar vieniem gūtiem vārtiem.

Francijas pēc spēka 2. līgā pirmo punktu izbraukumā šosezon izcīnījusi Ingara Dudes ''Limoges'', kas cīnījās neizšķirti 23:23 ar ''Chartres''. Jāpiemin, ka pēc spēles pirmā puslaika ''Limoges'' vēl bija iedzinējos ar 9:12. Ingars šajā spēlē izpildīja divus metienus pa vārtiem un guva divus vārtus, kā arī nopelnīja vienu divu minūšu sodu. Ar 5-1-4 bilanci ''Limoges'' turnīra tabulā ieņem septīto vietu 14 komandu konkurencē. 

Vācijas 3. Bundeslīgā izcilu sniegumu demonstrēt turpina Latvijas izlases saspēles vadītājs Māris Veršakovs, kurš pēdējā spēlē izcēlās ar deviņiem gūtiem vārtiem (realizēti divi no četriem septiņu metru soda metieniem), esot pārliecinoši rezultatīvākajam spēlētājam ''TGS Pforzheim'' sastāvā. Mārim arī divu minūšu sods, bet komanda ar rezultātu 31:29 viesos uzvarēja ''TuS 04 Dansenberg''. 

Citā 3. Bundeslīgas spēlē Elvija Borodovska ''TSG Hassloch'' izbraukumā tika galā ar ''TVS 1907 Baden-Baden'' - 28:24. Elvijam šajā spēlē vieni gūti vārti. Savukārt zaudējumu piedzīvojusi Toma Lielā ''HG Saarlouis'', kas viesos ar 30:32 zaudēja ''TV Willstatt''. Toms nebija savas komandas pieteikumā. Vācijas 4. Bundeslīgā ''OHV Aurich'' ar Latvijas vārtsargu Edgaru Kukšu vārtos sagrāva ''HSG Barnstorf-Diepholz'' - 44:31. 

Islandes handbola līgā Emīla Kurzemnieka ''Afturelding'' izbraukumā ar 26:30 zaudēja ''Fram'' handbolistiem. Latvijas handbolists šo spēli noslēdza ar vieniem gūtiem vārtiem. 

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv