Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rīdzinieki centīsies uzlauzt dzelžaino CSKA aizsardzību, vārtos būs Biļalovs

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Rīdzinieki centīsies uzlauzt dzelžaino CSKA aizsardzību, vārtos būs Biļalovs
Rīgas ''Dinamo'' hokejistu prieki par pirmajiem gūtajiem vārtiem Cīrihē mačā pret SKA. Foto: Raimonds Volonts/dinamoriga.lv

Otro un pēdējo spēli Cīrihē ''KHL World Games 2018'' ietvaros aizvadīs Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas šovakar pulksten 20:30 cīnīsies ar līgas līdervienību Maskavas CSKA. Vai rīdziniekiem izdosies atņemt punktus KHL spēcīgākajai komandai? Spēles tiešraide kanālā TV6.

Pirms divām dienām ''Dinamo'' komanda aizvadīja pirmo spēli Cīrihes ''Hallenstadion'' arēnā, pustukšu tribīņu priekšā sīvā cīņā ar 1:3 atzīstot cita līgas granda Sanktpēterburgas SKA pārākumu. Pats spēles sākums rīdzinieku izpildījumā bija nepārliecinošs, kā rezultātā komanda ātri zaudēja pirmos vārtus. Tomēr spēles gaitā ''Dinamo'' sniegums manāmi uzlabojās, izdevās pārņemt spēles iniciatīvu un Kevins Klārks otrā perioda izskaņā panāca izlīdzinājumu. Tiesa, trešajā periodā svaru kausi atkal nosvērās par labu SKA - pretrunīgā situācijā, spēlētājam epizodes brīdī atrodoties vārtsarga laukumā, pretinieki vadību atguva, bet trešo ripu ieraidīja jau tukšos vārtos neilgi pirms mača beigu sirēnas.

Šajā mačā atpūta tika dota vārtsargam Timuram Biļalovam, kurš ir piektais labākais KHL atvairīto metienu procenta ziņā (94,6%) un kuram, kā vēsta Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, iespēja tiks dota šovaka. Pret SKA vārtos stājās Kristers Gudļevskis, kurš, lai arī pieļāva nelielu kļūdu pirmajā vārtu zaudējumā, pārējo spēles daļu aizvadīja augstā līmenī, vairākkārt glābjot partnerus pēc viņu kļūdām. Kopā spēlē Kristeram 30 atvairīti metieni. Otro maču pēc kārtas sev neierastajā centra uzbrucēja pozīcijā aizvadīja komandas kapteinis Lauris Dārziņš, aizstājot savainoto Līnusu Videlu. "Treneri noteikti izdarīs secinājumus un pieņems lēmumu, vai likt man spēlēt centrā arī pret CSKA. Ja izturēšu šo posmu, turpmāk vajadzētu būt vieglāk,” pēc spēles atzina Dārziņš.

Bažas treneriem rada nedaudz ierūsējušā skaitliskā vairākuma izspēle. Pret SKA rīdziniekiem bija gan viens četru minūšu, gan viens piecu minūšu vairākums, tomēr vārti tā arī netika gūti, kas lielā mērā kļuva par zaudējuma iemeslu. Pēdējās sešās spēlēs ''Dinamo'' vairākumā guvusi vien divus vārtus, ko paveicis Miķelis Rēdlihs. Tiesa, mazākums joprojām ir līmenī - pēdējās sešās spēlēs zaudēti trīs vārti, divi pret ''Neftekhimik'' un vieni pret ''Ak Bars''.

Spēli pret CSKA gan rīdzinieki sagaidījuši labā noskaņojumā. Pauzē starp abiem mačiem hokejistiem bija iespēja iejusties treneru lomā un vadīt meistarklasi vietējās hokeja skolas audzēkņiem. ''Vairāki mūsu puiši šādas meistarklases vada vasarā, tāpēc ar prieku to atbraucām darīt arī šeit,'' atklāj ''Dinamo'' galvenais treneris Ģirts Ankipāns. Labas emocijas no pavadītā laika ar bērniem saņēmis arī aizsargs Metjū Majone: ''Bija ļoti jautri! Vienmēr ir forši būt uz ledus kopā ar bērniem. Man galvenais ir strādāt un no hokeja gūt gandarījumu un baudu, lai kļūtu vēl labāks hokejists.'' Tiesa, labā noskaņojumā nav visi - vakar treniņā divus pirkstus salauzis Sergejs Gimajevs, kurš nespēlēs kādu laiku. Šovakar uz ledus neredzēsim arī somu uzbrucēju Matiasu Mitinenu.

Igora Ņikitina vadītā Maskavas CSKA šobrīd uzkrājusi iespaidīgu 13 uzvaru sēriju. Tas ļāvis komandai sezonas gaitā izvirzīties gan rietumu konferences, gan arī visas līgas vadībā, par vienu punktu apsteidzot austrumu konferences flagmani Jekaterinburgas ''Avtomobilist''. Pragmatiskais aizsardzības hokejs nes rezultātu - CSKA 32 spēlēs ielaidusi tikai 34 vārtus, un šajā rādītājā ieņem stabilu pirmo vietu KHL. Komandas pamatvārtsargs Iļja Sorokins šosezon aizvadījis jau sešas sausās spēles, kopā 21 aizvadītajā mačā atvairot 94,0% metienu un vidēji ielaižot 1,20 vārtus. Labāka statistika gan ir otrajam numuram Lāšam Juhansonam, kurš ieņem pirmo vietu līgā abos rādītājos - 97,0% atvairīto metienu un 0,70 ielaisti vārti.

Arī uzbrukumā spēle maskaviešiem pagaidām iet no rokas - 34 spēlēs pretinieku vārtos sabērtas 99 ripas. Rezultatīvākais CSKA hokejists ir uzbrucējs Mihails Grigorenko, 29 mačos sakrādams 30 (10+20) punktu. Visvairāk vārtus, proti, 13 gan guvis cits uzbrucējs - olimpisko zelta vārtu autors Kirils Kaprizovs. Vairāk par 10 rezultativitātes punktiem guvuši 12 CSKA spēlētāji. Aizsargu vidū ražīgākais punktu guvējs bijis Ņikita Ņesterovs ar 13 (2+11) punktiem, bet par trim mazāk (3+7) sakrājis bijušais Rīgas ''Dinamo'' aizsargs Mets Robinsons.

Komandu salīdzinājums

RādītājsDinamoCSKA
Vieta konferencē (punkti)7. (30)1. (56)
Vārtu attiecība (G:Z)65:7599:34
Vairākuma realizācija (vieta līgā)21.2% (10.)19.1% (13.)
Mazākuma neitralizācija (vieta līgā)84.5% (8.)86.5% (5.)
Soda minūtes (vieta līgā)292 (17.)309 (16.)
Rezultatīvākais spēlētājs (punkti)L. Videls 28 (13+15)M. Grigorenko 30 (10+20)

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru

1 2 3 89 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2018-11-28 09:59, pirms 5 gadiem
Pret cisku varianti 0 !!!!

  +6 [+] [-]

, 2018-11-28 10:13, pirms 5 gadiem
Viss kaut kas var atgadīties

  -2 [+] [-]

, 2018-11-28 10:40, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Viss kaut kas var atgadīties
Vienīgais cska var saķert vēdera vīrusu

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 10:40, pirms 5 gadiem
Sportā nevar iziet laukumā ar domu - nav variantu. Īpaši jau vienā līgā spēlējošas komandas hokejā tā nedomā. Varianti ir vienmēr. Uzvarēt CSKA PO līdz 4 uzvarām varianti ir niecīgi - 2-3% , bet vienā spēlē šī varbūtība var pieaugt līdz 10-20%.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 10:53, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Sportā nevar iziet laukumā ar domu - nav variantu. Īpaši jau vienā līgā spēlējošas komandas hokejā tā nedomā. Varianti ir vienmēr. Uzvarēt CSKA PO līdz 4 uzvarām varianti ir niecīgi - 2-3% , bet vienā spēlē šī varbūtība var pieaugt līdz 10-20%.
Lūdzu formulas, aprēķinus studijā kā tiki tieši pie šādiem skaitļiem , procentiem!!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 11:01, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Sportā nevar iziet laukumā ar domu - nav variantu. Īpaši jau vienā līgā spēlējošas komandas hokejā tā nedomā. Varianti ir vienmēr. Uzvarēt CSKA PO līdz 4 uzvarām varianti ir niecīgi - 2-3% , bet vienā spēlē šī varbūtība var pieaugt līdz 10-20%.
Pirmais teikums ka kulaks uz acs, Funi! Tam es pilnigi piekritu. Vel varu piebilst, savelkot paraleles ar Slovan spelem Vine nevis Slovan majvieta pret abam armijnieku komandam, tur bija 0:9 un 0:7 par sliktu Slovan ja atmina nevil. Ridzinieki tomer vismaz ar SKA pieradija ka nebut nav peramie zeni. Ja, CSKA nebut nebus mums medusmaize, bet kas zin, kas zin... Spele jebkura gadijuma saksies no 0:0. Lai veicas, RD!

  +3 [+] [-]

, 2018-11-28 11:03, pirms 5 gadiem
Žēl,ka otro reizi pret SKA nepelnīts zaudējums! Nezinu,kā rakstīts noteikumos,bet manas domas ir ka vārtsarga laukums pider tikai viņam un tur pretinieka kājas nevar atrasties,te nevar būt runa par traucēšanu vai netraucēšanu.Ja pretinieka kājas tur atrodas,tad viņš traucē,nav jau vienmēr jāgrūstas,ja tā nav rakstīts,tad vienmēr radīsies neskaidrības un to jau pierāda daudzi gadījumi. Tagad ir video un domstarpības nevarētu būt. Šodien arī grūti,bet cerības ir.Lai izdodas!...

  +5 [+] [-]

, 2018-11-28 11:05, pirms 5 gadiem
tak nereāli šitādus paķert,atkal tiesneši pavilks utt,tak viss sen skaidrs ar šitām krievu top komandām.Bezcers!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 11:15, pirms 5 gadiem
Pret SKA kāsiens bija cienījams

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 11:44, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Lūdzu formulas, aprēķinus studijā kā tiki tieši pie šādiem skaitļiem , procentiem!!!!
Fuņa aprēķinus veic, izmantojot Savicka speciāli izstrādātās matemātiskās formulas un krievijā ražotu skaitļojamo tehniku.
';

  -3 [+] [-]

, 2018-11-28 11:45, pirms 5 gadiem
Žēl, ka šīs spēles vietā TV6 nerādīs ČL futbolā - PSG pret Liverpool! Sportiskā ziņā daudz saistošāka spēle.
Katrā ziņā, lai DR veicas.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 11:50, pirms 5 gadiem
goljax rakstīja: Žēl, ka šīs spēles vietā TV6 nerādīs ČL futbolā - PSG pret Liverpool! Sportiskā ziņā daudz saistošāka spēle.
Katrā ziņā, lai DR veicas.
Prioritātes. Divu krievu komandu duelis (kurā uzvarētājs jau zināms pirms spēles) ir nozīmīgāks par pasaules līmeņa futbolu!

  +4 [+] [-]

, 2018-11-28 11:51, pirms 5 gadiem
uldis2014 rakstīja: Žēl,ka otro reizi pret SKA nepelnīts zaudējums! Nezinu,kā rakstīts noteikumos,bet manas domas ir ka vārtsarga laukums pider tikai viņam un tur pretinieka kājas nevar atrasties,te nevar būt runa par traucēšanu vai netraucēšanu.Ja pretinieka kājas tur atrodas,tad viņš traucē,nav jau vienmēr jāgrūstas,ja tā nav rakstīts,tad vienmēr radīsies neskaidrības un to jau pierāda daudzi gadījumi. Tagad ir video un domstarpības nevarētu būt. Šodien arī grūti,bet cerības ir.Lai izdodas!...
var tak ieiet hokeja spēles noteikumosun izlasīt ,kāda jēga kaut ko minēt :
Ja uzbrukumā esošs laukuma spēlētājs ir vārtu laukumā brīdī, kad
ripa šķērsojusi vārtu līniju, bet viņa pozīcija nekādā veidā nav traucējusi
vārtsargam ķert ripu vai pienācīgi pildīt savas funkcijas, vārti tiek
ieskaitīti.
p.s. šos vārtus bija jāskaita ,vienīgi es uzskatu ,ka arī tos kurus iemeta Rīgā rīdzinieki bija jāskaita ,jo Klarks nekādi netraucēja vārtsaragu..

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 11:59, pirms 5 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Prioritātes. Divu krievu komandu duelis (kurā uzvarētājs jau zināms pirms spēles) ir nozīmīgāks par pasaules līmeņa futbolu!
Beidz muldēt, TV6 šosezon nemaz nerāda ČL, to dara 360 TV, bet labi, ka ir strīmi, jo viņi bieži izvēlas rādīt ne tās centrālās spēles, piemēram, šovakar, Napoli-Crvena Zvezda, kaut gan paralēli ies gan PSG-Pool, gan Spurs-Inter...

  -3 [+] [-]

, 2018-11-28 12:00, pirms 5 gadiem
Šovakar skatīšos TTT spēli, bet pārtraukumos uzslēgšu DR spēli.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 12:11, pirms 5 gadiem
CSKA 13 uzvaras pēc kārtas, kaut kad jau tam vadzim arī ir jālūzt

  -3 [+] [-]

, 2018-11-28 12:56, pirms 5 gadiem
Patiess prieks par šveiciešiem, kuri beidzot ieraudzīs īsto hokeju! Par diženu ģēri un Dinamo Lāčplēšu raksturu!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 13:00, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: var tak ieiet hokeja spēles noteikumosun izlasīt ,kāda jēga kaut ko minēt :
Ja uzbrukumā esošs laukuma spēlētājs ir vārtu laukumā brīdī, kad
ripa šķērsojusi vārtu līniju, bet viņa pozīcija nekādā veidā nav traucējusi
vārtsargam ķert ripu vai pienācīgi pildīt savas funkcijas, vārti tiek
ieskaitīti.
p.s. šos vārtus bija jāskaita ,vienīgi es uzskatu ,ka arī tos kurus iemeta Rīgā rīdzinieki bija jāskaita ,jo Klarks nekādi netraucēja vārtsaragu..
Pilnībā piekrītu visam komentāram.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 13:01, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šovakar skatīšos TTT spēli, bet pārtraukumos uzslēgšu DR spēli.
šovakar skatīšos DR, bet spēles beigās paskatīšos TTT rezultātu internetā.

  -3 [+] [-]

, 2018-11-28 13:41, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: šovakar skatīšos DR, bet spēles beigās paskatīšos TTT rezultātu internetā.
tas neizbrīnaa ,ka tevi vairāk intresē krievu klubs DR nekā mūsu pašu TTT Rīga

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 14:08, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: tas neizbrīnaa ,ka tevi vairāk intresē krievu klubs DR nekā mūsu pašu TTT Rīga
Hokejs interesē daudz vairāk kā basketbols un krievu klubu spēles interesē maz. Starp diviem Latvijas klubiem izvēlos patīkamāko - DR.

  -4 [+] [-]

, 2018-11-28 15:00, pirms 5 gadiem
Bez variantiem

  -4 [+] [-]

, 2018-11-28 15:01, pirms 5 gadiem
CSKA ir cita līmeņa klubs
Slēpts komentārs: kristaps30

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 15:09, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: var tak ieiet hokeja spēles noteikumosun izlasīt ,kāda jēga kaut ko minēt :
Ja uzbrukumā esošs laukuma spēlētājs ir vārtu laukumā brīdī, kad
ripa šķērsojusi vārtu līniju, bet viņa pozīcija nekādā veidā nav traucējusi
vārtsargam ķert ripu vai pienācīgi pildīt savas funkcijas, vārti tiek
ieskaitīti.
p.s. šos vārtus bija jāskaita ,vienīgi es uzskatu ,ka arī tos kurus iemeta Rīgā rīdzinieki bija jāskaita ,jo Klarks nekādi netraucēja vārtsaragu..
Paldies! Tikai žēl ka noteikumi tik nepatīkami,jo viela strīdiem,varēja tomēr to laukumiņu atstāt neskaramu.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 15:15, pirms 5 gadiem
Šitie jāņem.nekas traks,tikai līgas pirmā komanda.

     [+] [-]

, 2018-11-28 15:31, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: tas neizbrīnaa ,ka tevi vairāk intresē krievu klubs DR nekā mūsu pašu TTT Rīga
Mani arī neizbrīna jo sieviešu basis salīdzinot ar hoķi ir diezgan nebaudāms sports. Kaut gan, izlašu līmenī skatos un jūtu līdz.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 15:45, pirms 5 gadiem
Ridziniekiem vajadzetu pamainit attieksmi skaitliskaja vairakumaa.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-28 15:46, pirms 5 gadiem
Rīta izlase Latvijas pret Melnkalni tas būs super mācačs nevis Dinamo pret Cska

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 15:56, pirms 5 gadiem
Iekodies ciskā !

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 16:08, pirms 5 gadiem
Sibir tādi flopi 4 vārtu pārsvaru izsēj pēdējās 12 minūtēs vēl pie tam mačā pēējās 15 sekundēs 2 vārtus ielaida
Smird pēc TOTO

     [+] [-]

, 2018-11-28 16:49, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Lūdzu formulas, aprēķinus studijā kā tiki tieši pie šādiem skaitļiem , procentiem!!!!
Murītim kā vienmēr pašam nav nekādas izjūtas, asociācijas. Pakustini pelēkās šūniņas un padomā vai tev ir intuīcija.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 17:20, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Rīta izlase Latvijas pret Melnkalni tas būs super mācačs nevis Dinamo pret Cska
Skaties vēl ka rīt ar ierautu asti neiznāk mukt krūmos. Sportā visādi var gadīties

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 17:58, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Murītim kā vienmēr pašam nav nekādas izjūtas, asociācijas. Pakustini pelēkās šūniņas un padomā vai tev ir intuīcija.
Vai būsi klātienē, cik maksā biļete ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 89 komentāri