Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Borussia" autobusa spridzinātājam piespriež 14 gadu cietumsodu

Andrejs Siliņš

"Borussia" autobusa spridzinātājam piespriež 14 gadu cietumsodu
Sergejs Vēnergolds. Foto: AFP / Scanpix

LETA--AFP. Krievijas un Vācijas pilsonis Sergejs Vēnergolds otrdien Dortmundes tiesā notiesāts ar 14 gadu cietumsodu par Dortmundes futbola kluba "Borussia" autobusa spridzināšanā pagājušā gada aprīlī.

29 gadus vecais Vēnergolds atzīts par vainīgu 28 cilvēku slepkavības mēģinājumā. Viņš atzinis savu vainu autobusa spridzināšanā, taču noliedzis, ka būtu gribējis kādu ievainot.

Vēnergolds aizdomās par uzbrukumu "Borussia" autobusam tika aizturēts pagājušā gada aprīlī. Viņš ar uzbrukumu bija cerējis izraisīt futbola kluba akciju cenu kritumu un uz to nopelnīt, pēc aizturēšanas vēstīja vietējie mediji.

Pirms 11.aprīlī gaidāmās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles mājinieku komandas "Borussia" autobuss cieta trīs sprādzienos, kā rezultātā mačs tika atcelts.

Šajos sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu, un policists, kurš eskortēja autobusu, kad tas izbrauca no viesnīcas. Spēlētājam gan nopietni savainojumi netika konstatēti, vien traumēta roka, un viņam slimnīcā tika veikta rokas locītavas operācija.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2018-11-27 16:39, pirms 5 gadiem
Pelnīti!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-27 17:55, pirms 5 gadiem
Gribēja paspridzināties, bet negribēja nevienu ievainot? Nu kas tas par sviestu? Lai nopērk autobusu un spridzina uz nebēdu kādā slēgtā teritorijā.
Mati gan izskatās kā no pantene pro v reklāmas

  +1 [+] [-]

, 2018-11-27 21:03, pirms 5 gadiem
Atceros, ka toreiz visi lietotāji (laikam tikai viens vai divi nē) apvainoja nepamatoti arābu teroristus. Kad es norādīju, ka šis neizskatās pēc viņiem, tad saņēmu kaudzi ar mīnusiem.

Nu ko ''varoņi'' jūsu draugs krievs saņem ko pelnījis

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 09:24, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Gribēja paspridzināties, bet negribēja nevienu ievainot? Nu kas tas par sviestu? Lai nopērk autobusu un spridzina uz nebēdu kādā slēgtā teritorijā.
Mati gan izskatās kā no pantene pro v reklāmas
Rakstu izlasīji? Gribēja nosist Borussia akciju cenas. Nopērkot autobusu un uzsperot to gaisā kādā mežā to nevar izdarīt.