Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Līdz ar pirmo sniegu sākas arī galda hokeja viesulis

Līdz ar ziemas iestāšanos, jau tradicionāli sākas ne tikai lielā hokeja spēlēšana pagalmos un uz dīķiem, bet arī galda hokeja aktīvā sezona. 28. novembrī tiks aizvadīts skolēnu turnīrs “Sarauj 2015”, kas dos iespēju skolēniem iepazīties ar galda hokeju kā sporta veidu un izvērtēt savas iespējas piedalīties augsta ranga sacensībās. Bet jau pēc nedēļas, 5. un 6. decembrī, Rīgā norisināsies Pasaules tūres posms – Rīgas Kauss, kas notiks jau 17. reizi.

2015. gada 28. novembrī Rīgas Kultūru vidusskolā Ganību dambī 7 notiks skolēnu galda hokeja turnīrs “Sarauj 2015”, kur galvenais mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar šo sporta veidu un katram dot iespēju iejusties hokejista lomā. Uz sacensībām tiek aicināti visi skolēni - meitenes un zēni, neatkarīgi no vecuma grupas.

Katrs dalībnieks, ierodoties sacensību vietā laika posmā no 10:00 līdz 17:00, tiks ielozēts vienā no desmit grupām. Sacensību organizatori iepazīstinās dalībniekus ar galda hokeja noteikumiem un ierādīs grupas. Katrā grupā tiks izspēlēts apļa turnīrs starp 10 dalībniekiem, kur uzvarētājs tiks noteikts pēc visvairāk iegūtajiem punktiem. Par uzvaru dalībnieks iegūs divus punktus, par neizšķirtu – vienu punktu, bet par zaudējumu – nevienu. Ja dalībniekiem būs vienāds punktu skaits, tad skatās savstarpējās spēles uzvarētāju, bet ja tajā spēlē būs neizšķirts, tad tiks vērtēts iemesto un ielaisto vārtu starpība.

Skolēniem būs iespēja klātienē vērot arī Latvijas un Pasaules vadošo galda hokeja spēlētāju paraugdemonstrējumus, kā arī uzklausīt padomus, ieteikums un izspēles taktikas veiksmīgam startam savā pirmajā turnīrā.

Katrs dalībnieks saņems piemiņas balvu no sponsoriem, kā arī grupas uzvarētāji iegūs īpašu ielūgumu uz Pasaules kausa posmu - Rīgas Kauss.

Rīgas Kauss ir kļuvis par stabilu vērtību galda hokejā. Šogad Rīgas Kauss norisināsies no 5. līdz 6. decembrim Rīgas Kultūru vidusskolā. Sīkāku informāciju par Rīgas Kausu un iepriekšpieteikšanos skatīt LGHF mājas lapā - GALVENĀS ZIŅAS - www.galdahokejs.lv

Galda hokejs ir dinamisks un aizraujošs sporta veids, kur vienas spēles ilgums ir 5 minūtes. Visas spēles garuma zālē tiek atskaņots audioieraksts, kas signalizē par nospēlētajām minūtēm. Spēles pēdējās 30 sekundes tiek aizvadītas muzikālā pavadījumā, bet spēle beidzas ar nepārprotamu gala signālu.

Galda hokejs kā sporta veids Latvijā pastāv kopš 1998.gada. Šajā laikā ir izveidotas sešas sporta bāzes: Rīgā, Inčukalnā, Jēkabpilī, Skrundā, Valmierā un Ventspilī. Latvijā ar šo sporta veidu nodarbojas ap 150 sportisti, kā arī ilggadējie entuziasti un iesācēji. Pasaules līmenī ar galda hokeju nodarbojas ap 7000 sportistu, kuri ik pēc diviem gadiem mēro spēkus Pasaules un Eiropas čempionātos.

2006. gada 16. martā Latvijas Nacionālā Sporta Padome atzina galda hokeju par sporta veidu un piešķīra LGHF tiesības vadīt un koordinēt galda hokeja darbu Latvijā, veidot Latvijas valsts izlasi dalībā Pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī pārstāvēt valsti Starptautiskajā galda hokeja federācijā (International Table Hockey Federation – ITHF).