Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Blūmam uzvara pār "Estudiantes", Jurevičus rezultatīvs Itālijā

Blūmam uzvara pār "Estudiantes", Jurevičus rezultatīvs Itālijā
Foto: acb.com

Šodien Spānijas ACB līgā uzvaru guva Jānis Blūms un "Bilbao Basket", kas savā laukumā ar 75:68 pārspēja Madrides "Asefa Estudiantes" vienību. Bilbao klubam tas bija ceturtais panākums deviņās spēlēs. Citā spēlē Itālijas otrajā līgā Mareks Jurevičus guva 17 punktus, palīdzot savai "Assi Basket Ostuni" izcīnīt ceturto uzvaru šosezon.

Bilbao komandai uzvara svētdienas spēlē bija ļoti svarīga, jo pēc pirmajām astoņām spēlēm bija izdevies gūt panākumus tikai trīs mačos. Ar tieši tādiem pašiem rādītājiem no Madrides bija ieradies "Asefa Estudiantes" klubs, kas gan šogad ir mazāk ambiciozs, jo atšķirībā no Bilbao tas nestartē Eirolīgā. Tieši Eirolīgā Blūma klubam bija iepriekšējā spēle, kurā trešdien izbraukumā Grieķijā ar 81:88 tika atzīts Pireju "Olympiacos" pārākums. Spēle pret "Olympiacos" bijusi pagaidām rezultatīvākā Blūmam viņa Eirolīgas karjerā (14 punkti), bet jādomā, ka sezonas turpinājumā šis rādītājs tiks uzlabots.

Šodienas spēlē pēc līdzīgas pirmās ceturtdaļas (15:15) pamatīgu izrāvienu līdz puslaika beigām veica Bilbao, ejot pārtraukumā ar 14 punktu pārsvaru (42:28). Pietuvoties Madrides basketbolisti spēja ceturtajā ceturtdaļā, kad atpalika vien par dažiem punktiem, bet izskaņā Bilbao prata nosargāt pārsvaru un gūt uzvaru - 72:66.

Jānis Blūms spēli sāka pamatsastāvā, nospēlēja 13 minūtes un 49 sekundes, kurās guva trīs punktus (2p 0/2, 3p 1/5), pārtvēra vienu bumbu, vienreiz kļūdījās, saņēma vienu piezīmi un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, kas deva trešo sliktāko efektivitāti komandā (-3). Bilbao sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm bija amerikāņu saspēles vadītājs Ārons Džeksons, kuram labākais efektivitātes rādītājs spēlē (+25). Pretinieku sastāvā četri spēlētāji guva vismaz pa 11 punktiem, no kuriem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Rodrigo De La Fuente, kas madridiešu sastāvam pievienojās tikai šonedēļ un aizvadīja savu pirmo spēli.

Ar četrām uzvarām deviņās spēlēs Bilbao pakāpās uz 10. vietu turnīra tabulā. Rihards Kuksiks ar savu "Valencia" ir 4. vietā (6-3), bet Kristaps Valters ar Malagas "Unicaja" atrodas 3. vietā (7-2). Pirmajās divās vietās Barselona un Madrides "Real" (abām 8-1). Starp citu, Barselonas kārtējo uzvaru guva diezgan sīvā cīņā, pārspējot izbraukumā pirmspēdējā vietā esošo "Blusens Monbus" tikai ar 89:83.

Interesanti, ka nākamajā nedēļā visi trīs brauks uz spēlēm Madridē - Kuksiks pret "Real", Valters pret "Asefa Estudiantes", bet Blūms - pret "Fuenlabrada". Pirms tam gan pa nedēļas vidu spēles Eiropas kausā Kuksikam (viesos pret Bulgārijas klubu Sofijas "Lukoil Academic") un Eirolīgā Valteram (Lietuvā pret Kauņas "Žalgiri") un Blūmam (savā laukumā pret Francijas klubu "Nancy").

Adrijas līgā tikai otro zaudējumu deviņās spēlēs piedzīvoja Dāvis Bertāns un Ļubļanas "Union Olimpija", kas izbraukumā Horvātijā ar 70:81 atzina Zagrebas "Cibona" pārākumu. Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, nospēlēja 15 ar pusi minūtes, kurās guva septiņus punktus (2p 2/2, 3p 1/3), savāca vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu un saņēma trīs piezīmes.

Armands Šķēle ar Tallinas "Kalev/Cramo" šodien guva vieglu uzvaru Igaunijas līgā pret "Parnu" - 97:75. Dienu iepriekš "Kalev/Cramo" bija piedzīvojis zaudējumu Baltijas līgas izbraukuma spēlē pret Lietuvas trešo spēcīgāko klubu "Rūdupi", kurā Šķēle guva 15 punktus. Šoreiz krietni vājāks pretinieks un treneri nolēma pietaupīt Šķēli, kurš nedaudz vairāk kā 12 minūtēs aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu, savāca divas atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Itālijas otrajā līgā Mareks Jurevičus un "Assi Basket Ostuni" savā laukumā ar 75:74 pieveica "Scafati" vienību, tādējādi gūstot ceturto uzvaru deviņās spēlēs. Jurevičus nospēlētajās 37 minūtēs guva 17 punktus (2p 4/6, 3p 1/3, soda metieni 6/8), atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, četras reizes kļūdījās, saņēma trīs piezīmes un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus.

Izmantotie resursi:
ACB.COM

     [+] [-]

, 2011-11-27 15:53, pirms 12 gadiem
Blūmam vāji,vāji... tikai 1/7 iemests

     [+] [-]

, 2011-11-27 15:55, pirms 12 gadiem
Pamētāja 3 punktniekus...

     [+] [-]

, 2011-11-27 20:39, pirms 12 gadiem
Bertāns malacis varēs ar Batleru sacensties par tikšanu Spurs sastāvā!

     [+] [-]

, 2011-11-27 22:09, pirms 12 gadiem
Lai kā arī negribētos to atzīt, bet liekas ka Jānim spēlēšana izlasē (kur viņš spēlēja manuprāt apbrīnojami) ir ietekmējus negatīvi spēli klubā, bet nu cerams aizies drīz spēle arī klubā!

     [+] [-]

, 2011-11-27 23:43, pirms 12 gadiem
Bilde

     [+] [-]

, 2011-11-28 11:16, pirms 12 gadiem
Šķēle uz NBA