Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Šāda bilance nav patīkama, bet tā neliecina par mūsu patieso spēku"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gailītis: "Šāda bilance nav patīkama, bet tā neliecina par mūsu patieso spēku"
Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" sestdien VTB Vienotās līgas mačā pret Sanktpēterburgas "Zenit" neizmantoja savas iespējas uzbrukumā, pēc zaudējuma uzsver rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"Paldies spēlētajiem par maču, viņi cīnījās līdz galam. Neizmantojām iespējas uzbrukumā. Bija labi metieni, taču netrāpījām daudzus no tiem. Aizsardzībā nospēlējām labi, bet ne visu maču," pēcspēles preses konferencē teica Gailītis.

Sestdienas mačā rīdziniekiem nepalīdzēja vieni no vadošajiem spēlētājiem Mareks Mejeris un Kristaps Janičenoks. "Viņiem ir nelielas traumiņas, bet drīz varētu būt atpakaļ. Paldies Dievam, Marekam veselības problēmas nav saistītas ar iepriekšējo traumu," pauda Gailītis.

Ne pārāk sekmīgais sezonas sākums jau veicinājis izmaiņas komandas sastāvā - šonedēļ tika pārtraukts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku, bet viņa vietā paņemts tautietis Džebrils Durems, kurš sestdien guva 15 punktus un bija rezultatīvākais mājinieku rindās. "Ar Duremu esam apmierināti. Viņš priekš jaunpienāceja ir ļoti ātri adaptējies. Man patīk, kā viņš ir iejuties. Iespējams, ka sastāva korekcijas vēl būs. Skatāmies, kas notiek apkārt," atzīmēja Gailītis.

"VEF Rīga" šosezon cietusi zaudējumus visās četrās aizvadītajās Vienotās līgas spēlēs. "Vilšanās ir tikai par zaudējumu Permas "Parma" vienībai, pārējās komandas bija TOP līmeņa. Protams, šāda bilance nav patīkama, bet tā neliecina par mūsu patieso spēku. Tik slikti metot, ir neiespējami cīnīties pret šādām komandām," skaidroja Gailītis.

Tikmēr Durems atzīmēja, ka komanda spēlējusi ar lielu enerģiju un demonstrējusi labu aizsardzību. "Otrajā ceturtdaļā pretinieki veica izrāvienu, kamēr mums otrajā puslaikā spēli salauzt neizdevās. Kopumā spēlējām labi un cīnījāmies agresīvi," atklāja Durems, kurš ļoti labi iejuties "VEF Rīga" sastāvā. "Komanda mani uzņēmusi labi. Treneru kolektīvs ir ļoti profesionāls."

  +7 [+] [-]

, 2018-10-27 21:22, pirms 5 gadiem
Protams, ka tā neliecina par VEF patieso spēku - tā liecina par Gailīša nespēku. Nevaru saprast, vai tik Jaunups nepiecērt kanti, ka tik ilgi auklējas ar šamējo... Amen.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-27 21:26, pirms 5 gadiem
Iespējams, ka sastāva korekcijas vēl būs -vot šis punkts intresē vairāk tieši kādas izmaiņas varētu sekot?

  +3 [+] [-]

, 2018-10-27 21:32, pirms 5 gadiem
Tā noteikti liecina par patieso spēku, vieta tabulā to vienmēr apliecina.

  +4 [+] [-]

, 2018-10-27 21:36, pirms 5 gadiem
Kāds spēks ?!?!? Nespēks.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-27 21:48, pirms 5 gadiem
petjka_neimanitis_100866384245432 rakstīja: Galvenais rādītājs ir pavasaris! #3no12
Dod četri!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 21:49, pirms 5 gadiem
Nez liidz Xmas buus pirmaa uzvara???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-10-27 22:05, pirms 5 gadiem
petjka_neimanitis_100866384245432 rakstīja: Pamasēsi man alus cičus?
Prasi saviem gatera kolēgiem, ne man. Cik tev pirksti labajai rokai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-10-27 22:21, pirms 5 gadiem
petjka_neimanitis_100866384245432 rakstīja: Dzirēju, ka Aivariņam mēdz masēt. Kas vainas man pamasēt? Man pat maigāki un šodien spava noskūta nekā Aivariņam un Pepeļņicam.
Tev laikam ne tikai četri pirksti, bet ari četras klases pievarētas palīgskolā. Nezinu kas tas par pepelnicu ar ko tu kopā skujies, ja jau tu tik labi esi informēts

  -3 [+] [-]

, 2018-10-27 22:50, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Var redzēt, ka nezini, ar kādiem pretiniekiem līdz šim spēlējis VEF.
Un tas ir pārsteigums tev? Man nereti ir aizdoma, ka viņi nezina to komandu spēku samērus, kas tur piedalās vai pat komandas.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-27 22:52, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Iespējams, ka sastāva korekcijas vēl būs -vot šis punkts intresē vairāk tieši kādas izmaiņas varētu sekot?
Es domāju ka vai nu SF vai C pozīcijā, visu cieņu Čavaram, ka ir fiziski pielicis, bet pašlaik nemāk to zem groza izmantot + viņa spēles laiks to apliecina

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 23:52, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Var redzēt, ka nezini, ar kādiem pretiniekiem līdz šim spēlējis VEF.
Ko tas tieši maina ar kādiem pretiniekiem? Ja ir patika būt par regulāru peramo zēnu Krievijas līgā, katru gadu balansējot uz PO robežas, tad viss OK. Turpini skatīties.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-28 00:02, pirms 5 gadiem
Interesei par VEF gaitām Krievijas līgā vislabāk raksturo komentāru skaits un saturs: 16. Divi no kuriem ir manējie, vēl 3 no cilvēkiem, kuri attaisnos jebko, ko VEF dara, un vēl viens no bloķēta lietotāja Tā turpināt.

     [+] [-]

, 2018-10-28 00:30, pirms 5 gadiem
xZ rakstīja: Interesei par VEF gaitām Krievijas līgā vislabāk raksturo komentāru skaits un saturs: 16. Divi no kuriem ir manējie, vēl 3 no cilvēkiem, kuri attaisnos jebko, ko VEF dara, un vēl viens no bloķēta lietotāja Tā turpināt.
Tu jau apzinies, ka pie citiem basketbola rakstiem ir daudz mazāk? Bet būsim reali, komentāru skaita piesaukšana jau aiziet uz bērnudārza līmeni...

Kas saistās ar tiem pretiniekiem, tad tas daudz maina un Latvijas klubi, ar esošajiem budžetiem nekur augstak neuzlēks, ne vtb, ne čL....Un peramais zēns EK top un EL klubiem nav slikta izvēle.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-28 01:27, pirms 5 gadiem
Ok, Tu jau zini manu nostāju, nekas nav mainījusies. Dotu priekšroku spēlēm nedaudz zemākā līmenī, bet līdzvērtīgākām, kas nodrošina savu pašu spēlētāju attīstību. Šobrīd ir ne šis ne tas. Jaunie nedabū spēles laiku bet komanda kāš tāpat. Sezonas beigās cīnīsies par iekļūšanu PO, kur, ja tiks, pakāsīs pirmajā kārtā. Ļoti prognozējami. Jēga no tā tieši kāda, izņemot, ka VTB to pagaidām daļēji apmaksā, ja nepakļūs zem vēl lielākām sankcijām, kas nenovēršami notiks? VEF līmenis ir tas pats Ventspils līmenis un Čempionu līga. Tur arī būtu jāpiedalās. Jo ar permanentiem, bezcerīgiem vai pat varonīgiem zāģiem un uzvarām pret visādiem Čmokiem skatītājus nepiesaistīsi. Nu neinteresē nevienu Latvijā tas VTB turnīrs, neinteresē.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-28 01:36, pirms 5 gadiem
Kad es sen atpakaļ nedaudz spēlēju, man nebija gluži vienalga, kādā turnīrā piedalos, bija svarīgi tajā turnīrā X arī mēģināt ko izcīnīt. No sportiskā viedokļa VEF dalība VTB ir demoralizējoša. Un tieši tāpēc VEF tā pa īstam pats pēdējos gados nav nevienu talantu līdz galam attīstījis.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-28 08:28, pirms 5 gadiem
VEFam sastāvs pagaidām žēlīgs priekš VTB, tāpēc arī rezultāts "uz sejas". Gailīti, kāds tur patiesais spēks? Nav jaudas, nav uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-28 09:33, pirms 5 gadiem
xZ rakstīja: Ok, Tu jau zini manu nostāju, nekas nav mainījusies. Dotu priekšroku spēlēm nedaudz zemākā līmenī, bet līdzvērtīgākām, kas nodrošina savu pašu spēlētāju attīstību. Šobrīd ir ne šis ne tas. Jaunie nedabū spēles laiku bet komanda kāš tāpat. Sezonas beigās cīnīsies par iekļūšanu PO, kur, ja tiks, pakāsīs pirmajā kārtā. Ļoti prognozējami. Jēga no tā tieši kāda, izņemot, ka VTB to pagaidām daļēji apmaksā, ja nepakļūs zem vēl lielākām sankcijām, kas nenovēršami notiks? VEF līmenis ir tas pats Ventspils līmenis un Čempionu līga. Tur arī būtu jāpiedalās. Jo ar permanentiem, bezcerīgiem vai pat varonīgiem zāģiem un uzvarām pret visādiem Čmokiem skatītājus nepiesaistīsi. Nu neinteresē nevienu Latvijā tas VTB turnīrs, neinteresē.
nebrauc otrā galējībā, jo, piedalīšanās kaut cik normālā turnīrā nenodrošinās jauno attīstību un ar viņiem nespēlēs, tik cik soliņu sildīs + čempionlīgā būtu tak tas pats, cīnies par izkļūšanu no grupas un ja izkļūsti, tad tāpat nekur tālāk netiksi. Kamēr Latvijas klubiem neaugs budžets, tad tas rezultāts neatšķirsies nedz ČL, nedz VTB...Progress spēlējot zemākā līmenī jau būs tikai tiem, kuri nebūs vēl maksimumu tajā sasnieguši, tālāk jau tas progress īpaši nopietns nebūs. Vismaz es uz to tā raugos. To daļēji varētu ar tehnoloģiju vidi salīdzināt, piemēram, vienā uzņēmumā tur apgūsi visas ražošanas iekārtas, kamēr citā jau būs jaunākas un daudz vairāk jāapgūst.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-28 09:37, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: nebrauc otrā galējībā, jo, piedalīšanās kaut cik normālā turnīrā nenodrošinās jauno attīstību un ar viņiem nespēlēs, tik cik soliņu sildīs + čempionlīgā būtu tak tas pats, cīnies par izkļūšanu no grupas un ja izkļūsti, tad tāpat nekur tālāk netiksi. Kamēr Latvijas klubiem neaugs budžets, tad tas rezultāts neatšķirsies nedz ČL, nedz VTB...Progress spēlējot zemākā līmenī jau būs tikai tiem, kuri nebūs vēl maksimumu tajā sasnieguši, tālāk jau tas progress īpaši nopietns nebūs. Vismaz es uz to tā raugos. To daļēji varētu ar tehnoloģiju vidi salīdzināt, piemēram, vienā uzņēmumā tu apgūsi visas ražošanas iekārtas, kamēr citā jau būs jaunākas un daudz vairāk jāapgūst.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-28 09:40, pirms 5 gadiem
xZ rakstīja: Kad es sen atpakaļ nedaudz spēlēju, man nebija gluži vienalga, kādā turnīrā piedalos, bija svarīgi tajā turnīrā X arī mēģināt ko izcīnīt. No sportiskā viedokļa VEF dalība VTB ir demoralizējoša. Un tieši tāpēc VEF tā pa īstam pats pēdējos gados nav nevienu talantu līdz galam attīstījis.
Tak beidz pārspīlēt, realitāte daudziem ir tā, ka viņi tajā sportā vēlas maksimumu sasniegt un tādiem spēlētājiem VEF ir laba vieta, jo caur to, viņi var atrādīties spēcīgiem klubiem un pie labas spēles vtb spēlētajs tiks augstāka un labāka līmeņa klubā

  +1 [+] [-]

, 2018-10-28 11:16, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tak beidz pārspīlēt, realitāte daudziem ir tā, ka viņi tajā sportā vēlas maksimumu sasniegt un tādiem spēlētājiem VEF ir laba vieta, jo caur to, viņi var atrādīties spēcīgiem klubiem un pie labas spēles vtb spēlētajs tiks augstāka un labāka līmeņa klubā
protams Tev taisnība attiecībā ,ka labi spēlējot vājā klubā tas varbūt tramplīns tālākajā karjerā,no VEF vesala plejāde ar spēlētājiem ,kuri pēc tam tikuši labākos klubos un respektīvi tikuši pie liekākām algām,pēdējais ir pērnā gada meksikānis ,kurš spēlē Banvit..skumīgi ka šāgada modelī neredzu patreiz neviena ,kuram spīdētu šis augšupceļš,vairāk tādu ,kuriem ir pretējais virziens..Misters,Butjankovs,Čavars utt.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-28 12:08, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: protams Tev taisnība attiecībā ,ka labi spēlējot vājā klubā tas varbūt tramplīns tālākajā karjerā,no VEF vesala plejāde ar spēlētājiem ,kuri pēc tam tikuši labākos klubos un respektīvi tikuši pie liekākām algām,pēdējais ir pērnā gada meksikānis ,kurš spēlē Banvit..skumīgi ka šāgada modelī neredzu patreiz neviena ,kuram spīdētu šis augšupceļš,vairāk tādu ,kuriem ir pretējais virziens..Misters,Butjankovs,Čavars utt.
Tur es tev piekrītu. Viņi protams riskēja ar Lūku, lai gan stati viņam iepriekš labi bija, bet kaut kā nespēja iejusties un atrast savu spēli. Cerams citā klubā spēs. Taču Šēnhofs vakardien labi par viņu pateica, ka viņam trūkst asuma laukumā un ātrāk spēlēt vajadzētu

  +1 [+] [-]

, 2018-10-28 13:38, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: protams Tev taisnība attiecībā ,ka labi spēlējot vājā klubā tas varbūt tramplīns tālākajā karjerā,no VEF vesala plejāde ar spēlētājiem ,kuri pēc tam tikuši labākos klubos un respektīvi tikuši pie liekākām algām,pēdējais ir pērnā gada meksikānis ,kurš spēlē Banvit..skumīgi ka šāgada modelī neredzu patreiz neviena ,kuram spīdētu šis augšupceļš,vairāk tādu ,kuriem ir pretējais virziens..Misters,Butjankovs,Čavars utt.
tas, protams, ir labi, ka abi meksikāņi un arī pāris amerikāņi caur VEF ir tikuši labos klubos. Bet latvieši: Timma, nu labi, pieskaitīsim arī Pasečņiku. Vēl kāds, kas ir aizgājis tālāk un spējis arī noturēties? Kurucu nepieskaitītu, viņš VEF spēlēja minimālas minūtes. Vienkārši tika noskautots. Un Pasečņiks īstenībā arī VEFā neko nerādīja, noskautoja, balstoties uz rādīto U izlasēs.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-28 15:16, pirms 5 gadiem
xZ rakstīja: tas, protams, ir labi, ka abi meksikāņi un arī pāris amerikāņi caur VEF ir tikuši labos klubos. Bet latvieši: Timma, nu labi, pieskaitīsim arī Pasečņiku. Vēl kāds, kas ir aizgājis tālāk un spējis arī noturēties? Kurucu nepieskaitītu, viņš VEF spēlēja minimālas minūtes. Vienkārši tika noskautots. Un Pasečņiks īstenībā arī VEFā neko nerādīja, noskautoja, balstoties uz rādīto U izlasēs.
Bija Timma, Bertāns Dairis, principā Janka Bērziņš aizgāja uz Itāliju, nu Anžejs ar it kā, tas gan nav visai daudz. Varēja būt vairāk. Bet es domāju, tas mazais jauno spēlētāju skaits ir saistāms tieši ar pēdējo gadu izteikti tendenci visiem kaut cik perspektīvajiem doties agri prom uz Spāniju. Mājās palikušie tikmēr visbiežāk izrādās visai negatavi uzņemties nopietnas lomas, minūtes un iniciatīvu

  -1 [+] [-]

, 2018-10-28 16:52, pirms 5 gadiem
xZ rakstīja: tas, protams, ir labi, ka abi meksikāņi un arī pāris amerikāņi caur VEF ir tikuši labos klubos. Bet latvieši: Timma, nu labi, pieskaitīsim arī Pasečņiku. Vēl kāds, kas ir aizgājis tālāk un spējis arī noturēties? Kurucu nepieskaitītu, viņš VEF spēlēja minimālas minūtes. Vienkārši tika noskautots. Un Pasečņiks īstenībā arī VEFā neko nerādīja, noskautoja, balstoties uz rādīto U izlasēs.
Es atvainojos, Anžejs jau no gadiem 17 pa lielu VEF dzīvojās, vēl tak, ja nemaldos Ventspilī VEF pret khimki spēlēja un Butauts laida jau laukumā Anžeju