Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" perfekto sēriju centīsies turpināt Jūrmalā un cīņa par otro uzvaru Jēkabpilī

Emils Ozerinskis

"Ventspils" perfekto sēriju centīsies turpināt Jūrmalā un cīņa par otro uzvaru Jēkabpilī
Maiks Bruševics uzbrukumā pret Ivaru Žvīguru
Foto: BK "Ventspils"

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā sestdien 28. oktobrī tiks aizvadītas divas spēles. Pulksten 17:00 BK "Jēkabpils" un "Betsafe/Liepāja" cīnīsies par savu otro uzvaru šīs sezonas čempionātā, savukārt pulksten 18:00 savu septīto uzvaru pēc kārtas mēģinās gūt BK "Ventspils", kas viesosies pie šosezon jau reizi uzveiktās "Jūrmalas".

17:00 Jēkabpils - Betsafe/Liepāja
Lai gan Latvijas čempionātā aizvadīts pirmais mēnesis, piecām komandām ir tikai pa vienai uzvarai, kas tādējādi virs play-off svītras ļauj būt divām vienībām ar krietni vairāk zaudējumiem nekā uzvarām. Šodien virs izslēgšanas spēļu robežas nostabilizēsies viena no šīs spēles uzvarētājām, tiekot pie sava otrā panākuma.

BK "Jēkabpils" pirms nedēļas kļuva par pēdējo LBL dalībnieci, kurai savā bilancē izdevās ierakstītu uzvaru. Sezonas pirmais panākums Rūdolfa Rozīša trenētajai vienībai nāca izbraukuma spēlē pār "Latvijas Universitāti" - 76:59. "Jēkabpils" sastāvā vadošās lomas spēlē divi garā gala spēlētāji. Renārs Magone līdz šim izcēlies ar 11,2 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām. Tikmēr komandas pieredzējušākais vīrs Jurijs Aleksejevs sakrājis 11 punktus un 9,8 atlēkušās bumbas, kas šajā statistikas rādītājā spēlētāju ierindo pārliecinoši pirmajā vietā starp visiem LBL garajiem. Pēdējos mačos ieskrieties sācis LBL otro sezonu aizvadošais Artūrs Vītiņš. Pirmsezonas mačos Vītiņš nodemonstrēja līdera potenciālu, bet sezonas sākums bija mazrezultatīvs. Sezonas turpinājumā "lūšu" līdzjutēji no spēka uzbrucēja pozīcijā spēlējošā basketbolista gaidīs vairāk. Šobrīd Vītiņam vidēji 6,6 punkti un 3,6 savāktas bumbas.

"Betsafe/Liepāja" savu sezonas pirmo panākumu guva savā laukumā pret "Valmieru/Ordo", spēles izskaņā izglābjoties no deviņu punktu deficīta un tiekot pie panākuma ar 83:81. No latviešu basketbolistiem galvenie lomu spēlētāji ir Toms Leimanis un Roberts Krastiņš. Saspēles vadītājs aizvadītajos piecos mačos guvis 10,3 punktus un izdalījis 3,8 rezultatīvas piespēles, savukārt uzbrucēja pozīcijā spēlējošajam Krastiņam 10,5 punkti vidēji mačā. Agra Galvanovska komandas pieteikumā šosezon bijuši jau četri leģionāri, bet viens no amerikāņiem jau atskaitīts. Labākos rādītājus ar vidēji 13,3 punktiem līdz šim sasniedzis Kenets Brauns, savukārt Kaila Bendžamina sniegums bijis nestabils, vidēji gūstot 8,8 punktus un izcīnot septiņas atlēkušās bumbas.

18:00 Jūrmala - Ventspils
Mārtiņa Gulbja un Roberta Štelmahera trenētās komandas šosezon jau ir tikušās, savā laukumā ar rezultātu 85:70 pārākai esot "Ventspilij". Interesanti, ka punktu starpības ziņā tā bijusi vismazākā kurzemnieku uzvara šīs sezonas nacionālajā čempionātā. 7. oktobrī Ventspils Olimpiskajā centrā mājinieku rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Ingus Jakovičs, savukārt jūrmalnieku rindās ar 19 punktiem izcēlās Ivars Žvīgurs.

"Jūrmalas" komandas sastāvs šosezon tika nokomplektēts septembra beigās, tādēļ lielisku sniegumu basketbola laukumā pirmajos mačos neviens vēl negaida. Tomēr līdz šim Mārtiņa Gulbja trenētā komanda spējusi sasniegt atzīstamus rezultātus, ar trīs uzvarām piecos mačos ierindojoties labāko četriniekā. "Jūrmalas" uzbrukuma līderis ir Haralds Kārlis, kurš komandas spēli pastiprina no rezervistu soliņa. Kārlis piecās aizvadītās cīņās vidēji guvis 14,6 punktus, tālmetienus realizējot ar lielisku rādītāju - 58,6%. Savukārt groza apakšā galvenais enerģijas avots ir Ervīns Jonāts, kuram vidēji 10,8 punkti un sešas izcīnītas bumbas zem groziem. No sava jaunākā brāļa piemēru ņēmis Artūrs Strēlnieks, kuram visā Latvijas Basketbola līgā šobrīd ir labākā piespēļu/kļūdu attiecība - 9/1.

Roberta Štelmahera atgriešanās pie "Ventspils" stūres iezīmējusi lielisku sezonas sākumu. Latvijas čempionātā izcīnītas sešas uzvaras, savukārt Čempionu līgā trīs saspringtās galotnēs tikts pie divām uzvarām. Kurzemnieki šobrīd ir ieskrējušies un jebkuram pretiniekam būs ciets rieksts. Latvijas līgā komandas līderis ar 13,5 punktiem un 3,5 piespēlēm ir Ingus Jakovičs, savukārt Aigara Šķēles rēķinā 12,8 punkti, 5,3 atlēkušās bumbas un 3,5 piespēles komandas biedriem. Tikmēr groza apakšā nepilnu 17 minūšu laikā pie 11,2 punktiem un 5,2 atlējušajām bumbām ticis Ronalds Zaķis.

Spēli translēs "Best4Sport TV" kanālā.

Olybet LBL kopvērtējums, 28. oktobris

VKomandaUZ%
1.Ventspils60100.0%
2.Ogre50100.0%
3.VEF Rīga3175.0%
4.Jūrmala3260.0%
5.Valka/Valga1325.0%
6.Betsafe/Liepāja1325.0%
7.Jēkabpils1420.0%
8.Latvijas Universitāte1420.0%
9.Valmiera/Ordo1516.7%

Izmantotie resursi:
basket.lv

     [+] [-]

, 2017-10-28 09:03, pirms 6 gadiem
It kā vēlu futbols jau 14.00.

     [+] [-]

, 2017-10-28 12:12, pirms 6 gadiem
Gulbis vs Zaķis >?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja