Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timma trāpa vienu metienu, Vitorijas "Baskonia" bēdu ieleja turpinās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Timma trāpa vienu metienu, Vitorijas "Baskonia" bēdu ieleja turpinās
Jānis Timma (Nr. 6) aizsardzībā pret Bambergas "Brose" spēlētāju Rikiju Hikmenu
Foto: "Turkish Airlines" Euroleague

Jau ceturto neveiksmi "Turkish Airlines" jaunajā sezonā piedzīvojusi Jāņa Timmas Vitorijas "Baskonia", kas viesos ar rezultātu 72:78 atzina Bambergas "Brose" pārākumu.

Bambergas "Brose" basketbolisti šovakar turpināja trešdien Malagā sākto ieskrējienu (80:76 uzvara pār "Unicaja"), kamēr Vitorijas "Baskonia" centās beidzot izcīnīt savu pirmo panākumu šīssezonas Eirolīgā. Zīmīgi, ka viens no šīvakara spēles tiesnešiem bija latvietis Oļegs Latiševs.

Līdzvērtīgā pirmajā ceturtdaļā vairāk vadībā atradās viesi no Spānijas, kas ieguva pat septiņu punktu pārsvaru (17:10), tomēr pēdējos septiņus punktus šajā laika nogrieznī guva "Brose" basketbolisti - 17:17. Otrās desmit minūtes nedaudz labāk aizvadīja mājinieki, kas spēja veikt sešu punktu izrāvienu, panākot +7 (32:25). Līdz puslaika noslēgumam gan "Baskonia" pietuvojās līdz trīs punktu atstatumam - 32:35.

Viļņveidīgā trešajā ceturksnī Timmas "Baskonia" labākajā gadījumā spēja pietuvoties līdz -2 (51:53), tomēr ceturtdaļas izskaņā ielaida septiņus bezatbildes punktus un atgriezās iepriekšējā bedrē - 51:60. Arī pēdējās desmit minūtēs "Brose" liels pārsvars nepiederēja, taču Vācijas čempione spēli šķietami kontrolēja, neļaujot viesiem tikt tuvāk par -5 (66:71). Mača beigās "Brose" noturēja pārsvaru un izcīnīja savu otro uzvaru pēc kārtas - 78:72.

Uzvarētāju labā 13 punktus guva 2006. gada NBA čempions Dorels Raits, kamēr "Baskonia" rindās 17 punkti Džeisona Greindžera kontā. Jānis Timma 18:12 minūšu laikā izcēlās ar diviem punktiem (1/2 - 2p.), divām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, kā arī divām piezīmēm.

Citā spēlē horvāta Krunoslava Simona 23 gūtie punkti neglāba Stambulas "Anadolu Efes" no bezcerīgas sakāves pret Maskavas CSKA - 80:98.

Tikmēr daudz aizraujošāks mačs tika aizvadīts Atēnās, kur vietējā "Panathinaikos" ļoti principiālā duelī pēdējā sekundē izrāva uzvaru (70:68) pār Eirolīgas čempioni Stambulas "Fenerbahce". Cīņas gaitā "Panathinaikos" atspēlēja astoņu punktu deficītu (38:46), pēdējās 2:33 minūtēs veicot 9:2 izrāvienu, kas tika noslēgts ar precīzu Nikosa Papasa uzvaras tālmetienu pamatlaika pēdējā sekundē. Kopumā Papasa rēķinā šovakar 24 punkti. Abām komandām pēc ceturtās spēļu kārtas ir pa divām uzvarām un diviem zaudējumiem.

ULEB Eirolīga, 4. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
26.10.20:00Crvena Zvezda - Maccabi87:84
20:00Žalgiris - Real66:87
21:15Olympiacos - Khimki92:75
22:00Olimpia - Barcelona78:74
27.10.19:45Anadolu Efes - CSKA80:98
21:00Brose - Baskonia78:72
21:30Panathianikos - Fenerbahce Dogus70:68
22:00Valencia - Unicaja91:53

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...

  +3 [+] [-]

, 2017-10-27 23:27, pirms 6 gadiem
Izklausīsies dīvaini, bet ļoti labi ka Baskonia zaudēja. Pie šī trenera (asistenta) nekas Timmam nespīd - aizsardzībā vispār neviens nesaprot kā spēlēt, uzbrukumā - Timma 1 (!!!) reizi dabūja bumbu, lai uzbruktu grozam. visi uzbrukumi caur centru, vai arī Greindžers vai Šengelija ņem spēli uz sevi un met trakus metienus. Timmas aizvietotājs Mcrea vispār ideāls - ja grib pa.st spēli, tad var droši laist laukumā. Bet vispār māc šaubas vai tajā sūdu bedrē Timma iedzīvosies - sāka spēles vidū Šengelijam (pamatoti) mācīt kā jāpalīdz aizsardzībā - redzot kāda ietekme ir gruzīnam (kā nekā kapteinis) - nebūs brīnums ja Jāņa laiks spēlēs samazināsies un kad būs laukumā bumbu vispār nesaņems.

Bet par Panathianikos - kas par spēli -traka un laimīga galotne...

     [+] [-]

, 2017-10-27 23:28, pirms 6 gadiem
Nav šī īstā komanda prekš Timmas. Kamēr komandā būs Grendžers, nekâda saspēle un uzvatas nebūs.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-27 23:30, pirms 6 gadiem
Piekrītu, bet ja godīgi Janka priekš Eirolīgas baša nekāds uzbrukumā, tik stāv sānā uz troikas un gaida. Šajā komandā, ja gribi uzbrukumā kaut ko izdarīt, vajag vismaz driblu, kādas kustības, nevis vnk pamānīt un gaidīt, kad pavērsies ceļš uz grozu, jāmācās spēlēt 1vs1.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-27 23:35, pirms 6 gadiem
Njā, spēlētājs, kas pieradis būt ar bumbu gandrīz katrā uzbrukumā šeit vienkārši stāv stūrī un noskatās kā driblējas Grendžers, kas šad tad iespēlē postā Šengelijam. Varbūt, ja viņš ietu uz maiņu un spēlētu ar nosacīti otro piecinieku, tad pienesums uzbrukumā būtu lielāks..

  +3 [+] [-]

, 2017-10-27 23:53, pirms 6 gadiem
aloizs rakstīja: Njā, spēlētājs, kas pieradis būt ar bumbu gandrīz katrā uzbrukumā šeit vienkārši stāv stūrī un noskatās kā driblējas Grendžers, kas šad tad iespēlē postā Šengelijam. Varbūt, ja viņš ietu uz maiņu un spēlētu ar nosacīti otro piecinieku, tad pienesums uzbrukumā būtu lielāks..
Katrā nelaimē ir iespēja no tās mācīties. Nākamvasar strādās pie dribla un post mūviem. Viņš ir pieradis spēlēt sistēmās, bet šeit ir strītbols - katrs par sevi un tajā viņš nav ne pieradis spēlēt, ne īpaši māk. Būs labi! Bet, iespējams, ne šosezon...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-28 00:20, pirms 6 gadiem
NBAviedoklis rakstīja: Katrā nelaimē ir iespēja no tās mācīties. Nākamvasar strādās pie dribla un post mūviem. Viņš ir pieradis spēlēt sistēmās, bet šeit ir strītbols - katrs par sevi un tajā viņš nav ne pieradis spēlēt, ne īpaši māk. Būs labi! Bet, iespējams, ne šosezon...
Cik strītbols, cik tas, ka viņš nav pirmā izvēle uzbrukumā....viņam pašam būtu jāiet un jācīnās par savu vietu, stāvēšana stūrī īsti tāda nav, un neteiktu, ka viņš ir ārpus izspēlēm, pats arī varētu vairāk nospēlēt viens uz viens....Iespējams, ka daļēji vaina ir tur, ka viņš pēdējās sezonās bija izteikts komandas līderis un uz viņu spēlēja, bet šeit pašam tā spēle ir jāveido. Te ir eirolīga un viņam būtu jārāda daudzveidīgāka spēle, nevis tik uz trīņa gaidīt

     [+] [-]

, 2017-10-28 00:37, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Treneris ir ACB čempions un par Šengelias mācīšanu brauc auzās, jo ikvienā spēlē, kāds regulāri ko māca, pārrunā utt. tas nav nekas neparasts
Tieši kurā gadā Sergio Valdeolmillos kā galvenais treneris uzvarēja ACB līgu ??????

  +2 [+] [-]

, 2017-10-28 00:43, pirms 6 gadiem
Timma ir ņemts kā TOP3 spēlētājs komandā pa milions rubļiem. Tu vari tupa dirnēt uz stūra vai būt aktīvs un vismaz tikt pie soda metieniem.. Es nevaru noskatīties uz šo pretīgo induvidālistu komandu, bet tas nenozīmē, ka tikai komanda vainīga. Jābūt vecim ar olām un jāparāda, ka pats vari paņemt arī..

     [+] [-]

, 2017-10-28 00:56, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Timma ir ņemts kā TOP3 spēlētājs komandā pa milions rubļiem. Tu vari tupa dirnēt uz stūra vai būt aktīvs un vismaz tikt pie soda metieniem.. Es nevaru noskatīties uz šo pretīgo induvidālistu komandu, bet tas nenozīmē, ka tikai komanda vainīga. Jābūt vecim ar olām un jāparāda, ka pats vari paņemt arī..
Jāpiekrīt laikam Tev ir. Vienā skolā ar viņu mācijos tāpēc nedaudz gribās aizstāvēt, bet nu jau ir par traku. Tagad viņš spēles beigās nespēlē, jo nevis izfoulojās spēlējot aktīvu aizsardzību, bet uzbrukumā neko nevar izdarīt. Pakāpienu pa pakāpienam karjerā ir kāpis augstāk un augstāk un tagad tas viss šitā izvēršās. Uz laukuma izskatās aizvietojams. Būs interesanti paskatīties kā tas viss "atrisināsies".

     [+] [-]

, 2017-10-28 01:49, pirms 6 gadiem
Ja viņš kā Jūs sakāt būs aktīvs un skraidīs viens apkārt, kā tad tas izskatītos? Drīzāk viņš traucētu tiem diviem, kurus saucu iepriekš un izjauktu šo Baskonijas ğeniālo uzbrukuma taktiku. Izlasē caur viņu visu laiku gāja bumba, jo tā bija saplānots, tāpēc arī spēli viņš rādīja lielisku.. bet ja šīs komandas zīmējumā tas nav paredzēt, ko tad viņam darīt?

     [+] [-]

, 2017-10-28 09:00, pirms 6 gadiem
aloizs rakstīja: Ja viņš kā Jūs sakāt būs aktīvs un skraidīs viens apkārt, kā tad tas izskatītos? Drīzāk viņš traucētu tiem diviem, kurus saucu iepriekš un izjauktu šo Baskonijas ğeniālo uzbrukuma taktiku. Izlasē caur viņu visu laiku gāja bumba, jo tā bija saplānots, tāpēc arī spēli viņš rādīja lielisku.. bet ja šīs komandas zīmējumā tas nav paredzēt, ko tad viņam darīt?
Pilnībā piekrītu! Timma pilnībā pilda trenera uzdevumu! Diemžēl viņu grib izmantot ne tur kur viņš ir spēcīgs.