Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Popkovs pārtrauc Paharu: "Marians bija trīsreiz labāks nekā Šabala"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Popkovs pārtrauc Paharu: "Marians bija trīsreiz labāks nekā Šabala"
Jurijs Popkovs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc šīs dienas Virslīgas spēles starp Rīgas "Daugavu" un Rīgas "Skonto", kas noslēdzās ar nominālo viesu 3:1 uzvaru, risinājās visai interesanta preses konference - "Daugavas" treneris Jurijs Popkovs neslēpa, ka, viņaprāt, Pahars savos 18 gados bija trīsreiz labāks nekā šobrīd talantīgais Valērijs Šabala.

Pēcspēles preses konference sākās ar abu treneru komentāriem, bet turpinājās ar šo rindu autora jautājumiem, tai skaitā lūgumu Paharam salīdzināt sevi 18 gados ar šī brīža "Skonto" talantīgo uzbrucēju Valēriju Šabalu, kurš guva vienus no vārtiem.

Marians Pahars, Rīgas "Skonto" treneris: "Protams, esmu apmierināts ar uzvaru. Spēlējām ar "Daugavu" (R) jau 4. reizi un esam zaudējuši pret to pietiekami daudz punktu, kas liecina, ka katra spēle ar viņiem bija sīva. Pārtraukumā puišiem atgādināju, ka tieši ar 1:0 bijām vadībā arī katrā no iepriekšējām cīņām pret "Daugavu", bet divreiz mačs noslēdzās 1:1. Citiem vārdiem, teicu, ka nekas vēl nav beidzies. Pat neskatoties uz to, ka 1. puslaikā mums bija pilnvērtīgs pārsvars, nekas nebija garantēts. Pie 2:0 gribējās teikt, ka spēle ir uztaisīta un gribējās veikt maiņas, lai atpūtinātu kādu, taču... "Daugava" laikam arī ar to atšķiras, ka vienalga tur sasprindzinājumā visas 90 minūtes, lai kāds būtu rezultāts - tā pati viena spēle ar Liepāju [kad "Daugava" no 0:3 izrāva 3:3 - aut.piez.] daudz ko izsaka. Tomēr teikšu, ka mums bija liels pārsvars, bijām labi noskaņojušies - puiši, protams, malači. Čempionāta beigās esam atraduši savu spēli un jau var teikt, ka mums ir noteikts rokraksts. Šādos apstākļos, protams, bija grūti parādīt ātru, kombinacionālu futbolu, taču izdevās pārkārtoties un puiši malači - sitās, cīnījās un guva labus vārtus. Žēl, ka neiesita Tads [Labuks], bet neko darīt."

Jurijs Popkovs, Rīgas "Daugavas" treneris: "Piekrītu, rezultāts ir likumsakarīgs - par rezultātu lielu jautājumu nav. "Skonto" nospēlēja ļoti spēcīgi, mobili. Šādā laukumā primārais ir spēlētāju fiziskais stāvoklis - šajā aspektā "Skonto" kopumā bija pārāks. Nevis katrs pārāks par katru, daži mūsējie bija līmenī, bet gan kopumā. Tas deva rezultātu. Mums problēma ir aizsardzība - tā ir pat tad, kad visi aizsargi ir ierindā, tāpat tā ir, kad trūkst divu pamatsastāva aizsargu [Sokoļskis un Broders - aut.piez.] kā šodien. Savā soda laukumā spēlējam nepārliecinoši, un tas iespaido rezultātu. Godīgi sakot, tā ir reti, bet šoreiz ir pat kaut kāds apmierinājums par mūsu uzbrukumu - šādos apstākļos pēc ātri ielaistiem vārtiem spēlēt kā pirmajam numuram pret "Skonto", uzspiest savu spēli nav viegli. Taču mums bija kombinācijas, situācijas, momenti - varējām gūt vārtus abos puslaikos, tikām līdz stūra un soda sitieniem un likām pretiniekam, ja ne rādīt maksimumu, tad pamocīties gan. Taču vēlreiz - mūsu soda laukumā viņi bija stiprāki, un tas arī izšķīra.

Visādi citādi - esmu apmierināts ar spēlētāju sniegumu. Gramovičs labi izskatījās, Diakvnišvili, arī Ziļs jau nospēlēja daudz labāk nekā pagājušo reizi. Savukārt savu radošāko futbolistu Gripu nācās iemest aizsardzības labajā malā - diemžēl nebija citu, ko likt, bet Vadims nospēlēja tīri interesanti. Varbūt ne aizsardzībā, bet uzbrukumu iesākšanā gan. Nobeigumā novēlēšu savam labam paziņam [Paharam] veiksmīgi pabeigt sezonu - uzskatu, ka šī komanda ["Skonto"] būtu pelnījusi arī būt par čempioni šogad. Zinu šo puišu raksturu, mēs blakus trenējamies - domāju, viņi līdz pašām beigām centīsies kļūt par čempioniem, kamēr vien saglabāsies cerības. Paši sev vēlēsim veiksmi pēdējās divās kārtās - ļoti sarežģīta situācija, reāli varam izkrist. Tomēr optimistiski skatos, esmu pārliecināts par mūsu spēku, mums atgriezīsies ierindā diskvalificētie aizsargi, būs mums vieglāk. Gatavosimies Liepājai - tā ir mūsu komanda [dodot mājienu par 3:3], tur sitīsimies [smejas].

Marian, kāpēc pat pieteikumā nebija Jura Laizāna un vai panamieti Riosu atstāji rezervē neapmierinošā snieguma vai viņam neierastā sniega dēļ?
Pahars: "Laizāns ir traumēts - pēdējā mačā guva augšstilba savainojumu, nevarēs spēlēt vismaz pāris spēles. Rioss neveiksmīgi nospēlēja pagājušo maču. Kaut gan... kādam arī patika viņa sniegums, bet man ne pārāk, bija pretenzijas. Ziniet, bieži ir tā, ka skaties uz rezervistu soliņu, tur sēž 5-6 cilvēki un var uzreiz izdarīt noteiktus secinājumus - kurš grib un ir gatavs spēlēt, bet kurš, kā tas pats Hulio [Rioss] šodien, sēž paslēpies, sasedzies no galvas līdz kājām, viņš pat ne reizi neaizgāja pasildīties. Šādu futbolistu es vienkārši nevarēju izlaist. Skaidrs, ka viņam ir grūti šādos apstākļos, bet, ja viņš kaut mēģinātu man parādīt, ka grib spēlēt, es viņu laikam izlaistu uz maiņu. Bet dažas reizes uz viņu paskatījos un sapratu, ka nelaidīšu viņu spēlēt."

Šabala atkal guva vārtus, labi spēlē. Marian, vai tu savos 18 gados biji tik meistarīgs kā viņš?
[Pārtrauc] Popkovs: "Es varu atbildēt. Viņš uz šo jautājumu nevar atbildēt [Pahars smejas]. Mariks [Marians] bija trīs galvas tiesas spēcīgāks!

[Pātrauc] Pahars: "Viņam nav taisnība!"

Popkovs: "Man vienmēr ir taisnība, tu [Paharam] to zini. Trīs. Ticiet man!"

Pahars: "Patiesībā mums grūti salīdzināt - esam dažāda tipa spēlētāji, un arī futbols kopš tā laika ir mainījies. Kad es spēlēju, bija citi apstākļi. Šabala ir tarāntipa uzbrucējs - skaidrs, ka viņš ir agri attīstījies. Es vēlu attīstījos, biju maziņš, mani vienmēr bija viegli izsist no vietas, tāpēc man nācās spēlēt, izmantojot citas kvalitātes - bija vienkārši jāaizmūk no aizsargiem, jāapmuļķo viņus. Savukārt Vaļeram [Šabalam] ir citas prasmes - viņš var bumbu piesegt ar ķermeni, sīksts soda laukumā, meklē momentus. Tomēr tās ir cita veida prasmes nekā man. Taču uzskatu, ka 18 gadu vecumā mūsu valstī ir maz tādu kā viņš. Tas gan ir likumsakarīgi, jo esam maza futbola valsts. Tāpēc nekad nebūs daudz tādu un ir jāprot atrast tādus talantus un jādod viņiem iespēja.

Jurij, ja tomēr zaudēsiet spēcīgajai Liepājai, tad jums viss izšķirsies pēdējā kārtā. Laikam jau nevēlaties atlikt visu uz pēdējo kārtu?
Popkovs: "Es personīgi neko neatlieku. Mēs šodien cīnījāmies par uzvaru, arī pagājušajā mačā tāpat."

[Pārtrauc] Pahars: "Viņi ar diviem uzbrucējiem iznāca pret mums - bija skaidrs, ka viņi grasās spēlēt uz uzvaru, nevis sēdēt aizsardzībā."

Popkovs: "Jā, nav vienkārša situācija - paši sevi ar zaudējumiem 4. apļa sākumā šādos sarežģījumos esam iedzinuši. Tagad jālien laukā. Esmu pārliecināts par sevi, par komandu, strādāsim."

Marian, Daugavpils "Daugava" šodien uzvarēja un zelta sakarā laikam nekādu lielu brīnumu nebūs. Vai būsi apmierināts, ja izdosies noturēties 2. vietā un atstāt aiz sevis abus Kurzemes klubus par spīti "Skonto" problēmām ar finansēm?
Pahars: "Ja godīgi, tad šobrīd varējām būt augstāk - mūsu sastāvs un nosacījumi tomēr ļāva būt 1. vietā. Taču kaut kur pietrūka pieredzes, kaut kur saspēlētības. Vakar skatījāmies ierakstu, kad tālajā jūnijā vai jūlijā šeit pat nospēlējām ar "Daugavu" (R) 1:1 - tās bija divas dažādas komandas. Tātad vajadzīgs laiks. Skaidrs, ka visi ir vienādos apstākļos, bet savas komandas sakarā redzu, cik ļoti mūsu sniegums ir pilnveidojies - ar laiku esam saspēlējušies. Ja katru gadu par 90% mainīt sastāvu, tad diez vai kas var sanākt. Tā ka obligāti ir vajadzīga stabilitāte it visā. "Daugava" (D) bija stabilāka šīs sezonas gaitā un uzskatu, ja viņi kļūs par čempioniem, tas būs likumsakarīgi. Mēs paši esam vainīgi. Bet arī 2. vieta, domāju, mums būs panākums. Izcīnīt Latvijas kausu un ieņemt 2. vietu Virslīgā - tas neapšaubāmi būtu liels progress salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu."

  +6 [+] [-]

, 2012-10-27 19:04, pirms 11 gadiem
Edmuns , atkal biji vienīgais žurnālists?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: bebitis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja