Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Irlavas un Ķekavas florbolistiem labas iespējas tikt pie vērtīgiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Irlavas un Ķekavas florbolistiem labas iespējas tikt pie vērtīgiem punktiem
Jānis Goža Irlavas komandā debitējis ar sauso maču
Foto: Floorball.lv

Kaut gan Elvi vīriešu florbola virslīgas sezonas nesen kā sākusies, “Ķekavas” un “Irlava/Avant” florbolisti var iekrāt ļoti vērtīgus punktus cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā. Kārtējie mēģinājumi jau šovakar. Video translācija gan būs pieejama no Liepājas, kur viesosies Kocēnu “Rubene”.

“RTU/Rockets” – “Ķekava” pulksten 16:00 Elektrum OC Rīgā

Rīdzinieki valsts spēcīgākajā florbola līgā atgriezušies ar diviem zaudējumiem un nokļūšanu turnīra tabulas pagrabā. Ja Cēsīs par punktiem tabulā varēja aizmirst diezgan ātri, tad vakar komanda vēl spēles vidū atradās 3:3 pozīcijās pret citu vāji sezonu sākušo komandu – FK “Kurši”. Tomēr turpinājumā uz diviem vārtu guvumiem sāncenši atbildēja ar sešiem precīziem metieniem. Kā pozitīvais notikums minams jaunā Toma Ķeirāna trīs gūtie vārti, bet citu pozitīvu iezīmu, “raķešu” spēlē nav un cerēt, ka komanda spēs parādīt tādu sniegumu kā pirms gada spēja paveikt Irlavas vienība, samazinās ar katru nospēlēto trešdaļu. Ķeirāns ar trim precīzajiem metieniem arī ir vienības pašlaik rezultatīvākais florbolists.

Tikmer “Ķekava” jau ir paspējusi labot vienības starta rekordu, čempionātu iesākot ar trim uzvarām tikpat spēlēs, tādējādi izvirzoties turnīra tabulas galvgalī. Spilgti pašlaik spēlējis Klāvs Jansons, kurš vidēji izcēlies ar pieciem punktiem mačā, trijās cīņās iekrājot 15 (5+10) punktus. Turpat netālu ir arī Ginta Klēģera un Henrija Uzrauga rezultativitāte. Ņemot vērā, ka “Ķekava” pašlaik atzīmējusies ar deviņiem izcīnītajiem punktiem, viņi atrodas tabulas galvgalī, uz vēl trīs punkti šovakar Rīgā ļautu vēl vairāk tuvoties izslēgšanas spēļu čempionātam.

FK “Kurši” – “Rubene” pulksten 17:00 LOC Liepājā un Sportacentrs.com TV

Pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem sezonas startā, liepājnieki vakar beidzot ierakstīja pirmos trīs punktus turnīra tabulā, ar rezultātu 9:5 izbraukumā apspēlējot “RTU/Rockets”, kaut gan otrās trešdaļas pirmajā pusē atradās iedzinēju pozīcijās ar 2:3. Liepājniekiem sekmīgs padevās otrās trešdaļas nogrieznis no 27. līdz 38. minūtei, kad izdevās gūt četrus vārtus, lielā merā izšķirot cīņas likteni. Uzbrukumā ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Kaspars Klamers, bet par labāko tika atzīts virslīgas debitants, 16 gadus jaunais vārtsargs Mārcis Zanders, kurš tika galā ar 37 pretinieku metieniem. Līdz šai sezonai jaunais censonis bija nospēlējis tikai nepilnu spēli U-18 jauniešu čempionātā, bet šosezon bija debitējis 1.līgas turnīrā, vakar sagaidot debiju arī valsts spēcīgākajā turnīrā. Sezonā par liepājnieku rezultatīvāko spēlētāju izvirzījies spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks, kuram 5 (2+3) punkti. Tikmēr Kaspars Klamers un Ralfs Polis savākuši pa četriem punktiem. Izcīnītā uzvara “Kuršiem” ar trim punktiem ļāvis pakāpties uz devīto pozīciju.

Liepājniekiem pretim stāsies Ivara Jēkabsona vadītā “Rubene”, kas pagaidām arī nerāda pārliecinošu sniegumu, ar trim punktiem atrodoties tieši virs saviem nākamajiem pretiniekiem. Ja pirmajās divās spēles “Rubene” tika pie punktiem, tad piektdienas vakarā visnotal bezcerīgi aizvadīta cīņas otrā puse, kad no 3:4 deficīta atpalicība pieauga līdz 4:10. Tas norāda uz faktu, ka “Rubene” nespēj nospēlēt visas 60 minūtes cīņā, jo pirmajās divās spēlēs bija sekmīgs sākums, kuru laikā tika iekrāts pārsvars, lai to mača gaitā izsētu. Šoreiz sākums bija līdzvērtigs, tādējādi zināms drošības spilvens nebija iekrāts un cīņu nācās zaudēt. Reinis Mirkšs Ķekavā vienīgais bija, kurš iekrāja vairāk par vienu punktu. Sezonā viņam 5 (4+1) punkti, kas ir otrais rādītājs. Viņam priekšā ar 6 (1+5) punktiem ir Ivo Balodis.

Aizvadītajā sezonā komandas aizvadīja divas loti spraigas spēles, abās pie identiskas 6:5 uzvaras tiekot Liepājas vienībai. Jāpiezīmē gan, ka neviena no ciņām nebeidzās pēc 60 minūtēm. Savās mājās “Kurši” uzvarēja pēcspēles metienu sērijā, bet izbraukumā sestos vārtus paspēja gūt jau papildlaikā. Savās mājās “Kurši” Kocēnu komandai pēdējo reizi zaudējusi 2016. gadā, uzvarot pēdējos trīs mačus.

“Irlava/Avant” – SK “Pārgauja” pulksten 18:00 Irlavā

Tabulas pretpoli sacentīsies Irlavā, kur lieliski sezonu sākusī “Irlava/Avant” uzņems Stalbes “Pārgauju”, kuriem čempionāts sācies neveiksmīgi. Irlavas vienība pēc uzvaras Talsos spēja tikt pie sausās 6:0 uzvaras pār “Bausku”, ar sešiem punktiem pašlaik noslēdzot labāko kvartetu. Pa diviem vārtiem iemeta Kristers Tiltiņš un Renārs Austrums. Tiltiņš sezonu iesācis ar četriem precīziem metieniem, esot savas komandas rezultativākais florbolists. Tikmēr Goža Irlavas vienības sastāvā Elvi florbola līgā debitējis ar sauso uzvaru, likumsakarīgi esot pašlaik labākais vārtuvīrs visā čempionātā.

Stalbes vienība sezonas ievadā prata atspēlēt trīs vārtu deficītu izbraukuma macā pret “Rubeni”, taču beigās nācās samierināties ar vienu punktu par neveiksmi bullīšos. No Ķekavas nācās atgriezties tukšām rokām un arī čempionāta kalendārs nav tas pateicīgākais Stalbes vienībai, jo pēc šīvakara spēles komanda beidzot varēs spēlēt mājas spēli, kas gan būs jāaizvada Kocēnos un pret “Oxdog Ulbroka”, bet pēc tam izbraukuma mači Valmierā un Cēsīs... Pašlaik komandas rezultatīvākais florbolists ar 3 (2+1) punktiem ir Jānis Driļevskis, kamēr ierastie līderi klusē, piemēram, Laurim Ābolam abos mačos paliekot bez punktiem. Vēl nevienu no mačiem nav varējuši palīdzet komandai Miķelis Roops un jaunpienācējs Kristers Orlovs, līdz ar to zināmas rezerves Stalbes komanda snieguma uzlabošanai var meklēt savos apcirkņos.

Interesantas bija abu komandu savstarpējās cīņas pērn. Abi mači noslēdzās ar identisku 10:4 rezultātu, turklāt abās spēlēs uzvarēja komanda, kas bija ieradusies ciemos.