Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Lopetegi: "Nerādījām vēlamo sniegumu, tāpēc "Real" zaudējums bija pelnīts"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lopetegi: "Nerādījām vēlamo sniegumu, tāpēc "Real" zaudējums bija pelnīts"
Julens Lopetegi. Foto: Reuters/Scanpix

Iespēju pacelties uz Spānijas čempionāta pirmo vietu garām palaida Madrides "Real", kas izbraukumā cieta sakāvi pret "Sevilla" – 0:3. Galvenais treneris Julens Lopetegi pauda, ka zaudējums nebija nejaušs.

"Sevilja bija krietni pārāka un pelnījusi uzvarēt. Nespēlējām tā, kā to vēlējāmies, un pirmajā puslaikā par to samaksājām ar ātri ielaistiem vārtiem. Turpinājumā, otrajā puslaikā, spējām izlīdzināt līmeni un cerējām, ka vārtu guvums palīdzēs atgriezties spēlē. Lai gan guvām vārtus, tie netika ieskaitīti. Pēcāk palaidām garām vairākas iespējas, un atspēlēšanās neizdevās," skaidroja "Real" galvenais treneris Julens Lopetegi, kuram pirmie mēneši darbā ar karalisko komandu bijuši visnotaļ sarežģīti.

Pirmdien notika FIFA labāko spēlētāju apbalvošanas ceremonija, un par 2018. gada labāko futbolistu tika atzīts pussargs Luka Modričs. Uz Londonā notiekošo ceremoniju bija devušies vēl vairāki "Real" spēlētāji – vārtsargs Tibo Kurtuā, aizsargi Rafaels Varāns, Serhio Ramoss un Marselu. Tomēr Lopetegi sacīja, ka ceļošana nevar būt attaisnojums šādam sniegumam.

"Protams, pirms spēlēm gadās dažādi apstākļi, taču būtu nepareizi zaudējumā vainot tikai ceļošanu. Zaudējām, jo nebijām labi, ieskaitot galveno treneri. Uzskatu, ja vārtu guvums tiktu ieskaitīts, būtu pavisam citāda spēle, kas mums dotu iespējas."

Tāpat Madrides "Real" sniegumu ietekmēja spēlēšana mazākumā – 15 minūtes pirms beigām savainojumā iedzīvojās Marselu, taču komanda jau bija izmantojusi visas maiņas. Lopetegi sacīja, ka situācija nav pārāk spoža un ka brazīlietim varētu nākties izlaist Madrides derbiju, tomēr sīkāka informācija būs zināma tikai tuvākajās dienās. Sestdien jācīnās pret "Atletico".

"Kad uzvaram, nākamajam mačam gatavojamies tieši tāpat, un arī šajā gadījumā gatavošanās neatšķirsies no ierastās. Čempionātā šādas lietas gadās ikvienai komandai. Pēc trīs dienām būs smaga spēle, tāpēc nav laika bēdāties – gatavosimies ar maksimālu atdevi," pauda Lopetegi.

Izmantotie resursi:
Real Madrid's Julen Lopetegui - Sevilla...