Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Latvijas U16 tenisistes iekļūst junioru "Fed Cup" Top 8

Latvijas U16 tenisistes iekļūst junioru "Fed Cup" Top 8
Kamilla Bartone un Patrīcija Špaka pēc Eiropas čempionāta fināla Maskavā.
Foto: Latvijas Tenisa savienība

Junioru "Fed Cup" finālturnīrā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā šodien A grupas pēdējā duelī Latvijas jaunās tenisistes ar 1-2 atzina ASV vienaudžu pārākumu, taču tas neliedza ar divām uzvarām trīs spēlēs sasniegt junioru "Fed Cup" ceturtdaļfinālu.

Šīsdienas pirmajā mačā Patrīcija Špaka ar 2-6 un 2-6 piekāpās Konijai Mā, bet otrajā spēlē Kamilla Bartone ar 3-6, 6-3 un 6-4 pārspēja Koriju Gofu. Izšķirošajā dubultspēlē Bartone un Poļiščuka pirmajā setā nonāca iedzinējos ar 1-4 un izlēma spēli neturpināt. Kā skaidroja Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, Bartone jutusies ļoti sagurusi, tādēļ vēlējusies pietaupīt spēkus piektdienas ceturtdaļfinālam pret Ukrainu, bet Špaka nav varējusi viņu aizstāt traumas dēļ. Pēdas mikrotrauma gan neliegšot viņai piedalīties rītdienas mačā.

Pirms tam otrdien Latvijas jaunās tenisistes ar 3-0 pieveica Japānas vienaudzes. Špaka ar 6-2 un 7-5 uzvarēja Kadžuru, Bartone ar 6-2, 3-6 un 7-6(6) pārspēja Sato, bet dubultspēlē Bartone un Poļiščuka ar 6-3 un 6-2 uzvarēja Kadžuku/Sato. Trešdien latvietes ar 3-0 pārspēja arī Brazīlijas jaunās tenisistes. Špaka ar 6-1 un 6-2 uzvarēja Bossi, Bartone ar 6-1 un 6-1 sagrāva Medeirušu Kardozu, bet dubultspēlē Poļiščuka/Špaka ar 6-3 un 6-2 apspēlēja Bossi un Tešeiru da Silvu.

"Fed Cup" finālam Latvijas komanda kvalificējās augustā, kad izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā komandu mačos. Iepriekš jūlijā Latvijas jaunās tenisistes guva vēsturisku panākumu, izcīnot dubultuzvaru kontinenta U16 vecuma grupā. Finālmačā Maskavā rīdziniece Bartone uzvarēja liepājnieci Špaku.

Izmantotie resursi:
fedcup.com/en/organisation/junior-fed-cup.aspx