Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Amatu saglabājušais DU galvenais treneris Savickis: Strīdu laikā pazaudējām Nasonovu

Ints Megnis
Ints Megnis

Amatu saglabājušais DU galvenais treneris Savickis: Strīdu laikā pazaudējām Nasonovu
"Daugavpils Universitāte" pēc uzvaras pirmssezonas turnīrā Zigismunda Grigoļunoviča piemiņas kauss.

"Daugavpils Universitātes" volejbola komanda savu uzbrukuma līderi Aleksandru Nasonovu pazaudēja tāpēc, ka vasarā bija ilgas aizkulišu cīņas par komandas vadību, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja vienības galvenais treneris Edgars Savickis, kurš amatu saglabāja vien pēc Daugavpils Sporta skolas vecāku vēstules.

Kā 13. augustā vēstījām, audzēkņi un viņu vecāki vērsās ar atklātu vēstuli Daugavpils pilsētas domē, prasot amatā atstāt Edgaru Savicki, kuru bija plānots nomainīt pret lietuvieti Vasiliju Burakinski. Toreiz tika ziņots, ka aktīva loma Savicka atstādināšanā no amata bijusi šovasar izveidotās Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājam Jurim Stivriņam, kurš pēc vecāku un audzēkņu domām vēl nav pilnībā apzinājis pilsētas sportā notiekošo.

Jau šajā nedēļā "Daugavpils Universitāte" sāks jauno sezonu "Credit24" meistarlīgā un vienībai izvirzīti augsti mērķi - jātiek šī turnīra astotniekā, bet Latvijas kausā un Latvijas čempionātā kopējā vietu summa nedrīkst pārsniegt pieci (jāgūst, piemēram, 3.+2. vieta vai 1.+4.).

"Pagājušajā sezonā palikām ceturtie Latvijā, bet iepriekšējo reizi trešie bijām 2015. gadā. Visiem gribās, lai mēs sasniegtu kādus rezultātus," Savickis bija saprotošs, ka vasarā viņam bija grūtības saglabāt darbu. "Uzskatu, ka bija pārāk daudz spēļu, kurās neparādījām pareizo raksturu. Tomēr tagad ceru, ka viss veidojas ļoti labi - esam piesaistījuši jaunos puišus no sporta skolas un redzu, ka treniņos parādījies raksturs. Komandas veterāni cīnās par savu vietu pamatsastāvā un jaunie puiši viņiem rāda pretestību. Pārbaudījām to pārbaudes turnīrā un no malas pagaidām viss izskatās ļoti labi. Tomēr redzēsim, kā būs oficiālās spēlēs."

"Vasarā notikušo strīdu dēļ zaudējām laiku. 13. augustā vēl bija viens variants, bet dienu vēlāk viss pamainījās. Trenējāmies arī šajā laikā, tomēr pazaudējām Nasonovu, kurš bija mūsu galvenais līderis uzbrukumā. Tika palaists garām laiks," vasarā notikušo raksturoja Savickis. "Kad vecāki uzzināja par manu atlaišanu, uzrakstīja vēstuli. Mēs vienmēr cīnāmies par pēc iespējas labāku rezultātu, bet katru gadu komandu pamet viens labs spēlētājs. Katrā komandā tagad ir vismaz viens labs volejbolists no Daugavpils. Lai izaugtu tādi kā Švans, Nasonovs, vajadzīgi vairāki gadi - izaudzinām, viņš aiziet un viss sākas no jauna."

"Kaut izvirzīti augstāki mērķi, tas notiks līdzšinējā budžeta ietvaros. Tomēr domāju, ka atbalsts būs arī tad, ja šos mērķus neizpildīsim. Daugavpilī skatītājiem patīk volejbols. Nevar salīdzināt ar Jēkabpili, jo mums ir daudz lielāka zāle, tomēr, kad "Daugavpils Universitāte" spēlē pret Jēkabpils "Lūšiem", vienmēr ir pilnas tribīnes. Pērn kopvērtējumā bijām zemu, bet pret Jēkabpili vienu spēli uzvarējām. Atbalsts noteikti būs, bet arī mums pašiem kaut kas jāparāda. Domes mērķi ir saprotami, jo viņi iegulda naudu un vēlas, lai mēs arī parādītu rezultātu," stāsta treneris. "Mūsu domes priekšsēdētājs ir atbildīgs par sportu pilsētā, viņam ir liela interese. Galvenais, jau no pirmās spēles jāparāda raksturs, tad viss būs labi."

Pirmās divas jaunās sezonas spēles meistarlīgā "Daugavpils Universitāte" aizvadīs savā laukumā, šajā nedēļas nogalē tiekoties ar "Parnu" un OC "Limbaži"/MSĢ vienībām.