Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF spēlēs trīs apļus LBL, divus – izbraukumā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VEF spēlēs trīs apļus LBL, divus – izbraukumā
LBS prezidents Valdis Voins
Foto: Ģirts Gertsons

Pieckārtējie valsts čempioni "VEF Rīga" nacionālajā čempionātā aizvadīs trīs apļus, tai skaitā divus apļus izbraukumā, trešdien, 27. septembrī, "OlyBet" Latvijas basketbola līgas 27. sezonas atklāšanas preses konferencē "Olympic Voodoo Casino" teica LBS prezidents Valdis Voins.

“Basketbola kluba “Barons” izstāšanās no LBL radīja tukšas vietas līgas kalendārā. Uztvērām to kā iespēju, vienojoties ar VEF par piedalīšanos trīs apļos (23 spēles, tai skaitā divas pret “Valka/Valga” – Sportacentrs.com). Vienošanās paredz, ka rīdzinieki aizvadīs divus apļus izbraukumā, vienu mājās,” teica Voins.

Latvijas-Igaunijas klubs “Valka/Valga” arī šajā sezonā aizvadīs divus apļus (16 spēles), kamēr Igaunijas virslīgā izspēlēs pilnu regulāro sezonu. Pārējiem LBL klubiem regulārajā sezonā paredzētas 29 spēles. Pēc "Barona" aiziešanas no līgas VEF un "Valka/Valga" palika 16 spēles, savukārt pārējiem klubiem – 28 spēles.

Valdis Voins, LBS prezidents

"Izveidojusies ilgtermiņa sadarbība ar līgas ģenerālsponsoru “OlyBet” – nemanot aizritējuši pieci gadi. Šovasar “OlyBet” atbalstīja arī vīriešu valstsvienību – par to esam īpaši pateicīgi. Vēl viens liels atbalstītājs ir “Lattelecom”, kura piedāvātajā kanālā “Best4Sport” otro sezonu būs iespējams sekot LBL spēlēm.

Līga veic lielu darbu, lai samazinātu klubu izdevumus. Tērējam gandrīz 40 tūkstošus eiro tiesnešu darba nodrošinājumam, sedzam ceļa izdevumus. Pēc ilgām diskusijām iesaldētas licenču maksas ārzemju spēlētājiem – par ceturto pieteikto leģionāru vairāk nevajadzēs maksāt 7000 eiro.

Mums izdevās izglābt divus klubus – Jēkabpilī un Jūrmalā. Abās pilsētās ir izveidotas basketbola piramīdas, kuras bez meistarkomandas būtu nepilnīgas. Ar dokumentāciju viss ir kārtībā – Jūrmalas dome iesniedza atbalsta vēstuli, kurā apliecināja, ka sniegs atbalstu komandas startam nacionālajā čempionātā.

Pašvaldību vēlēšanu iznākums nav krasi ietekmējis basketbola saimniecību. Pirmās divīzijas klubi turpina darbību visās pašvaldībās, turklāt Jēkabpils un Jūrmalas domes jau sākumā pasludināja, ka atbalstīs savas basketbola komandas.

2018. gada 16. februārī (Lietuvas neatkarības pasludināšanas simtgadē un astoņas dienas pirms Igaunijas valsts simtgades – Sportacentrs.com) Tallinā pirmo reizi notiks Latvijas un Igaunijas līgu apvienotā Zvaigžņu spēle. Gadu vēlāk tā risināsies Latvijā.

Edgars Bērziņš, LBL direktora pienākumu izpildītājs

“Sezona sāksies ar divām aizraujošām spēlēm Ogrē un Valmiera. Ogrēniešu rindas papildinājuši divi novadnieki ar vārdu – Rinalds Sirsniņš un Kristaps Dārgais (Jumprava). Viņu duelis ar VEF pulcēs pilnas tribīnes. Valmierai ir jauns galvenais treneris, LU komanda aizvadījusi labu starpsezonu.

Pārbaudes spēļu rezultāti liecina, ka LBL otrās divīzijas komandas tuvojas virslīgas līmenim. Starpsezonā piedāvājām LBL2 finālistēm – čempionei Jelgavai un vicečempionei “Vidzemes augstskola” – pievienoties pirmajai divīzijai, taču pagaidām tas nenotiks. Jauns klubs top Kandavā, labi spēļu rīkotāji ir Jelgavā un Saldū – domāju, ka komandu skaits virslīgā pieaugs.

“Best4Sport” translāciju izvēli nosaka vairāki apstākļi. Pirmkārt, sportiskā intriga. Otrkārt, komandu popularitāte. Translāciju grafiku nosakām vienu mēnesi uz priekšu – dažreiz lēmumi tiek pieņemti par labu komandām, kuru spēles skatās vairāk. Ņemot vērā spēku samēru izlīdzināšanos, ir klubi, kuri var cerēt uz lielāku translāciju skaitu.

Palīdzam komandām atvieglot finanšu slogu. Pirms divām sezonām samazinājām licenču maksu otrajam un trešajam viesspēlētājam attiecīgi divas un trīs reizes. Šogad ceturtā leģionāra licences maksas apmērs iesaldēts pilnībā.

FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas logi novembrī un februārī – katrā gadījumā deviņas dienas – padara regulārās sezonas kalendāru blīvāku. Ja būs situācija, ka kvalifikācijā spēlēs pa vienam pārstāvim no katra kluba, apsvērsim iespēju pauzē aizvadīt 1-2 LBL spēles.

Pirmais kalendāra projekts klubiem tika nosūtīts pirms divarpus nedēļām (orientējoši 11. septembrī – Sportacentrs.com). “Barona” izstāšanās un VEF piedalīšanās trīs apļos ietekmēja kalendāra publicēšanas laiku. LBL finālistu – VEF un Ventspils – pirmā tikšanās paredzēta 18. novembrī."

Uldis Tatarčuks, "Lattelecom" tehnoloģiju direktors

"Basketbols ir skatītākais sporta veids "Lattelecom" televīzijā. Šosezon ir jaunumi – rādīsim visas LBL finālsērijas spēles un zvaigžņu tikšanos Tallinā. Pēc iespējas vairāk piedāvāsim NBA spēles ar latviešu līdzdalību, translēsim VTB līgas un ACB līgas spēles."

  +4 [+] [-]

, 2017-09-27 14:22, pirms 7 gadiem
bardaks bardaka galā

  +3 [+] [-]

, 2017-09-27 14:23, pirms 7 gadiem
Vēl viens....khm khm....laikam labāk šodien vairs sportacentrā neskatīties, bez matiem palikšu

  +4 [+] [-]

, 2017-09-27 14:24, pirms 7 gadiem
Ja LBS galvenais lozungs ir: "ne dienu bez ziņas par LBL!" tad uz priekšu! Kā pati doma, apsveicama, bet, kad pieņemta - absurdi! Šodien sākas čempis, bet šodien maina noteikumus. Nu ko, gaidām rītdienu (kurš izstāsies, kā spēlēs, utt.)...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 14:25, pirms 7 gadiem
Lai spēlē 4 apļus un miers. Vai jaupups domā ka piekusīs meitenes.. vtb tā pat būs sagrāve pēc sagrāves..cik var ņemties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2017-09-27 14:38, pirms 7 gadiem
Rītdienas ziņa no LBS: Arī "Barons kvartāls" tomēr piedalīsies LBL turnīrā, aizvadot divpadsmit kārtas, bet visas pret LU un Valka/Valga, tādējādi piesakot nopietnas pretenzijas uz pirmo vietu regulārajā čempionātā un mājas priekšrocībām izslēgšanas spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-27 14:40, pirms 7 gadiem
pideri

  -1 [+] [-]

, 2017-09-27 14:42, pirms 7 gadiem
kāpēc maksa par n-tajiem leģionāriem ir jāiesaldē? kam tas izdevīgi - VEF, Ventspils. Vai vēl kādam?

  +3 [+] [-]

, 2017-09-27 14:54, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: kāpēc maksa par n-tajiem leģionāriem ir jāiesaldē? kam tas izdevīgi - VEF, Ventspils. Vai vēl kādam?
Gan jau kompromis par vef un valgas tizlo kalendāru. No otras puses, būs iespēja robus ar kaut ko aizlāpīt arī citiem, ne tikai pašu sporta skolas jauniešiem

  +4 [+] [-]

, 2017-09-27 14:56, pirms 7 gadiem
Jēziņ, pēkšņi, piecas minūtes pirms turnīra pieņem šādu lēmumu Ne divi, ne četri, bet pēkšņi trīs apļi LBS darbības kļūst arvien jocigākas.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-27 14:59, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Jēziņ, pēkšņi, piecas minūtes pirms turnīra pieņem šādu lēmumu Ne divi, ne četri, bet pēkšņi trīs apļi LBS darbības kļūst arvien jocigākas.
Viņi tādā veidā grib parādīt ULEB, ka kalendāru jebkurā brīdī var ne tikai piekoriģēt, bet arī apgriezt kājām gaisā, cerot ka tie piekāpsies FIBA piedāvājumam, un Eirolīgas spēlētāji tiks uz izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-27 14:59, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Jēziņ, pēkšņi, piecas minūtes pirms turnīra pieņem šādu lēmumu Ne divi, ne četri, bet pēkšņi trīs apļi LBS darbības kļūst arvien jocigākas.
Pasmejies vēl. Par sieviešu čempi vēl šodien nekas nav zināms! Un mēs runājam par 5. (vīriem) un 6. (sievām) izlasi Eiropā. ĀrprāC!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-27 15:02, pirms 7 gadiem
KoNuKo rakstīja: Pasmejies vēl. Par sieviešu čempi vēl šodien nekas nav zināms! Un mēs runājam par 5. (vīriem) un 6. (sievām) izlasi Eiropā. ĀrprāC!
Njāa, tiešām , arprāts... Visas tās federācijas vienā maisā metamas, visās bardaks, visās katram savas intereses un katrs velk deķi uz savu pusi un no tā nekad nekas labs nesanāk...

  +4 [+] [-]

, 2017-09-27 15:08, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Tad sanāk Petjkas sektora jefiņiem pat divas reizes sanāks haļavnais autobuss uz galvaspilsētu?! #LemberdzēnuPērles
Mēsla gabal, kā tu zini, ka vispār būs kādu reizi uz turieni jābrauc pie vefeļiem, jo neviens jau nezina, kur tiem sagribēsies spēlēt? Bet tik un tā divas reizes nesanāks, jo:"Vienošanās paredz, ka rīdzinieki aizvadīs divus apļus izbraukumā, vienu mājās" Analfabēts! par "haļavno" vispār nav ko runāt. Pļūti ko nezini!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 15:24, pirms 7 gadiem
Barona vadībai pat neviens nepiezvanīja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 15:25, pirms 7 gadiem
Mjā, spēlēt par 7 spēlēm vairāk VEF nevarētu.. 3,5 spēļu vietā mēnesī būtu jāspēlē 4,5.. Hāzners un citi jaunie būtu nospēlējušies līki.. sviests
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-09-27 15:35, pirms 7 gadiem
Ko Valmieras spēlētāji, kas nav saņēmuši algas ,gaida?

9.6. Ar atsevišķu LBS valdes lēmumu sacensībām 2017./2018.gada sezonā var neapstiprināt Klubu, ja tam ir neizpildītas līgumsaistības pret spēlētājiem un treneriem par iepriekšējo sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-27 15:42, pirms 7 gadiem
T-J rakstīja: Ko Valmieras spēlētāji, kas nav saņēmuši algas ,gaida?

9.6. Ar atsevišķu LBS valdes lēmumu sacensībām 2017./2018.gada sezonā var neapstiprināt Klubu, ja tam ir neizpildītas līgumsaistības pret spēlētājiem un treneriem par iepriekšējo sezonu.
Ja pārreģistrē zem citas juridiskās personas, atkal var darboties.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-27 17:45, pirms 7 gadiem
skotijs rakstīja: Mjā, spēlēt par 7 spēlēm vairāk VEF nevarētu.. 3,5 spēļu vietā mēnesī būtu jāspēlē 4,5.. Hāzners un citi jaunie būtu nospēlējušies līki.. sviests
Hāzners VEF nespēlē

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 19:21, pirms 7 gadiem
Vēl viens milzīgs mīnuss LBS lauciņā - mājaslapa, no pagājušās sezonas nekas nav mainījies, tik pat briesmīga un ļoti lēni ik pa laikam iet...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 19:33, pirms 7 gadiem
Kur ir lbl mājaslapa? Lbs, tā kas basket.lv tā man visu laiku rāda conection time out.. kaukāds sviests

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 19:37, pirms 7 gadiem
Basket aizgāja.. caur fibu

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 21:10, pirms 7 gadiem
Nu labi , ka VEF vismaz piekrita trim apļiem , bet es uzskatu ,ka VEF vajadzētu kapāt tāpat četrus apļus . Cerams , ka nākamgad pienāks kāds klubs klāt , ka tie nav tukši solījumi par kluba skaitu palielināšanos līgā .

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 22:38, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Vēl viens milzīgs mīnuss LBS lauciņā - mājaslapa, no pagājušās sezonas nekas nav mainījies, tik pat briesmīga un ļoti lēni ik pa laikam iet...
Piekrītu, tā lapa ir, atvainojos, pilnīga hhuiņa. Bet tā jau gandrīz vienmēr sanāk - kā kaut ko modernizē, funkcionalitāte samazinās piecas reizes.