Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" izglābj divus punktus, "Talsi/Krauzers" uzvar "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" izglābj divus punktus, "Talsi/Krauzers" uzvar "Rubeni"
"Talsi/Krauzers"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem notika divas spēles - Cēsīs čempione "Lekrings" tika pagarinājumā pārspēja FBK "Valmiera/ViA" florbolistus (8:7 ET), bet Kocēnos "Talsi/Krauzers" ar 9:8 pieveica vietējo "Rubeni".

"Lekrings" izglābj divus punktus mačā pret "Valmieru/ViA"

Cēsu sporta kompleksā čempione "Lekrings" uzņēma nepiekāpīgo "Valmieru/ViA". Cēsniekiem šovakar nevarēja palīdzēt iepriekšējā mača labākais spēlētājs, vārtsargs Anrijs Vents. Tā kā vēl viens vārtu vīrs Normunds Krūmiņš vēl nebija sācis spēlēt pēc savainojuma gūšanas, Cēsu komandas cietokšņa drošība trešajam numuram – Mikam Ozolam. Jau 1.minūtē viņu ar precīzu metienu sarūgtināja viesu uzbrūkošais aizsargs Gatis Liepiņš – 1:0. Pēc nepilnas pusminūtes cēsnieks Dāvis Vilders atbildēja ar tikpat vērtīgu metienu (1:1), bet izvirzīties vadībā vismaz pamatlaikā "Lekringam" nebija lemts. Pēc pirmā perioda rezultāts bija 4:2 "Valmieras/ViA" labā, arī pēc otrās trešdaļas viesiem divu vārtu pārsvars – 6:4. Pēdējā trešdaļā Cēsu komandas vārtos tomēr tika sūtīts Normunds Krūmiņš, kurš sev atvēlētajā laikā kapitulēja tikai vienu reizi. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Valmieras komandai bija vienu vārtu pārsvars (7:6), bet drīz pēc tam cēsnieks Aleksandrs Abramovs atjaunoja neizšķirtu rezultātu, kas noturējās līdz pat pamatlaika beigām. Pagarinājumā bija nepieciešamas tieši 40 sekundes, lai noskaidrotu uzvarētāju – Andra Rajecka piespēli izšķirošo vārtu guvumā pārvērta Andris Malkavs – 8:7.

Par labāko spēlētāju čempionu rindās tika atzīts uzvaras vārtu autors Andris Malkavs, kuram šajā mačā 3 (1+2) punkti. Pa trim rezultativitātes punktiem arī Aleksandra Abramova un Arta Savina kontā. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Gatis Liepiņš, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Ričards Eglītis. "Lekrings" pēc šīs uzvaras pakāpās uz 1.vietu turnīra tabulā, bet FBK "Valmiera/ViA" – uz 2.vietu.

"Talsi/Krauzers" izcīna pirmo uzvaru

Kocēnu sporta namā pagājušā čempionāta bronzas medaļniece "Rubene" uzņēma arī šosezon par pastarīti uzskatīto komandu "Talsi/Krauzers". Talseniekiem pūrā bija zaudējums Liepājas "Kuršiem", bet kocēniešiem divi zaudējumi bullīšos un divi punkti, ko viņiem pamatlaika pēdējā minūtē tomēr izdevās izglābt gan pret FK "Rīga", gan pret "Ulbroku/FS Masters". Abu komandu savstarpējā mačā rezultātu jau 2.minūtes pašā sākumā atklāja talsenieks Ģirts Škuburs – 1:0. Tiesa, Kocēnu komandas florbolisti Ritvars Bērziņš un Arnijs Kuratņiks atbildēja ar precīziem metieniem, ļaujot "Rubenei" pirmo periodu uzvarēt ar 2:1. Otrās trešdaļas vidū laukuma saimnieki bija izvirzījušies vadībā ar 4:2, bet tad četrus vārtus četrās minūtēs guva "Talsi/Krauzers", nosverot uzvaras kausus savā pusē – 6:4. Pēdējā periodā Kocēnu komanda izmisīgi centās atspēlēties, tomēr tuvāk par 8:9 tā arī netika. "Talsi/Krauzers" varēja svinēt savu pirmo uzvaru, bet "Rubenei" līdz tai vēl jāpagaida.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina triju vārtu autoru Jāni Ragovski, Ģirtam Škuburam 3 (2+1) punkti, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Deivids Barkovskis, Krišs Treimanis un Haralds Roze. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma Atis Stepāns, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais, divus golus iemeta Jānis bagāts, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Ritvars Bērziņš un Ingars Matisons. "Talsi/Krauzers" pēc šī panākuma turnīra tabulā no pēdējās vietas pakāpās uz sesto pozīciju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...