Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kalniņš: "Pret dzimto Valmieru spēlēt negribētu..."

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kalniņš: "Pret dzimto Valmieru spēlēt negribētu..."
Gatis Kalniņš
Foto: Māris Greidāns

Pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Mettu"/LU un "Daugavpili" (0:2) Sportacentrs.com aprunājās ar Gati Kalniņu, kurš bija grēkāzis epizodē ar "Daugavpils" nopelnīto un realizēto pendeli.

Jāsāk saruna pats zini ar ko - nopelnīji pendeli uz savas komandas vārtiem... Kas notika?
Skaidrs, ka pendele droši vien, ka bija - kontakts bija un bumbā nenospēlēju. Gribēju nospēlēt bumbā un tikai tad augumā... Tai pašā laikā spēles gaitā laukuma vidusdaļā līdzīgās situācijās svilpes nebija. Līdzīgi pārkāpumi bija arī pret mani. Jā, pendeles epizodē kontakts bija, bumbā netrāpīju - pretinieks izrādījās mazliet ātrāks un pendele droši vien bija. Taču atkārtošos - ja paskatāmies citas epizodes, tad var arī strīdēties.

Piekrīti, ka savā soda laukumā tik neapdomīgi tajā epizodē nebija vērts riskēt?
Droši vien, ka jā, bet spēles cena tāda, ka jāspēlē katra bumba. Likās, ka es pagūšu, citādi jau neietu cīņā tajā epizodē - dzīvē izrādījās citādi.

Paanalizē kopumā spēli! Lai gan ar Ndekrē bijāt divi uzbrucēji, plus Pētersons palīdzēja, šķiet, ka pietiekamas produktivitātes nebija.
Nebija. Mēs bijām plānojuši vairāk spēlēt uz centrējumiem, taču centrējumu mums šodien bija pamaz. Mēģinājām arī tālās piespēles, taču nesavācām otrās bumbas. Bumba it kā palika turpat uzbrukuma zonā, bet allaž pretinieks bija pirmais un izsita ārā. Grūti bija aizķerties un kaut ko izdarīt pretinieka laukuma pusē. Kā arī pretinieks izteikti spēlēja no aizsardzības - skaidrs, ka uzlauzt 8-10 vīrus ir grūtāk nekā vienkārši aizskriet pretuzbrukumā.

Piekritīsi, ka "Daugavpils" šodien diezgan labi arī gaisā pret jums cīnījās?
Jāpaskatās video, bet man liekas, ka nebija tā, ka viņi uzvarētu visas gaisa divcīņas, it sevišķi aizsardzībā. Protams, viņi cīnījās, bija noskaņojušies, arī mēs bijām noskaņojušies. Neviens negribēja atdot, zaudēt šo spēli. Par tām gaisa divcīņām gan man nešķiet, ka viņi bija labāki.

Kas tev notika ar galvu [spēles gaitā tā asiņoja, pēc tam tika uzlikts apsējs - aut.]?
Sadūros ar pretinieku kādā no epizodēm soda laukumā, laikam bišķiņ pārsitu.

Būs jābrauc uz slimnīcu pārbaudīties?
Varbūt jāsašuj, nezinu.

Skaidrs, ka cīnīsieties līdz galam, bet vai reāli vēl tici, ka varat likvidēt piecu punktu starpību līdz "Daugavpilij"?
Skaidrs, ka dzīve nav vienkārša, bet vienmēr esmu teicis, ka, kamēr ir teorētiskas iespējas, viss ir iespējams. Vēl ir četras spēles, kas teorētiski ir 12 punkti. Skaidrs, ka tas ir grūti izdarāms, bet darīsim visu, lai "Daugavpili" apsteigtu. Ir mums vēl spēles, kur varam pacīnīties par uzvaru. Tā ka darīsim visu, kas mūsu spēkos.

Izdodas pasekot arī 1.līgai, ņemot vērā, ka var sanākt piedalīties pārspēlēs ar šī turnīra 2.vietas ieguvēju?
Jā, man sanāk pasekot diezgan daudz, ņemot vērā, ka komanda, kuru es trenēju, spēlē 1.līgā [Kalniņš ir Artura Zakreševska palīgs 1.līgas komandā "Albertā" - aut.]. Kad tieku, aizeju uz spēlēm. Tāpat pasekoju dzimtajai komandai Valmierai. Ir arī vairākas komandas, kur spēlē man pazīstami spēlētāji. Ja sanāk, aizeju. Apmēram esmu lietas kursā, kas tur notiek, kādas tur ir komandas, kas var nākt pretī. Izskatās, ka arī tur notiks cīņa līdz pēdējai kārtai, tai skaitā par 2.vietu. Nezinu, vai vēl būs cīņa par 1.vietu.

Ja ļautu izvēlēties, gribētu spēlēt pret dzimto komandu Valmieru?
Nē, noteikti nē, jo man būtu jocīgi spēlēt pret dzimto komandu. Labprāt spēlētu pret "Rīgas Futbola skolu".

Pārspēlēs esat piedalījušies divus gadus pēc kārtas un, izskatās, šogad būs arī trešā reize. Tas ir pluss, ka esat guvuši pieredzi piedalīties tieši pārspēlēs, gada izskaņā, novembrī?
Negribu tagad to vērtēt. Kamēr vien mums ir teorētiskas iespējas, tikmēr cīnīsimies. Ja nu būs tās pārspēles, tad skatīsimies un analizēsim. Skaidrs, ka kaut kāda pieredze ir, tāpēc baigajām problēmām nevajadzētu būt. Tas līmenis, es domāju, tomēr ir atšķirīgs. Labi, ka ir divas spēles, nevis viena. Viss ir mūsu rokās.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-27 01:23, pirms 9 gadiem
Bet vaidzētu gribēt, ja nevinnēsiet paši, tad vissmaz dzimtā pilsēta.. diezgan dīvains apgalvojums

  +1 [+] [-]

, 2015-09-27 01:42, pirms 9 gadiem
Tad virsligaa tev garanteta, mettas vai valmieras sastavaa

     [+] [-]

, 2015-09-27 01:45, pirms 9 gadiem
Skaidrs, ka par pārspēlēm domāt negribas, kamēr vien tas var arī izrādīties pāragri. Jākoncentrējas uz atlikušajām spēlēm Virslīgā, jāizanalizē šīs dienas kļūdas un jāņem punkti.

  +5 [+] [-]

, 2015-09-27 01:49, pirms 9 gadiem
Kas nu to lai zin, vai Gatis nākošgad vēl spēlēs.
Slēpts komentārs: KDubriks

  -1 [+] [-]

, 2015-09-27 07:46, pirms 9 gadiem
KDubriks>>>
Nav visai korekti apvainot spēlētāju,kurš Latvijas virslīgas snaiperu sarakstā ir augstajā 7. vietā ar 93 gūtajiem vārtiem.Viņš pateica to,ko domā.Isti profesionāli tas protams nav,bet pareizi jau Olga raksta,ka Gata karjera iet uz beigām un tad jau var teikt arī to, ko domā.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-27 10:50, pirms 9 gadiem
Zīmīgi, ka tieši Sokolovs un Kalniņš ir pieredzējušākie Virslīgas spēlētāji no šobrīd spēlējošajiem.