Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Kalev/Cramo" pievienojas amerikāņu aizsargs un centrs

Andrejs Siliņš

"Kalev/Cramo" pievienojas amerikāņu aizsargs un centrs
Tallinas "Kalev/Cramo" galvenais treneris Roberts Štelmahers. Foto: Kalev/Cramo

Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo", ko pārstāv arī latviešu basketbolists Jānis Kaufmanis, vienojusies par sadarbību ar amerikāņu aizsargu Markusu Kīnu un centru Devinu Tomasu.

25 gadus vecais Kīns spēlējis NBA Attīstības līgā, Taizemē, Korejā un Taivānā. 175 centimetrus garais aizsargs aizvadītajā sezonā "KCC Egis" rindās Dienvidkorejā vidēji 30 minūtēs guva 19,1 punktu, izcīnīja 11,5 (!) atlēkušās bumbas un atdeva 2,3 rezultatīvas piespēles.

26 gadus vecais Devins Tomass profesionāļa karjeras laikā spēlējis pazīstamos turku un spāņu klubos "TED Ankara" un "Bilbao Basket", tāpat uzspēlējis Izraēlā, Grieķijā un Ungārijā, bet aizvadīto sezonu spēlēja Urugvajā. "Penarol" rindās Urugvajas līgā vidēji 31 minūtē 13,9 punkti, 9,5 bumbas un 2,6 piespēles.

"Kalev/Cramo" jaunajā sezonā plānots spēlēt ne tikai Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā, bet arī VTB Vineotajā līgā. Tiesa, šobrīd Covid-19 situācijas dēļ ir neskaidrības par to, kā tiks organizēts VTB līgas turnīrs.

Latvijas izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers vadīs "Kalev/Cramo" komandu otro sezonu pēc kārtas, tāpat Vairogs asistēts otro gadu pēc kārtas. Pērnsezon komandu pārstāvēja Aigars Šķēle, bet jaunajā sezonā komandā būs cits latviešu aizsargs Jānis Kaufmanis.