Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Anrī vēlas trenēt "Bordeaux", taču viņa prasības esot pārlieku augstas

Agris Suveizda

Leģendārais Anrī vēlas trenēt "Bordeaux", taču viņa prasības esot pārlieku augstas
Tjerī Anrī
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola leģenda Tjerī Anrī principiāli piekrita "Bordeaux" pašreizējās un arī topošās vadības piedāvājumam kļūt par komandas galveno treneri, taču pārrunas nu ir nonākušas strupceļā, vēsta RMC.

Lai arī urugvajietis Gustavo Pojets oficiāli vēl nav atlaists no "Bordeaux" galvenā trenera amata, skaidrs ir tas, ka viņa un kluba darba attiecības pēc konflikta par vasaras transfēru kampaņu ir beigušās. Kā pirmā prioritāte Pojeta aizstāšanai tika izvirzīts 41 gadu vecais Beļģijas izlases asistents Tjerī Anrī, kuru turklāt virzīja tieši jaunie īpašnieki no amerikāņu investīciju fonda GACP.

Anrī au ir devis principiālu piekrišanu, tomēr situācija nav tik vienkārša un nu izskatās, ka visdrīzāk atrisināsies negatīvi. Pirmkārt, pārrunas apgrūtina un paša Anrī pārliecību par "Bordeaux" projektu nevairo līdz galam vēl nenokārtotā īpašnieku maiņa, kas varētu notikt vien oktobrī. Bet, otrkārt, amerikāņu īpašnieki nav gatavi apmierināt Anrī prasības. Kādreiz izcilais uzbrucējs vēlas divus miljonus eiro lielu algu, kas ir krietni lielāka par topošo īpašnieku cerēto, kā arī prasa vairākus transfērus pāreju perioda pēdējās dienās. Arī šo prasību "Bordeaux" nav gatava apmierināt.

Sākotnēji bez Anrī starp kandidātiem uz amatu tika minēti arī tādi franču speciālisti kā Lorāns Blāns un Remī Gards, taču tagad Anrī atteikuma gadījumā par plānu B esot kļuvis itālietis Klaudio Ranjēri. "Bordeaux" ir sazinājusies gan ar bijušo "Nantes" galveno treneri, gan arī viņa aģentu.

"Bordeaux" vakar svinēja pirmo uzvaru Francijas čempionāta jaunajā sezonā, kompensācijas laikā izraujot panākumu pār "Monaco" (2:1), un ar trim punktiem trīs spēlēs pašlaik ieņem 15. vietu. Savukārt ceturtdien klubs aizvadīs izšķirošo cīņu par iekļūšanu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Pirmajā mačā "Bordeaux" viesos pret "Gent" nosargāja bezvārtu neizšķirtu (0:0).

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/football...