Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīgai" varonīga uzvara Pasaules kausa izcīņā un spēle par piekto vietu

Rolands Eliņš

"Rīgai" varonīga uzvara Pasaules kausa izcīņā un spēle par piekto vietu
Foto: Mhl.khl.ru

Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" noslēgusi Pasaules kausa izcīņas grupu turnīru ar sīkstā cīņā iegūtu uzvaru pār Kazahstānas "Sneznye Barsi" (3:2 pēcspēles metienos), lai arī diveiz vairāk metienus pa vārtiem izdarīja pretinieki. Pusfinālā "Rīga" gan tik un tā neiekļuva un parīt spēlēs par piekto vietu.

HK "Rīga" Pasaules kausu jauniešiem bija iesākusi ar diviem zaudējumiem - vispirms ar 1:3 nācās atzīt Jekaterinburgas "Avto" pārākumu, bet pēc tam sīvā cīņā ar 2:3 tika zaudēts Čikāgas "Steel", kura izšķirošos vārtus guva tikai 55. minūtē. Šodien "Rīga" spēkojās ar Kazahstānas "Sneznye Barsi", kura arī pirmajās spēlēs bija zaudējusi.

Šodienas mačs Rīgai sākās grūti, jo pirmajā periodā uz Gustava Grigala vārtiem bija vērojams milzīgs spiediens. Rīga divreiz palika mazākumā un izdarīja tikai divus metienus pa pretinieku vārtiem, taču ar to visu gandrīz izturēja līdz pārtraukumam. Tiesa, 42 sekundes pirms perioda beigām Grigals beizot tika pārspēts.

Otrajā periodā par rupju pārkāpumu 5+20 sodu saņēma Kazahstānas kluba hokejists, kas ļāva "Rīgai" nedaudz atsperties. Lielo vairākumu gan neizdevās izmantot, jo drīz vien rīdzinieki saņēma divas minūtes par sesto laukuma spēlētāju, bet vēl sliktāku situāciju padarīja Paula Svara noraidījums, kas mazākumā atstāja jau Rīgu. Rezultāts gan palika tikai 0:1, bet metienu attiecība pēc 40 minūtēm 27:7 "Barsi" labā.

Taču trešā perioda sākumā Svars reabilitējās un ar rezultatīvu piespēli palīdzēja vārtus gūt Erlendam Kļaviņam, bet 47. minūtē Roberts Baranovskis vadībā izvirzīja jau "Rīgu". "Barsi" metās uzbrukumos, taču Grigals turpināja spēlēt sekmīgi. 56. minūtē divas soda minūtes nopelnīja Gatis Sprukts, un, lai arī šo mazākumu izdevās izturēt, 59. minūtē "Barsi" panāca neizšķirtu. Pēdējā minūtē laba iespēja vēl bija Kirilam Galoham, taču pamatlaiks tomēr noslēdzās ar 2:2.

Papildlaikā "Rīga" ieguva tiesības spēlēt vairākumā, pat divreiz, taču uzvarētāju tomēr nācās noskaidrot pēcspēles metienos. Tajos precīzus metienus izpildīja Frenks Razgals un Galoha, palīdzot Rīgai uzvarēt ar 3:2, lai arī spēles pamatlaikā metienu attiecība bija 37:12 "Barsi" komandas labā. Papildlaikā Rīgai gan šī statistika daudz labāka, proti, 5:0, un mačā kopā 17:37.

Treneri uz turnīru līdzi paņēmuši 26 hokejistus. Divus vārtsargus – Gustavs Grigals, Salvis Balandīns; 10 aizsargus – Kristaps Jakobsons, Roberts Kaļķis, Uvis Balinskis, Kirils Mitrofanovs, Pauls Svars, Aleksandrs Smirnovs, Aleksejs Popovs, Kristaps Zīle, Rimants Zeilis, Eduards Hugo Jansons; 13 uzbrucējus – Artūrs Bušs, Jevgeņijs Turēvičs, Emīls Ezītis, Oļegs Šišļaņņikovs, Vladislavs Vulkanovs, Reinis Lejnieks, Erlends Kļaviņš, Roberts Baranovskis, Artjoms Pankevičs, Aleksandrs Visockis, Kirils Galoha, Gatis Sprukts un Frenks Razgals.

Savā apakšgrupā "Rīga" palika trešajā vietā, kas nozīmē, ka 29. augustā tiks aizvadīts mačs par piekto vietu. Savukārt pirmā spēle 2015./2016. gada MHL sezonas regulārajā čempionātā HK ''Rīga'' komandai būs 5. septembrī savā laukumā pret Maskavas ''Krasnaja Armija''.

Izmantotie resursi:
Хоккей, Чемпионат России КХЛ. Список онлайн...