Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Degenkolbs uzvar otrajā "Vuelta a Espana" posmā pēc kārtas

Rolands Eliņš

Degenkolbs uzvar otrajā "Vuelta a Espana" posmā pēc kārtas
Džons Degenkolbs
Foto:AFP/Scanpix

Vācijas riteņbraucējs Džons Degenkolbs turpina sekmīgi aizvadīt Spānijas velobraucienu "Vuelta a Espana" un šodien svinējis jau otro uzvaru pēc kārtas, savukārt vadību kopvērtējumā saglabā Maikls Metjūss.

Latvijas vienīgais pārstāvis šajā velobraucienā Aleksejs Saramotins labāko simtniekā pagaidām iekļuvis tikai trešajā posmā, kad finišēja 93. vietā. Šodien viņš ieņēma 163. vietu no finišējušajiem 198 riteņbraucējiem. No uzvarētāja un lielās grupas Saramotins atpalika 13 ar pusi minūtes, un kopvērtējumā atkāpies uz 166. vietu.

Veiksmīgi gan neklājas arī viņa komandas biedriem no "IAM Cycling" - labākais, spānis Visente Reiness, ir 35. pozīcijā kopvērtējumā, bet visi pārējie ir ārpus pirmā simtnieka, turklāt trīs ieņem vietas pēdējā desmitniekā.

Šodien savu otro uzvaru pēc kārtas svinēja Vācijas riteņbraucējs Džons Degenkolbs, kurš finiša sprintā ar komandas biedru palīdzību tika labākajā pozīcijā un apsteidza otrā posma uzvarētāju Naseru Buani. 24 gadus vecais vācietis kopvērtējumā pacēlies uz 27. pozīciju, taču priekšgalā joprojām ir Austrālijas pārstāvjis Maikls Metjūss. Viņš šodien finišēja 11. vietā, palielinot savu pārsvaru pār Nairo Kintanu par piecām sekundēm. Rezultāti gan pagaidām ir ļoti blīvi, un labākie 26 sportistu rezultāti ir vienas minūtes ietvaros.

Tūres nākamais posms norisināsies jau rīt, bet noslēgsies 14. septembrī.

"Vuelta a Espana" 5. posms

V.SportistsValstsLaiks
1.D. DegenkolbsVācija4:41:47
2.N.BuaniFrancija+0
3.M. HoflandsNīderlande+0
4.Dž. StuivensBeļģija+0
5.P. MartenssVācija+0
6.L. MondorīFrancija+0
163.A. SaramotinsLatvija+13:32

Kopvērtējums

"Vuelta a Espana" 5. posms

V.SportistsValstsLaiks
1.M. MetjūssAustrālija18:12:31
2.N. KintanaKolumbija+13
3.A. ValverdeSpānija+20
4.R. UransKolumbija+24
5.D. KarusoItālija+26
6.E. ČavessKolumbija+26
166.A. SaramotinsLatvija+34:28

Izmantotie resursi:
La Vuelta - Classifications