Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Argentīna piekāpjas Austrālijai un izstājas no cīņas par titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīna piekāpjas Austrālijai un izstājas no cīņas par titulu
Rīzs Hodžs gūst piezemējumu
Foto: EPA/Scanpix

Argentīnas regbija izlase šodien notikušajā Regbija čempionāta mačā izbraukumā ar 10:16 atzina Austrālijas valstsvienības pārākumu, kas viņiem nozīmēja arī zaudētas cerības cīnīties par uzvaru visā turnīrā.

Ja Regbija čempionāta otrās kārtas pirmā spēle tika gaidīta kā visa turnīra fināls un regbija entuziasti cerēja redzēt visaugstākā līmeņa cīņu (jāpiebilst, ka visas cerības arī tika attaisnotas), tad Argentīnas un Austrālijas mačs tika gaidīts ar dalītām jūtām.

No vienas puses, Austrālija spēlēja savās mājās un nomināli tiek uzskatīta par spēcīgāku par Argentīnas komandu, viņu pēdējo pāris sezonu sniegums ir visai blāvs, lai neteiktu vairāk. Savukārt "Los Pumas" turnīra pirmajā kārtā vien pēdējās mača sekundēs ļāva Jaunzēlandei uzelpot, aizvadot labu 80 minūšu cīņu par ko vēlāk arī saņēma punktu, nemaz nerunājot par Argentīnas regbija augšupeju, kas ir redzama arī klubu līmenī.

Iespējams, ka pie vainas bija izbraukuma mača faktors, taču šodien Argentīnas regbija izlase nebija tik draudīga kā pirms nedēļas, kas Austrālijas izlasei ļāva salīdzinoši ātri izvirzīties vadībā, kad mača 11. minūtē sodu realizēja Kristians Lealifano. Pēc laika gan Dienvidamerikas komanda atspēlējās, taču pārtraukumā vienības tāpat devās esot vadībā "Valabijiem", jo pēc labas saspēles bumbu ieskaites zonā ienesa Rīzs Hodžs.

Jāsaka gan, ka abas komandas spēlēja diezgan neprecīzi un pieļāva daudz kļūdu, kas, protams, arī atsaucās uz bīstamo momentu radīšanu un realizāciju.

Otrais puslaiks tika aizvadīts tieši tādā pašā stilā, proti, varēšanas abām komandām bija daudz mazāk nekā gribēšanas, kas noveda arī pie noteikumu pārkāpumiem. Lealifano tādējādi realizēja vēl divus sodus, panākot jau 16:3 mājnieku labā.

Bez piezemējumiem Argentīna nepalika, jo spēles izskaņā viņiem padevās laba koridora izspēle, kā rezultātā Žoakins Bonilla Diazs nogādāja bumbu ieskaites zonā. Tiesa, lai arī šajā brīdī Argentīnai bija iespējas lauzt mača gaitu, tas nenotika un Austrālija varēja būt priecīga par nebūt ne viegli izcīnīto panākumu.

Jāpiebilst, ka Brisbenas "Suncorp Stadium" arēnā, kurā Austrālija uzņēma Argentīnu, uz maču bija ieradušies 31 559 skatītāji, kas ir visu laiku labākais rādītājs mačos pret "pumām".

Tāpat ir jāatzīmē Kristiana Lealifano sniegums, jo viņš guva 11 punktus. Šis viņam bija pirmais mačs kopš uzvarētās cīņas ar audzēju, kurā regbists dodas laukumā pamatsastāvā.

Līdz ar šo spēli ir noslēgusies Regbija čempionāta otrā kārta un tā ir gan ieviesusi zināmu skaidrību par galīgo vietu sadalījumu, gan arī visu sarežģījusi vēl vairāk. Proti, Argentīna, kurai pēc diviem minimāliem zaudējumiem ir iekrāti divi kopvērtējuma punkti, vairs nevar cīnīties par uzvaru kopvērtējumā, kamēr visas trīs pārējās komandas, pie dažādiem notikumu pavērsieniem, vēl var kļūt par Regbija čempionāta uzvarētājiem.

Trešajā spēļu kārtā, kas norisināsies 10. augustā, Jaunzēlande tiksies ar Austrāliju, bet DĀR eksaminēs Argentīnu.

2019. gada Regbija čempionāts

MājniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeDĀR16:16
AustrālijaArgentīna16:10
#KomandaSUNZP
1.DĀR21107
2.Jaunzēlande21106
3.Austrālija21014
4.Argentīna20022