Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Futures" turnīra pamatsacensībās vietu garantējuši divi vietējie tenisisti

Ints Megnis
Ints Megnis

Rīgas "Futures" turnīra pamatsacensībās vietu garantējuši divi vietējie tenisisti
Artūrs Lazdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Gada vienīgajā starptautiskajā tenisa turnīrā Latvijā “Venden Futures Cup”, kas pirmdien sāksies Rīgā, vietu pamatsacensībās garantējuši divi vietējie sportisti.

Šis ir vienīgais starptautiskais un profesionālajā “Futures” tipa vīriešu tenisa turnīrā Latvijā, kas no 30. jūlija līdz 4. augustam norisināsies "SMScredit.lv" Tenisa centra kortos, pulcējot tenisistus no 16 valstīm.

Latviju vienspēļu turnīra pamatsacensībās pārstāvēs Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns. Tikmēr Gustavs Lukstiņš, Roberts Grīnvalds, Mikus Losbergs un Rūdolfs Mednis iekļauti kvalifikācijas dalībnieku vidū, bet vēl vairāki tenisisti ir starp kvalifikācijas rezervistiem.

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "Futures" ranga turnīrs ir nozīmīgākais individuālais tenisa turnīrs, kas Latvijā norisinās jau kopš 1998. gada. Tā balvu fonds ir 15 000 ASV dolāru. Turnīrā paredzēts noskaidrot labākos tenisistus starp pamatsastāva 56 spēlētājiem vienspēlēs un 16 pāriem dubultspēlēs. ITF “Futures” līmenī notiek vairāk nekā 660 turnīri 77 valstīs. Sākotnēji šo turnīru sauca ITF "Men’s Circuit", kas sastāvēja no vairākiem turnīriem, katrs no tiem notika ilgāk kā četras nedēļas, bet vēlāk tika ieviesti “Future” turnīri, kas bija daudz elastīgāki turnīru organizēšanā nacionālajām asociācijām, kā arī turnīra dalībniekiem.

2019. gadā ITF veiks izmaiņas profesionālajā tūrē, lai samazinātu tenisistu skaitu. To ietvaros praktiski tiks likvidēti "Futures" turnīri, jo tajos vairs nevarēs tikt pie pasaules ranga punktiem.

Latvijas tenisistiem vienspēlēs šajā turnīrā izdevies triumfēt 2006. gadā, kad par čempionu kļuva tenisists Andis Juška, savukārt pusfinālu vienspēlēs sasnieguši vēl vairāki citi latvieši - 2005. gadā 16 gadu vecumā labāko četrinieku sasniedza Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, 2008. un 2011. gadā soli no fināla palika Deniss Pavlovs, bet 2013. gadā pusfinālu sasniedza Miķelis Lībietis. Pagājušajā gadā turnīrs pulcēja 64 dalībniekus no 16 valstīm, labāko rezultātu no pašmāju tenisistiem sasniedzot Miķelim Lībietim, kurš izcīnīja uzvaru dubultspēļu turnīrā.

Šī gada turnīra spēles norisinās tenisa centra “SMScredit.lv” kortos Rīgā (K.Ulmaņa gatve 150). Ieeja visiem interesentiem ir bez maksas. Kvalifikācija sāksies jau sestdien.

     [+] [-]

, 2018-07-27 15:08, pirms 6 gadiem
Ja vēl samazinās skaitu tad Federers spēlēs mierīgi līdz 50 gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja