Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

18. dzimšanas dienā mirusi viena no talantīgākajām jaunajām britu snovbordistēm

Ints Megnis
Ints Megnis

18. dzimšanas dienā mirusi viena no talantīgākajām jaunajām britu snovbordistēm
Elija Soutera pēc medaļas izcīnīšanas Eiropas jaunatnes Olimpiskajā festivālā

Savā 18. dzimšanas dienā trešdien negaidīti mirusi britu snovbordiste Elija Soutera, kura jau bija guvusi starptautiskus panākumus.

Soutera pērn izcīnīja bronzu Eiropas jaunatnes Olimpiskajā festivālā, nesot Lielbritānijas karogu noslēguma ceremonijā. Vēl tikai šomēnes viņa tika iekļauta Lielbritānijas pieaugušo izlases sastāvā gaidāmās sezonas Eiropas kausa sacensībām snovbordkrosā. Viņa cerēja uz dalību 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pēdējās nedēļās Soutera bija trenējusies ārzemēs, bet nāves brīdī atradās Lielbritānijā. Plašāka informācija par viņas nāves apstākļiem nav zināma.

"Elija bija ļoti populāra starp komandas biedriem," vienotā paziņojumā pauda Lielbritānijas Olimpiskās asociācijas vadītājs Hjū Robertsons un asociācijas Atlētu komisijas vadītājs Bens Houss. Paziņojumā teikts, ka Souterai bija plānots atgriezties sacensībās nākamajā mēnesī, kad Jaunzēlandē notiks pasaules junioru čempionāts.

Souteras bronza bija vienīgā Lielbritānijas medaļa pagājušā gada Eiropas jaunatnes Olimpiskajā Ziemas festivālā, kas risinājās Turcijā.

"Ceru, ka šī nav mana pēdējā medaļa, ko izcīnu Lielbritānijas izlasei. Mans mērķis ir startēt Pekinā," toreiz teica jaunā sportiste.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.co.uk/sport/winter-...