Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūma plānos vēstures rakstīšana un uzvara arī "Vuelta a Espana"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Frūma plānos vēstures rakstīšana un uzvara arī "Vuelta a Espana"
Kristofers Frūms
Foto: PA Images/Scanpix

Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūms, kurš pagājušajā nedēļā nokārtoja ceturto uzvaru "Tour de France", paziņojis, ka piedalīsies arī citā prestižajā daudzdienu braucienā – "Vuelta a Espana".

Kopš 1995. gada, kad "Vuelta a Espana" no aprīļa tika pārcelta uz augusta beigām un septembra sākumu, nevienam riteņbraucējam vienas sezonas laikā nav izdevies uzvarēt gan Spānijā, gan "Tour de France". Tradīciju plāno lauzt Kristofers Frūms.

Viņš pagājušajā nedēļā trešo reizi pēc kārtas un ceturto kopumā triumfēja "Tour de France", par 54 sekundēm apsteidzot kolumbieti Rigoberto Uranu. Līdera dzelteno krekliņu Frūms ieguva piektajā posmā un no tā atvadījās tikai uz diviem posmiem tūres vidū, kad vadībā izvirzījās itālis Fabio Aru, kurš beigās finišēja tikai piektais.

"Man ir iespēja, tāpēc centīšos to izmantot," par uzvaru abās prestižajās tūrēs sacīja Frūms. Viņš trīs reizes bijis otrs ātrākais riteņbraucējs "Vuelta a Espana", tomēr pie panākuma nav ticis. ""Vuelta" ir sacensības, kuras mīlu – tās ir nežēlīgas, tomēr izbaudu visas trīs nedēļas. Esmu bijis otrais, bet tagad gribētu uzvarēt. Vienā gadā uzvarēt gan "Vuelta", gan "Tour de France" būtu neticami."

Tiek prognozēts, ka Frūma konkurenti varētu būt tie paši, kas "Tour de France" – Romēns Bardē, Aru, Alberto Kontadors, tāpat arī Vinčenzo Nibali, kurš nestartēja Francijā. Pagājušajā gadā Frūms zaudēja tikai Nairo Kvintanam, bet 2011. gadā līdz panākumam kopvērtējumā viņam pietrūka tikai 13 sekundes.

Nevienam braucējam no Lielbritānijas nav izdevies uzvarēt "Vuelta a Espana". Savukārt abās lielajās tūrēs vienā gadā uzvarējuši tikai divi sportisti, turklāt tas notika 1963. un 1978. gadā.

Izmantotie resursi:
Chris Froome: Tour de France champion to race...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-27 20:41, pirms 7 gadiem
Ilnurs Zakarins to nepieļaus

     [+] [-]

, 2017-07-27 20:44, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Ilnurs Zakarins to nepieļaus
Tavs favorīts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-27 21:56, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tavs favorīts?
Nav gan mans,es tā tik skatos ka ilgi nestartē kautkam nopietni gatavojas.Ja kalnos bus daudz maz visi vienādi tad ITT 42km līdzenumā,Bardets,Aru atkal daudz pazaudēs.Zakarins daudz pielicis ITT.Kontadors pacīnīsies,tāpat gan jau M.A.Lopezs,Van Gardeners,E.Čavesss,brāļi Jeitsi.

     [+] [-]

, 2017-07-27 21:57, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Liekam likmes pēc cik gadiem atzīsies dopingā un atņems visus titulus.
tas nenotiks.Šobrīd viss kas lietojas ir atļauts,tie kas iekrīt tie iekrīt jau konkrēti uz dopinga nevis dažādām mahinācijām ar devām,proporcijām,pārliešanām.

     [+] [-]

, 2017-07-28 00:59, pirms 7 gadiem
Zakarins labs,bet ne tik ļoti un viņam veicas,ka nav Dumolēns. Kalnos būs ļoti labs,par to nav jautājums,bet ITT nav disciplīna,kur var ko lielu panākt dažos mēnešos. Un kā likums -ja ko iegūsti,citur sāc zaudēt.