Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Lūgšu, lai Vasjukovu vairs nenozīmē uz mūsu spēlēm"

Agris Suveizda

Koņevs: "Lūgšu, lai Vasjukovu vairs nenozīmē uz mūsu spēlēm"
"Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Vakar "Jūrmala" SMScredit.lv Virslīgas 14.kārtā līdzīgā spēlē tomēr atzina Rīgas "Daugavas" zaudējumu (0:1). Uz pēcspēles preses konferenci neieradās "Daugavas" galvenais treneris Virginijus Ļubšis, savukārt "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs uzsvēra, ka pēc lielajām sastāva izmaiņām vasaras transfēru periodā tagad komandā ir pavisam cita atmosfēra. Lai arī Koņevs sacīja, ka par tiesāšanu nevēlas runāt, tomēr kritika tika veltīta arī galvenajam tiesnesim Jevgēņijam Vasjukovam.

"Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs: "Spēle patika, jo mums ir jauna komanda un riskējām laukumā laist tādu sastāvu, kādā vēl nebijām aizvadījuši nevienu spēli. Kā likums – ja komandā ir daudz jaunu spēlētāju, tas ne vienmēr beidzas labi. Pēdējā spēlē pret "Mettu"/LU, kurai, uzskatu, zaudējām nepelnīti, iegāza tieši jauno spēlētāju kļūdas. Šodien arī bija tādas nesaskaņas starp spēlētājiem un tādas pašas kļūdas. Pendele, kas, manuprāt, bija tīri aizsarga pozicionāla kļūda. Bet kopumā komanda, jo īpaši pirmajā puslaikā, izskatījās cienīga. Žēl, ka neiesitām pendeli, bet redzams, ka komandai vēl trūkst saspēlētības, varbūt arī fiziskās sagatavotības.

Tagad mums ir ļoti labs jaunības un pieredzes sajaukums. Katrā pozīcijā ir spēlētāji, ar kuriem nomainīt. Turpināsim strādāt un izslēgt kļūdas, jo visus pēdējos trīs vārtus esam ielaiduši tīri individuālu kļūdu dēļ. Vēl gribu atzīmēt, ka, tā kā "Daugavai" ir izteikts līderis Mants Savens, caur kuru iet visa spēle, plāns bija individuāli spēlēt pret viņu. Uzskatu, ka Sergejs Časovskis to paveica ļoti labi – Savenam praktiski nebija iespēju ne nospēlēt ar piespēli, ne gūt vārtus.

Par tiesāšanu negribu runāt. Vienkārši šī tēma jau sen ir apnikusi. Kad cilvēks nezina, ko grib - šodien viņš tā, rīt tā. Baidās no savas ēnas, jau teicu to. Lūgšu, lai viņu vispār nenozīmē uz mūsu spēlēm [Jevgēņijs Vasjukovs "Jūrmalas" spēles iepriekš bija tiesājis arī pret "Ventspili" (0:3) un "Skonto" (0:5) - A.S.]. Kā viņš tiesā, tā bardaks laukumā. Kā viņš spēlēja, tā arī tiesā."

Rīgas "Daugavas" trenera asistents Toms Ražanausks:
"Spēle bija grūta un nervoza līdz pat pašām beigām. Protams, arī laukums traucēja abām komandām parādīt savu futbolu, kuru droši vien vēlējās parādīt. Tāpēc bija grūti gaidīt skaistu, kombinacionālu un tehnisku futbolu. Izejot no tā, pats galvenais, ka izcīnījām trīs punktus. Reizēm labāk ir spēlēt sliktāk un uzvarēt, nevis spēlēt labi un zaudēt punktus.

"Jūrmalas" komanda nav slikta. Tai atnākuši jauni spēlētāji. "Jūrmala" pirmās 30 minūtes izskatījās ļoti labi, un mēs laikam ko tādu nemaz nebijām gaidījuši. Man patika. Kas attiecas uz "Jūrmalas" 11 metru soda sitienu, paši to izveidojām no nekā. Otrajā puslaikā laikam spēlējām labāk, bet vienalga ne vienai, ne otrai komandai nebija daudz momentu. Pirmām kārtām par sevi atgādināja laukums – bija ļoti daudz tehniska brāķa. Spējām spēli novest līdz uzvarai un esam apmierināti."

Spēli sākāt labi, taču vēlāk vairs nebija tik daudz bīstamu uzbrukumu. Galvenais iemesls bija tieši fiziskajā sagatavotībā vai tomēr Rīgas "Daugavas" pārākumā meistarībā?
Konevs: "Jau teicu, ka, pirmkārt, problēma ir saspēlētības trūkumā. Otrkārt, tomēr redzams, ka pēdējā pusotra mēneša laikā neesam strādājuši pie fiziskās sagatavotības. Turklāt trenējamies uz sintētiskā seguma, bet spēlēt šādā laukumā [kā "Daugavas" stadionā] ir ļoti grūti. Tāpēc ietekmēja tas viss kopumā. Akcentējām spēli flangos, taču ne Artjoms Loginovs, ne Daniils Ulimbaševs šodien nepaveica to, ko gaidījām. Varbūt arī nerealizētā pendele ietekmēja psiholoģiski."

Sastāvā ir ļoti daudz izmaiņu. Vai pašreizējā "Jūrmala" ir stiprāka par to, kas bija sezonas sākumā?
Koņevs: "Pirmām kārtām komandā ir pavisam cita atmosfēra. Jau iepriekš teicu, ka komandai trūka saspēles un kā cita. Daudz domāju par to. Ziniet, kad futbolisti, kuri, ja godīgi, nav pārāk augsta līmeņa, bet domā, ka ir lieli futbolisti... Lai kā neskaidrotu un nerunātu, viņi visu laiku iemeslus meklē kaut kur citur. Mums nebija kolektīva. Ne jau, ka nebija spēlētāju - spēlētāju mums bija daudz, taču nebija kolektīva. Bija daudz runu, bet maz darīšanas. Visi meklēja kaut kādus iemeslus. Vainīgs treneris, vainīgs tas, vainīgs treniņprocess, vainīgs vēl kaut kas. Kā reiz, atbrīvojāmies no tādiem spēlētājiem. Kāds aizgāja pats, no kāda atbrīvojāmies.

Šobrīd komandā ir pavisam cita atmosfēra, un tas uzreiz pāriet laukumā. Ir izteikti līderi. Pēdējā brīdī nejauši uzzināju, ka Andrejs Prohorenkovs aiziet no "Liepājas metalurga" un vēlas trenēt bērnus. Dažās dienās ar viņu sazinājos un pierunāju palīdzēt komandai. Tieši kā tādam bērnu aizbildnim, kurš var pateikt priekšā, izlabot un arī pats vēl var uzņemties spēli uz sevi. Tieši tas, kā mums trūka. Viennozīmīgi komanda tagad ir stiprāka – galvenais, ar savu raksturu. Bet, kā veidosim spēli, tas jau ir atkarīgs no mums."

Teicāt, ka vairāki spēlētāji aizgāja paši. Kuri tie bija? Piemēram, Mišins?
Koņevs: "Mišins lai pats izstāsta, kur un kā viņš aizgāja. Neteikšu, citādi viņš atkal apvainosies. Mums ir ļoti daudz spēlētāju, kas uzmet lūpu. Vairākiem Liepājas puišiem, piemēram, Gladiļinam, Liepājā ir ģimene, un šeit viņiem vieniem bija grūti. Gladiļins pats palūdza. Paskaitīju, aizgāja aptuveni 14 cilvēki. 14. Kāds nespēlēja, kādam kas cits, kāds spēlēja daudz. Bet kopumā tādi kā...labi, uz personībām nepāriešu. No tiem, kas aizgāja, daudzi vispār beidza spēlēt futbolu. Tāpēc, ka gāja no vienas komandas uz otru, nevienam nebija vajadzīgi un izrādījās, ka nav lieli futbolisti."

Pirmajā aplī "Jūrmalu" uzvarējāt ar 5:0. Kopš tā laika "Jūrmala" ir pielikusi vai paši spēlētāt vājāk?
Ražanausks: "Pēc rezultāta var teikt, ka tā, bet mums pats galvenais bija uzvarēt. Uzvarējām, no divām spēlēm paņēmām sešus punktus, un tas mūs apmierina. Kas attiecas uz šo spēli, tā, kā redzējāt, bija smaga. Taču, ja atceramies pirmo maču, tad guvām divus ātrus vārtus un spēle tāda sanāca. Neteiktu, ka tad komanda bija labāka vai sliktāka - tā tāpat cīnījās, un tā laikam nebija "Jūrmalas" diena. Pēc rezultāta ne vienmēr var spriest, ka viegla spēle - vieglu spēļu nav. Kaut arī rezultāts 5:0."

Arī jūs šķīrāties no daudziem spēlētājiem, taču ne tik daudz komandai pievienojās. Transfēru periodā sasniedzāt visu, ko vēlējāties?
Ražanausks: "Nedabūjām visus, kurus vēlējāmies, taču vairāk vai mazāk esam apmierināti."

  +1 [+] [-]

, 2013-07-27 18:39, pirms 11 gadiem
Sliktajam dejotājam arī daudz, kas traucē

  +3 [+] [-]

, 2013-07-27 18:47, pirms 11 gadiem
Kuri tad bija tie nemiera cēlāji? 100% klubā vairs nespēlē Mišins (Rīgas ''Daugava''), Aleksejevs, Golovins, Gladiļins (visi - ''Varavīksne''), Malašenoks, I.Barinovs (abi - ''Jelgava''); Kuļikovs, Ogava, Belovs, Kavanabe.
Sen pieteikumos spēlēm nebija: Takeda, Mikaeljans, Grigorovs, O.Ikstēns, Jevg.Laizāns.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-27 21:22, pirms 11 gadiem
Liepāja jau vairākus gadus lūdz, lai Treimanis netiesā .

  +2 [+] [-]

, 2013-07-27 21:51, pirms 11 gadiem
Nepamanīju, ka Vasjukovs būtu kaut kā īpaši pāri nodarījis Koņeva komandai...

  -4 [+] [-]

, 2013-07-27 22:00, pirms 11 gadiem
Cilvēks Parastais rakstīja: Sliktajam dejotājam arī daudz, kas traucē
Spēli arī redzēji vai tikai ar tēlainās izteiksmes līdzekļiem gribēji paspīdēt?
Par Vasjukovu tiešām negribas pat izteikties. Jau, izdzirdot šo uzvārdu, viss ir skaidrs. Tādi mums ir tie ļoti profesionālie tiesātāji. Tādu nekompetenci grūti noslēpt.
Un laukumu arī vēl mazliet uzart varētu tā, lai turpmāk visiem pilnīgi skaidrs, kādā nozarē paredzēts ekspluatēt to turpmāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-27 23:12, pirms 11 gadiem
Nu nezinu, par kādu bardaku tieši Koņevs runā, bet abas pendeles, kuras Vasjukovam bija jānozīmē, viņš nozīmēja. Cita lieta, ka Savens iesita, kamēr Gluško nē. Jūrmalas spēle noteikti ir uzlabojusies un domāju, ka turpinās uzlaboties ar tādu pieredzējušu spēlētāju kā Prohorenkova un Grebja atnākšanu. Arī jaunais japānis Tojošima atstāja ļoti labu iespaidu un šķita daudz centīgāks par iepriekšējiem japāņiem Ogavu un Kavanbi, kuri nu jau ir prom.

Starp citu, ticiet vai nē, bet Ogava ir pievienojies Serbijas Superlīgas pērn 5. spēcīgākajam klubam Svoboda Užice. Uz turieni pārgājis arī Audas japānis Šohei Okuno.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-28 00:15, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Sen pieteikumos spēlēm nebija: Takeda, Mikaeljans, Grigorovs, O.Ikstēns, Jevg.Laizāns.
Grigorova nav jau ļoti, ļoti sen. Viņam savainojuma dēļ sezona beidzās jau otrajā kārtā.