Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL drafta loterija noslēdzas bez pirmo numuru ieguvušās komandas noskaidrošanas

Ints Megnis
Ints Megnis

NHL drafta loterija noslēdzas bez pirmo numuru ieguvušās komandas noskaidrošanas
Aleksī Lafrenjē. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta loterija piektdien noslēdzās bez skaidrības, kura komanda varēs izvēlēties ar pirmo numuru - tā būs viena no astoņām vienībām, kas zaudēs izslēgšanas turnīra pirmajā jeb kvalifikācijas kārtā.

Pēc tam, kad "Covid-19" pandēmija apturēja sezonu, piektdien šī gada drafta galvenajam favorītam Aleksī Lafrenjē beidzot bija jānoskaidro, kur viņš sāks savu NHL karjeru, tomēr pēc loterijas jautājumu palika vairāk par atbildēm.

"Mēs visi zinājām, ka tā var notikt," komentēja Otavas "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. "2020. gads ir bijis ļoti sarežģīts, salīdzinot ar jebkuru citu, ko Zeme piedzīvojusi."

Ja NHL sezonai izdosies atsākties, tajā 24 komandas aizvadīs izslēgšanas turnīru. Astoņas labākās jau iekļuvušas izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet nākamās 16 tiksies izslēgšanas sērijā līdz trim uzvarām. Tagad kļuvis zināms, ka viena no šīs kārtas astoņām zaudētājām iegūs tiesības uz Lafrenjē, līdz ar to tā var būt arī, piemēram, spēcīgā Pitsburgas "Penguins".

"Joprojām neesmu draftēts, mums vēl jāpagaida," saka jaunā zvaigzne Lafrenjē, kurš šosezon 52 spēlēs Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) savāca 112 punktus un aizveda Kanādas juniorus līdz uzvarai pasaules U20 čempionātā. Jau tagad ir zināms, ka Lafrenjē nedosies uz nevienu no septiņām šīs sezonas NHL vājākajām komandām, kurām sezona noslēdzās līdz ar 12. martā notikušo nopauzēšanu. Paredzams, ka nākamā sezona sāksies vien decembrī vai janvārī.

Šīs sezonas NHL vājākā komanda Detroitas "Red Wings" ieguva tikai ceturto izvēles tiesību, kamēr pie otrā numura draftā tika Losandželosas "Kings", bet trešo un piekto numuru ieguva Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators", pateicoties 2018. gada Ērika Kārlsona maiņas darījumam ar Sanhosē "Sharks". Viens no šajā maiņā iesaistītajiem bija arī latviešu uzbrucējs.

Pirms drafta bija 25% iespēja, ka tajā uzvarēs "Senators", kādai no astoņām kvalifikācijas zaudētājām pastāvēja 24,5% iespēja uzvarēt loterijā, bet līgas vājākajai komandai "Red Wings", kas uzvarēja 17 no 71 spēles, bija vien 18,5% iespēja. Lai tiešām noteiktu drafta pirmo numuru, notiks loterijas otrā kārta, bet pārējās kvalifikācijas kārtas zaudētājas tiks saliktas pēc reitinga un izvēlēsies no devītā numura - piemēram, Monreālas "Canadiens" būs pirmā vai devītā izvēle, bet Pitsburgas "Penguins" var tikt pie pirmā vai 15. numura.

Ar sesto numuru draftā izvēlēsies Anaheimas "Ducks", pie septītā numura tika Ņūdžersijas "Devils", bet kā astotā izvēlēsies Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres". Komandas, kas joprojām saglabā iespējas tikt pie pirmā numura, ir "Canadiens", "Blackhawks", "Coyotes", "Wild", "Canucks", "Predators", "Panthers", "Flames", "Rangers", "Jets", "Islanders", "Blue Jackets", "Maple Leafs", "Hurricanes", "Oilers" un "Penguins". Savukārt vietu otrajā izslēgšanas turnīra posmā jau garantējušas Bostonas, Tampabejas, Vašingtonas, Filadelfijas, Sentluisas, Kolorādo, Lasvegasas un Dalasas vienības. Tiesa, vēl nav zināms kad un kur notiks izšķirošās NHL cīņas. Ja sezona tomēr neatsāksies, vienāda iespēja iegūt drafta pirmo numuru būs astoņām komandām, kas 12. martā pēc punktu procentiem bija ārpus izslēgšanas turnīra zonas - "Canadiens", "Blackhawks", "Coyotes", "Wild", "Jets", "Rangers", "Panthers" un "Blue Jackets".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-27 09:11, pirms 4 gadiem
Itkā mazliet negodīgi, bet tajā pašā laikā interesanti, kura tiks pie pirmā numura. Tā pat var būt Toronto vai Pitsburga, vai arī Kolambusa..

     [+] [-]

, 2020-06-27 09:19, pirms 4 gadiem
Nu man patiktos ja Kolumbusa dabūtu 1. izvēli.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-27 09:40, pirms 4 gadiem
es domāju, ka viss ir sacūkots.

     [+] [-]

, 2020-06-27 09:45, pirms 4 gadiem
Tad jau redzēs kā tas būs.Jo grūti spriest par to,kas iepriekš nekad nav bijis.

     [+] [-]

, 2020-06-27 10:00, pirms 4 gadiem
Cīņa par pirmo overāli būs... interesanta.

Es vairāk par DET... viņiem bija lielas cerības un plāni uz Aleksi. Tagad jāskatās kas tur līdz 4. numuram būs.

     [+] [-]

, 2020-06-27 10:06, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Cīņa par pirmo overāli būs... interesanta.

Es vairāk par DET... viņiem bija lielas cerības un plāni uz Aleksi. Tagad jāskatās kas tur līdz 4. numuram būs.
Teiksim, vismaz šobrīd izskatās, ka ne Franšīzas spēlētājs ar kuru var mainīt komandas spēli. Aleksis tāds bija.

OTT arī neveiksmīga izloze, tikai viens TOP 3 un tas pats trešajā vietā

     [+] [-]

, 2020-06-27 10:12, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Teiksim, vismaz šobrīd izskatās, ka ne Franšīzas spēlētājs ar kuru var mainīt komandas spēli. Aleksis tāds bija.

OTT arī neveiksmīga izloze, tikai viens TOP 3 un tas pats trešajā vietā
Pafilozofējot, ir DET arī tagad labi un jauni kadri, ir Aizermans, kurš saprot ko un kā var un vajag darīt. Tik ko tagad ņemt. Zviedrs Raimondss nebūtu sliktākais variants, taču, visdrīzāk, jā, viņš nebūs "jaunais Aizermans".

     [+] [-]

, 2020-06-27 10:35, pirms 4 gadiem
Nez kur jaunie prospekti spēlēs. Ahl. Kamēr veco gadu spēles 24 komandas. Un kad brīvo aģentu tirgus būs. Satirsts viss konkrēti.

     [+] [-]

, 2020-06-27 10:47, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Nez kur jaunie prospekti spēlēs. Ahl. Kamēr veco gadu spēles 24 komandas. Un kad brīvo aģentu tirgus būs. Satirsts viss konkrēti.
Piekrītu, šobrīd būtu bijis labāk koncentrēties jaunajai sezonai, bet nu nauda izsaka visu šobrīd, Betmenam gribas vismaz daļu no zaudējumiem atgriezt

  +1 [+] [-]

, 2020-06-27 10:48, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pafilozofējot, ir DET arī tagad labi un jauni kadri, ir Aizermans, kurš saprot ko un kā var un vajag darīt. Tik ko tagad ņemt. Zviedrs Raimondss nebūtu sliktākais variants, taču, visdrīzāk, jā, viņš nebūs "jaunais Aizermans".
Zini, man šķiet, ka Detroitai ir visās līnijās vajadzīgi spēlētāji, un nebrīnītos, ja šie paņemtu Draisdeilu

  +2 [+] [-]

, 2020-06-27 10:58, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Piekrītu, šobrīd būtu bijis labāk koncentrēties jaunajai sezonai, bet nu nauda izsaka visu šobrīd, Betmenam gribas vismaz daļu no zaudējumiem atgriezt
NHL iet uz to, ka var satirst visu.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-27 11:00, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Zini, man šķiet, ka Detroitai ir visās līnijās vajadzīgi spēlētāji, un nebrīnītos, ja šie paņemtu Draisdeilu
Nu, tur viss nav tik vienkārši.
Protams, ja mēs tagad iedomājamies, ka nākamsezon ir no DET jāsataisa superkomanda, tad, jā, vajag papildinājumu visur. Ja mēs to skatāmies kā ilgāka laika perspektīvu - nē, tur ir pietiekoši daudz talanta.

Bertuci, Fabri, Larkins, Manta, Zadina - visi uzbrucēji vēl U25 vecuma kadri. Aizsardzībā labs izskatās Hroneks.

Protams, ka tas viss var izvērsties kā EDM variants, kad tā talanta pietiek jau gadus 10-15, bet panākumu nav teju nekādu. Taču kopumā, pat ar bezcerīgo sezonu, DET nav komanda, kurai nav nākotnes. Tur ir vajadzīgs laiks un mazliet veterānu gudrības.

     [+] [-]

, 2020-06-27 11:50, pirms 4 gadiem
“Astoņas labākās jau tikušas uz izslēgšanas turnīra otro komandu...”

     [+] [-]

, 2020-06-27 11:59, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu, tur viss nav tik vienkārši.
Protams, ja mēs tagad iedomājamies, ka nākamsezon ir no DET jāsataisa superkomanda, tad, jā, vajag papildinājumu visur. Ja mēs to skatāmies kā ilgāka laika perspektīvu - nē, tur ir pietiekoši daudz talanta.

Bertuci, Fabri, Larkins, Manta, Zadina - visi uzbrucēji vēl U25 vecuma kadri. Aizsardzībā labs izskatās Hroneks.

Protams, ka tas viss var izvērsties kā EDM variants, kad tā talanta pietiek jau gadus 10-15, bet panākumu nav teju nekādu. Taču kopumā, pat ar bezcerīgo sezonu, DET nav komanda, kurai nav nākotnes. Tur ir vajadzīgs laiks un mazliet veterānu gudrības.
Vārtos nav prospektu šiem, un aizsardzībā ar vienu Hroneku tālu netiksi. Šobrīd DET jādomā par aizsardzības līniju

     [+] [-]

, 2020-06-27 12:00, pirms 4 gadiem
Tāpat par citām komandām runājot, Devils ņems septīto piku, diezgan droši, ka tas būs malējais vai aizsargs, es liktu uz Holtzu. Anaheima kā sestie varētu ņemt Rossi, ja būs brīvs. Bifeļi gan varētu pat noriskēt un paņemt Askarovu...

     [+] [-]

, 2020-06-27 13:03, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Vārtos nav prospektu šiem, un aizsardzībā ar vienu Hroneku tālu netiksi. Šobrīd DET jādomā par aizsardzības līniju
Ar vārtsargiem - Bernjē, protams, nav nekāds prospekts, taču 31 gada vecumā viņš noteikti var būt noderīgs, turklāt, nav jau tā, ka viņš būtu galīgi nederīgs. Protams, vēl LAK laikos no viņa tika gaidīts daudz vairāk, taču labā komandā viņš var spēlēt kā pirmais.

Pārējie gan ir tādi... nevar teikt, ka viņi būtu bezcerīgi, taču nav tur nekādu pārliecinošu kadru.

Aizsardzībā Hroneks jau ir galvenais jaunais stārs, kurš sevi NHL kaut kā ir parādījis. Lindstrēms, Čolovskis, Seiders utt. ir gana labi prospekti, lai nesauktu aizsardzību par galveno drafta problēmu.

Detroitai to jauno, talantīgo un potenciālo NHL sākumsastāva spēlētāju it kā pat i pietiek, cita problēma, ka viņi ir jauni, zaļi, viņiem vēl vajag progresēt un nekur nav zvanīts, ka šamie tiešām realizēs to potenciālu, ko viņiem zīmē. Kā arī - vai visi šie talanti spēs darboties VIENĀ KOMANDĀ un dot rezultātu.

Beigu beigās, PIT pirms nu jau vairāk kā desmit gadiem arī bija NENORMĀLI talantīga, taču tiem visiem jaunajiem kopā nemaz tik ilgi nesanāca spēlēt.