Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Divu vārtu pārsvars maldinošs: "Petrow" ar uzvaru sāk finālsēriju

Ints Megnis
Ints Megnis

Divu vārtu pārsvars maldinošs: "Petrow" ar uzvaru sāk finālsēriju
"Petrow" un "Raba" komandas. Foto: LTFA

Neskatoties uz nokļūšanu iedzinējos ar divu vārtu deficītu, sestdien Jelgavā "Petrow" komanda "Optibet" Latvijas telpu futbola čempionāta pirmajā finālsērijas spēlē ar rezultātu 4:2 (1:2) pieveica "Raba". Sērijas līdz trim uzvarām otrā spēle 1. jūlijā notiks Salaspilī, turklāt tajā, visticamāk, būs atļauta arī skatītāju ierašanās.

Spēle sākās emocionāli, jau pirmajās minūtēs abām komandām izveidojot labus vārtu gūšanas momentus un piektajā minūtē "Raba" arī atklāja rezultātu, kad vienības kapteinis Dmitrijs Jakovļevs soda sitienu pa tiešo ieraidīja vārtos. "Petrow" drīz vien varēja atspēlēties, bet astotajā minūtē Artūrs Jerofejevs no vārtu priekšas raidīja bumbu pret stabu. Ko neizdarīja pretinieki, paveica "Raba" un puslaika vidū vienības vārtsargs Kaspars Žurovs ar roku meta bumbu uz otru laukuma galu, kur pie pretinieku vārtiem bija brazīlietis Edersons un ieraidīja to vārtos ar galvu - 2:0.

"Raba" varēja izcelties arī trešo reizi, bet pēc Artūra Strazdiņa sitiena Kaspars Nerets novirzīja bumbu ārpus laukuma. Tomēr puslaika izskaņa aizritēja ar "Petrow" pārsvaru, "Raba" komandai atbildot ar iecienītajiem pretuzbrukumiem. Šādi arī komandai izdevās samazināt deficītu līdz 1:2, kad pēc labas izspēles Miks Babris veica piespēli šķērsām vārtiem un Maksimam Seņam atlika vien pielikt kāju, ieraidot bumbu tukšos vārtos.

Ja otrā puslaika pirmajā minūtē "Raba" vēl kontrolēja bumbu, drīz pēc tam komanda vairākkārt iekrita aizsardzībā un jau otrās minūtes izskaņā rezultāts kļuva 2:2, kad no asa leņķa ar sev neērto labo kāju izcēlās Miks Babris. Savukārt puslaika astotajā minūtē Matīss Babris atņēma bumbu Artūram Kuļešovam un sita precīzi, kas "Petrow" jau ļāva pārņemt vadību ar 3:2. Neskatoties uz nokļūšanu iedzinējos, "Raba" ilgstoši nespēja iegūt iniciatīvu, turpinoties diezgan atklātam futbolam.

Puslaika otrajā pusē beidzot arvien vairāk iespēju veidoja "Raba", bet piecas minūtes pirms beigām iekrita aizsardzībā un Igors Avanesovs pēc lieliskas individuālās darbības panāca 4:2. Pēc šāda notikumu pavērsiena "Raba" uzreiz pārgāja uz spēlēšanu ar pieciem laukuma spēlētājiem, bet izglābties tā arī neizdevās un sēriju ar uzvaru sāka "Petrow" futbolisti.

Šis mačs vēl tika aizvadīts bez līdzjutēju klātbūtnes, bet paredzams, ka otro maču, kas notiks 1. jūlijā plkst. 20:00 Salaspilī, jau varēs apmeklēt arī līdzjutēji. Sērijas līdz trim uzvarām trešā spēle paredzēta 4. jūlijā Jelgavā. Nepieciešamības gadījumā tiks aizvadītas ceturtā (7./8. jūlijs) un piektā (11./12. jūlijs) spēles.

"Raba" Latvijas telpu futbola čempionātā triumfējusi divas reizes - 2004./2005. un 2005./2006. gadu sezonās. Gadu vēlāk par čempioni kļuva "Kimmel"/"Kauguri" vienība, pēc kā sekoja "Nikars" divpadsmit pēc kārtas izcīnītie tituli. "Raba" pēdējo 12 gadu laikā vairākkārt tikusi finālā, bet allaž zaudējusi "Nikaram". Iepriekšējo reizi tas notika 2016./2017. gada sezonā.

Savukārt "Petrow" telpu futbola Virslīgā debitēja 2014./2015. gada sezonā. Līdz šim kluba labākais sasniegums bija pērn izcīnītā trešā vieta.