Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Karikatūrā attēlo Argentīnas glābējus Mesi un Roho; fani līksmo arī Antarktikā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Karikatūrā attēlo Argentīnas glābējus Mesi un Roho; fani līksmo arī Antarktikā
Markoss Roho un Lionels Mesi izglābj Argentīnu
Karikatūra: twitter.com/omomani

Goal.com karikatūrists Omars Momani (Jordānija) demonstrē, kā Markoss Roho un Lionels Mesi izglāba Argentīnas izlasi Pasaules kausā. Argentīnas futbolisti tika galā ar grūtībām un pārspēja Nigēriju (2:1), kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Šīs valstsvienības fani līksmoja arī Antarktikā.

Kā zināms, pirms turnīra sākuma kā D grupas galvenās favorītes kotējās Argentīna un Horovātija. Argentīnieši sāka ar neizteiksmīgu neizšķirtu pret Islandi (1:1), bet nākamajā mačā piekāpās horvātiem (0:3). Izšķirošajā cīņā par izkļūšanu no grupas Nigērijai derēja neizšķirts, bet argentīniešiem obligāti vajadzēja uzvaru. Argentīnas un Nigērijas mača notikumi tuvojās neizšķirtam, taču 86. minūtē aizsargs Markoss Roho guva uzvaras vārtus. Argentīniešu pirmo vārtu autors Lionels Mesi uzrāpās Roho uz muguras, radot monumentālu ainu.

Jordānijas mākslinieks Omars Momani iedvesmojies no minētā mača un minētās monumentālās ainas. Tā rezultātā tapusi karikatūra. Mesi rokās ir saule, kas līdzīga Argentīnas karogā esošajai.

Izmantotie resursi:
Omar Momani / goal.com

Foto: AFP/Scanpix


Video: Argentīnas izlases fani līksmo Antarktikā