Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

"Lekringa" dāmas turpina bruņoties, no "Rīgas Lauvām" izīrē Džiguri un Jakovicku

Emils Ozerinskis

"Lekringa" dāmas turpina bruņoties, no "Rīgas Lauvām" izīrē Džiguri un Jakovicku
Monika Džigure
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas florbola 1. līgas turnīram sastāvu nopietni turpina komplektēt Cēsu "Lekrings" sieviešu komanda. Pēc bijušās izlases spēlētājas Madaras Akmentiņas piesaistes, Cēsu vienību pastiprinājušas arī divas Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieces Monika Džigure un Liliāna Jakovicka.

Sieviešu 1. līgas jaunajā sezonā “Lekrings” sieviešu komandas formu pielaikos bijušās “Rīgas Lauvu” uzbrucējas Monika Džigure un Liliāna Jakovicka, Abas spēlētājas Cēsu vienībai pievienojušās uz īres tiesībām, ar iespēju pagarināt sadarbību.

19 gadus vecā Monika Džigure savas sportiskās gaitas uzsākusi Inčukalnā, bet 2012. gadā pievienojās Virslīgas komandai "Ķekava". Pēc salīdzinoši neizteiksmīgas sezonas uzbrucēja pārcēlās uz 1. līgas komandu "Rīgas Lauvas", kur ātri vien uzmirdzēja. Vēl pēc gada Džigure ar 23 spēlēs gūtajiem 82 (59+23) punktiem palīdzēja savai komandai izcīnīt ceļazīmi uz Virslīgu, kur apliecinājusi sevi pēdējos divus gadus. Pērn Monika aizvadīja tikai astoņas spēles, tomēr tas neliedz būt vienai no rezultatīvākajām (3+15). Tāpat jāpiemin, ka talantīgā uzbrucēja ar pieciem vārtiem bija labākā Latvijas izlases vārtu guvēja 2016. gada pasaules U19 pasaules čempionātā.

Jau vasaras otrajā pusē "Lekrings" rindās debitēs arī Liliāna Jakovicka. Arī viņas ceļš bijis ļoti līdzīgs kā Džigurei - pirmie soļi sperti Inčukalnā, tad došanās uz "Ķekavu" un pēdējie četri gadi "Rīgas Lauvās". Jakovica lielāko karjeras daļu spēlējusi aizsardzībā, bet pērn piecas spēles (0+1) sieviešu Virslīgā aizvadīja uzbrucējas postenī. Savā labākajā sezonā Liliāna 1. līgas čempionātā izcēlusies ar 30 (13+17) punktiem. Viņa pārstāvēja Latvijas U19 izlasi pasaules čempionātā Kanādā, kur ar rezultativitātes punktiem izcelties neizdevās.

Iepriekš jau ziņots, ka "Lekrings" dāmu komandu šajā starpsezinā pastiprinājusi arī ilgadējā "Valmieras", "Rubenes" un Latvijas izlases spēlētāja Madara Akmentiņa (iepriekš Rudzīte), kura jaunajā sezonā atgriezīsies laukumā pēc ģimenes pieauguma.

"Lekrings" dāmu komanda, kas pērn izcīnīja 1. līgas ceturto vietu, šovasar nopietni strādā pie konkurētspējīga sastāva komplektācijas, lai spertu nākamo soli un jau rudenī debitētu sieviešu Virslīgā.

Izmantotie resursi:
lekrings.lv