Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča un Lileikite iekļūst pamatturnīros

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča un Lileikite iekļūst pamatturnīros
Lina Lileikite
Foto: Aigars Prūsis, Sportacentrs.com

Sekmīgi ITF turnīru kvalifikācijas sacensībās startējušas Latvijas tenisistes Diāna Marcinkeviča un Lina Lileikite – pirmā sasniegusi pamatturnīru Zviedrijā, bet otrā Serbijā. Abas sportistes plānojušas piedalīties arī dubultspēļu sacensībās.

Diāna Marcinkeviča (WTA 431.) otro nedēļu pēc kārtas startēs ITF 25 000 sērijas turnīrā Zviedrijā. Istadē Latvijas sportistei turnīrs bija jāsāk no kvalifikācijas, kurā viņai bija galvenās favorītes gods. Lai tiktu pamatturnīrā 18 gadus vecajai sportistei bija jāizcīna viena uzvara, kas arī tika pārliecinoši izdarīts – 6:0, 6:1 pret rangā neesošo mājinieci Annu Veliču. Nopelnīts viens reitinga punkts, bet vairāk iespējams iegūt pamatturnīrā. Tajā pirmā pretinieci būs ar 8.numuru izliktā ukrainiete Tatjana Arefjeva (WTA 250.), kuru pagājušajā nedēļā izdevās apspēlēt Kristinehamnā. Kopā ar citu latvieti Madaru Straumi Diāna spēlē dubultspēļu turnīrā. Šodien 1.kārtā viņas ar 6:2, 6:1 uzveica Lizu Andersoni (Zviedrija) un Maleni Stripu (Dāniju), bet rīt ceturtdaļfinālā tiksies ar 1.numuru izliktajām Mervanu Jugiču Salkiču (Bosnija un Hercegovina) un Emma Laine (Somija). Madara spēlēja arī vienspēļu kvalifikācijā, kur gan zaudēja pirmajā mačā pret mājinieci Paulīnu Milosavļeviču (WTA 917.) – 1:6, 3:6.

Lina Lileikite, kura šobrīd izkritusi no WTA ranga, turpina tūri pa Serbiju. Pagājušajā nedēļā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu vienspēlēs un pusfinālu dubultspēlēs, bet šonedēļ to pašu centīsies atkārtot Prokupļē. Vienspēlēs Lina spēlēja kvalifikācijā, kurā uzveica divas rumānietes – Anu Mihaelu Vladutu (6:0, 6:1) un Karinu Goiju (6:0, 6:3). Pamatturnīra 1.kārtā viņai pretiniekos būs bulgāriete Dalija Zafirova (WTA 979.). Dubultspēļu turnīrā Lileikite startēs duetā ar slovākieti Karinu Morgosovu.

Sasniegt pamatturnīru nav izdevies diviem citiem latviešiem. Adrija Runča turnīrā Nīderlandē 1.kvalifikācijas kārtā ar 1:6, 2:6 piekāpās vācietei Sabrinai Baumgartenei (WTA 795.), bet Mārtiņš Podžus uzvarēja vienu no diviem mačiem „Future” turnīra kvalifikācijā Vācijas pilsētā Kaselē – 6:1, 6:3 pret šveicieti Jensu Hauzeru, bet 2:6, 6:7(3) pret vācieti Jonasu Lutjenu.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page