Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Raptors" treneris Nērss vadīs Kanādas izlasi Pasaules kausā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Raptors" treneris Nērss vadīs Kanādas izlasi Pasaules kausā
Niks Nērss un Kavai Lenards. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas finālu sasniegusi Toronto "Raptors", kuras galvenais treneris Niks Nērss pieņēmis jaunu izaicinājumu un rudenī vadīs Kanādas izlasi Pasaules kausa izcīņā.

Ķīnā notiekošais Pasaules kauss ir labākā iespēja kvalificēties 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, taču kanādieši joprojām ir bez oficiāla galvenā trenera. Džejs Triāno, kurš ar komandu strādāja ilgtermiņā, personīgu iemeslu dēļ martā aizgāja. Izlases ģenerālmenedžeris Rouens Barets pauda, ka jaunu treneri gribētu nolīgt līdz marta beigām, taču tas nav izdevies vēl šobrīd.

Tiesa, Kanādas mediji, atsaucoties uz avotiem, vēsta, ka nule panākta vienošanās ar Nērsu. Ziņas plašāku sabiedrību sasniedza tikai dažas stundas pēc tam, kad "Raptors" sērijas sestajā mačā ar 100:94 pieveica Milvoki "Bucks" un pirmo reizi garantēja vietu NBA finālā, kurā gaida pēdējo gadu labākā komanda Goldensteitas "Warriors".

Nērsam šī ir pirmā sezona pie "Raptors" stūres. Iepriekš viņš bija asistents, bet pēc Dveina Keisija atlaišanas tika paaugstināts amatā. 11 sezonas Eiropā pavadījušais Nērss galvenokārt strādāja Anglijā, un 2012. gada olimpiskajās spēlēs viņš bija Lielbritānijas izlases galvenā trenera Krisa Finča asistents.

Kanāda Pasaules kausā nav spēlējusi kopš 2010. gada, kad palika bez uzvarām un ierindojās 22. vietā. Taču tagad cerības ir augstākas – paši kanādieši šo sasaukumu sauc par talantīgāko izlasi vēsturē. Džamals Marejs no Denveras "Nuggets", Korijs Džozefs no Indianas "Pacers", Tristans Tompsons no Klīvlendas "Cavaliers" un citi – paredzams, ka Nērsa rīcībā būs aptuveni ducis NBA spēlētāju. Tāpat uz vietu izlasē cer R. Dž. Berets, kuram šajā vasarā tiek prognozēta vieta drafta pirmajā pieciniekā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/report-nick-nurs...

     [+] [-]

, 2019-05-27 09:27, pirms 5 gadiem
Tagad atliekt tikai naturalizēt Lenardu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja