Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Spartaks", Jelgava, Ventspils un Liepāja saņem licences startam Eirokausos

Rolands Eliņš

"Spartaks", Jelgava, Ventspils un Liepāja saņem licences startam Eirokausos
Jevgeņijs Kazačoks
Foto: Nora Krevņeva

Latvijas Futbola federācija apstiprinājusi četrus klubus, kas pārstāvēs Latviju UEFA Eirokausos šovasar. Licences dalībai ČL vai EL kvalifikācijā saņēma „Spartaks”, „Jelgava”, „Ventspils” un „Liepāja/Mogo”.

Kā vakar pašā vakarā vēstīja LFF, 24. maijā Klubu licencēšanas komisija pieņēmusi lēmumu piešķirt UEFA licences 2017./18. gada sezonai visiem četriem klubiem, kas uz tām pretendēja savu sportisko panākumu dēļ.

Jūrmalas „Spartaks” debitēs UEFA Čempionu līgā, pateicoties izcīnītajam valsts čempiona titulam. „Spartaks” sacensības uzsāks no kvalifikācijas otrās kārtas.

„Jelgava” un „Ventspils” Eiropas līgas kvalifikācijai pieteicās ar attiecīgi otro un trešo vietu pagājušajā sezonā Virslīgā, kamēr „Liepāja/Mogo” sākotnēji par savu vietu Eiropas līgā vēl nevarēja būt droša. Uz pēdējo pieejamo vietu pretendētu Latvijas kausa ieguvēja, taču tā kā kausu ieguva jau Eirokausu ceļazīmi ieguvusī „Ventspils”, tad iespēju saņēma Virslīgas ceturtās vietas ieguvēja „Liepāja”. Visas trīs Latvijas komandas EL kvalifikāciju sāks no pirmās kārtas.

Lai arī visas dalībnieces vēl nav zināmas, praktiski skaidrs, ka „Ventspils” EL kvalifikācijas pirmās kārtas izlozē būs izsēto komandu pulkā. „Jelgava” zināmajā dalībnieku lokā jau balansē uz robežas un, visticamāk, kopā ar „Liepāju” būs neizsēto komandu grozā.

Visām trim Latvijas EL dalībniecēm gan ir augstāks UEFA reitings nekā „Spartakam”. „Spartaks” būs neizsēto komandu grozā ČL kvalifikācijas otrajā kārtā, turklāt no 29 komandām, kas garantējušas sev vietu šajā turnīra fāzē, „Spartakam” ir otrs zemākais UEFA reitings, nedaudz pārspējot tikai Gruzijas „Samtredia”. Slavenākie klubi, ar kuriem „Spartakam” var sanākt spēkoties, ir „Celtic”, „Red Bull Salzburg” un „Copenhagen”.

Eiropas līgas 1. kārtas izloze norisināsies 19. jūnijā, kamēr spēles 29. jūnijā un sestajā jūlijā, tāpat 19. jūnijā savus pretiniekus uzzinās „Spartaks”. Čempionu līgas otrās kārtas spēles notik jūlija otrajā un trešajā nedēļā, proti, 11.-12. un 18.-19. jūlijā.

Izmantotie resursi:
Četri klubi saņem licences dalībai Eirokausu...