Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" gūst kuriozus vārtus un otro reizi pieveic "Ventspili"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Jelgava" gūst kuriozus vārtus un otro reizi pieveic "Ventspili"
Mārcis Ošs
Foto: Raitis Supe/Futbola Virslīga

FK "Jelgava" futbolisti, pateicoties kurioziem vārtiem pirmā puslaika izskaņā, otro reizi šajā "SynotTip" Virslīgas sezonā sarūgtināja FK "Ventspils", šoreiz svinot uzvaru 1:0.

Mājinieki jelgavnieki maču sāka ar savu kapteini Gintu Freimani uz rezervistu soliņa, bet starta sastāvā bija atgriezušies uzreiz četri spēlētāji – Oskars Deaks (otrā spēle Virslīgā), Ante Bakmazs, Artis Jaundzems un Kevins Kaubers. Mačam pieteikts bija arī Alans Siņeļņikovs. “Ventspils” treneri šajā sezonā daudz variē ar starta sastāvu, tāpēc nav pārsteigums, ka izmaiņas tajā bija arī šoreiz. Jau mača sākumā laukumā nāca kapteinis Vitālijs Rečickis, Ņikita Koļesovs, Simons Pauļus un Ritvars Rugins.

Maču aktīvāk sāka mājinieki, ātri arī tiekot pie pirmā stūra sitiena, taču tā īsti apdraudēt vārtus arī pēc tā nesanāca. Pamazām spēle izlīdzinājās un iniciatīvu jau pārņēma ventspilnieki, izveidojot arī divas diezgan bīstamas epizodes. Vispirms pēc Eduarda Tīdenberga izpildītā soda sitiena otrajā stāvā apņēmīgi pacīnījās Koļesovs, galu galā tomēr pārkāpjot noteikumus pret Kasparu Ikstenu. Vēl pēc pāris minūtēm jau pats Tīdenbergs nonāca labā situācijā un izšķīrās par sitienu, kas gan sanāca neveiksmīgs.

“Jelgava” atbildēja ar strauju pretuzbrukumu – Rafaels Ledesma ar lielisku piespēli gandrīz noorganizēja Jaudzemam izgājienu vienatnē pret vārtsargu, taču ventspilnieks Maksims Uvarenko laicīgi pameta savu cietoksni un arī soda laukumu, pagūstot izsist bumbu aiz laukuma robežām. Sekoja tāls Mārča Oša auts, burzma soda laukumā un Kaubera ielidošana vārtu stabā... Jau tā traumu nomocītie jelgavnieki bija spiesti veikt maiņu, vienu baltieti nomainot ar citu – laukumā devās Mindaugs Grigaravičs.

Ap 30. minūti “Ventspils” īsā laikā tika gan pie bīstama soda sitiena, gan stūra, taču tālāk par centrējumiem netika, jo sāncenšu vārtus apdraudēt tā arī nesanāca. Lai gan līdz pat mača beigām ļoti bīstamu momentu nebija, rezultāts tomēr tika atklāts un visai kuriozā veidā. “Jelgava” tika pie auta netālu no stūra karodziņa, ko izpildīt, protams, devās Ošs un meta bumbu vārtsarga laukumā. Otrajā stāvā līdz tai neaizsniedzās neviens laukuma spēlētājs, bumba piepeši atradās pie kājām Uvarenko, acīmredzot trāpīja viņam pa kāju un ieripoja vārtos – 1:0 jelgavnieku labā.

Otrais puslaiks sākās ar bīstamu, bet bezcerīgi izpildītu ventspilnieku soda sitienu, bet 51. minūtē no soda laukuma vidus spēcīgi pa vārtiem uzsita Vadims Žuļevs, taču bumbai ceļā stājās kāds no jelgavniekiem. “Ventspils” centās kurināt tempu un ātri kustināt bumbu, ik pa laikam liekot kļūdīties mājinieku aizsardzībai, taču arī paši ar perfektām darbībām neizcēlās, tāpēc momenti neveidojās. Viesi līdz 60. minūtei jau veica divas maiņas, sūtot laukumā Juriju Žigajevu un Adeleki Akinjiemi, kas gan iespaidīgas pārmaiņas spēlē neradīja. Tieši “Jelgava” izlīdzināja spēli, tika pie diviem stūra sitieniem, tomēr mainīt rezultātu neizdevās arī zemgaliešiem.

73. minūtē “Ventspils” izveidoja strauju pretuzbrukumu, Tosins Aijeguns izdarīja labu piespēli Ritvaram Ruginam, kurš labi arī atbrīvojās no Oša, taču sitiens nesanāca. Gluži tāpat, kā pēc brīža Andrejam Perepļotkinam no ventspilnieku soda laukuma robežas. 78. minūtes ievada iesist vajadzēja Aijegunam, bet viņš pēc Rugina piespēles no metriem 12 sita vārtiem garām. Pirms tam tukšāks bija kļuvis “Ventspils” rezervistu soliņš, jo galvenais tiesnesis Mareks Ķere tehnisko zonu bija licis pamest galvenā trenera palīgu Sauļu Cekanaviču.

Mājinieki arvien vairāk sāka domāt par aizsardzību, viesi centās bumbu arvien ātrāk nogādāt sāncenšu soda laukuma tuvumā, taču vairāk panākt nespēja. Vienīgais puslīdz bīstamais moments izveidojās jau kompensācijas laikā, bet arī ar to “Jelgavas” aizsardzība tika galā. Mājinieki pēdējās minūtēs nospēlēja disciplinēti, viesiem nedodot cerības izraut neizšķirtu un nosargājot uzvaru 1:0.

Jelgava – Ventspils 1:0 (1:0)
Vārti: Uvarenko s.v. 42'
Brīdinājumi: Koļesovs, Uvarenko, Žuļevs, Obuobi
Jelgava: Ikstens, Deaks, Ošs, Redjko, Bakmazs, Perepļoktins, Klimaševičs, Kaubers, Rafaļskis, Jaudzems, Ladesma
Ventspils: Uvarenko, Žuļevs, Savčenkovs, Obuobi, Koļesovs, Tīdenbergs, Pauļus, Rečickis, Aijeguns, Karlsons, Rugins
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

"SynotTip" Virslīgas 10. kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
26.05.Babīte/Dinamo – Liepāja/MogoPiņķu stadions1:2
27.05.Jelgava – VentspilsZemgales Olimpiskais centrs1:0
27.05.Riga – Spartaks JūrmalaRTU stadions18:00
28.05.RFS – Metta/LUArkādijas stadions17:00

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks962117:820
2.Liepāja/Mogo1061317:1019
3.Jelgava1060415:1218
4.Riga FC94329:715
5.Ventspils1035210:514
6.RFS93156:1010
7.Metta/LU922512:188
8.Babīte/Dinamo100287:232

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. KarašausksLiepāja/Mogo6
2.J. KozlovsSpartaks5
T. AijegunsVentspils5
M. OšsJelgava5
5.R. UldriķisRFS4
6.V. ŠabalaRiga FC3
J. KazačoksSpartaks3
K. GrebisLiepāja3
9.D.IndrānsMetta/LU3 (1)

  -1 [+] [-]

, 2017-05-27 18:05, pirms 7 gadiem
Kuro reizi jau tas Uvarenko norok komandu.izmest jau sen viñu vajadzēja.labāk Pavlovu būtu likuśi vārtos tas anglis ar nesaprotams un vispār nekad jau FK Ventspilij jau nau veicies pret to smirdīgo Jelgavu

     [+] [-]

, 2017-05-27 18:08, pirms 7 gadiem
Koļesavam debija, kā Latvijas izlases spēlētājam Ventspils spēlē neizdevās.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-27 18:15, pirms 7 gadiem
Par šo spēli Ašvortam īsti neredzu, ko pārmest - tā futbolā gadās, ka sagādā momentus, kuru pietiek uzvarai, tomēr zaudē.
Bet par iepriekšējām trim čempionāta spēlēm jautājumu daudz - trīs neizšķirti, kur bija jābūt vismaz kādai uzvarai, dārgi maksājuši. Un jāsāk jau uztraukties, vai jubilejas sezonā nepaliekam zemākajā vietā turnīra tabulā kopš komandas izveides. Tad vajadzēs vēl vienu kausu šogad, lai nākamajā sezonā pie Eiropas spēlēn tiktu.

     [+] [-]

, 2017-05-27 19:10, pirms 7 gadiem
aldenss rakstīja: Kuro reizi jau tas Uvarenko norok komandu.izmest jau sen viñu vajadzēja.labāk Pavlovu būtu likuśi vārtos tas anglis ar nesaprotams un vispār nekad jau FK Ventspilij jau nau veicies pret to smirdīgo Jelgavu
Rāmāk pa tiltu ..ja kāds te izceļas ar nelabu aromātu ta tie ir tipaiņi kas auro" "žolta siņije"..un zaudēt arī ir jāprot..bet ar to Ventspilī ir lielas problēmas cik pēdējā laikā manīts..

  -1 [+] [-]

, 2017-05-27 20:04, pirms 7 gadiem
Nereali, Ventspils tikai 5. vieta atrodas. Laikam liimenis aug virsliga.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-27 20:12, pirms 7 gadiem
Smacee nost rakstīja: Rāmāk pa tiltu ..ja kāds te izceļas ar nelabu aromātu ta tie ir tipaiņi kas auro" "žolta siņije"..un zaudēt arī ir jāprot..bet ar to Ventspilī ir lielas problēmas cik pēdējā laikā manīts..
Nu nemuldi gan! Paskatoties uz Jelgavas fanu stūrīti, tad tur izcēlās tieši jelgavnieki ar nelabu aromatu pēc lēta aliņa!
Par spēli runājot, tad Jelgavai atkal paveicās.. Un nevajag te teikt ko pretējo, paši redzējāt kā tika gūti vārti! Pietam cik ventspilnieki nopūdelēja savus momentus! Šoreiz lai tiek tas prieciņš jelgavniekiem savos pilsētas svētkos. Nākamreiz paņemsim savu revanšu!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-27 20:43, pirms 7 gadiem
Ventspilj švaki ar uzbrukumu. Momenti ir, bet arī ne daudz. Realizācija pavisam vāja. Karlsons īsti netika pie momentiem. Tur vainīgi pussargi

  -1 [+] [-]

, 2017-05-27 21:21, pirms 7 gadiem
Tā kā spēli neredzēju,daudz nefilozifēšu.Mani pārliecina rezultāts un tas ir negatīvs,kas mani galīgi nepārsteidza.Nezinu,cik vēl ir jāzaudē konkurentiem ,lai vadību pārliecinātu,ja nekas nemainīsies,labākā gadījumā būsim piektie.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-27 23:22, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tā kā spēli neredzēju,daudz nefilozifēšu.Mani pārliecina rezultāts un tas ir negatīvs,kas mani galīgi nepārsteidza.Nezinu,cik vēl ir jāzaudē konkurentiem ,lai vadību pārliecinātu,ja nekas nemainīsies,labākā gadījumā būsim piektie.
Nu un kas tas būtu ko Tu piedāvā...? Iepējams mums domas sakrīt😉

     [+] [-]

, 2017-05-28 00:47, pirms 7 gadiem
Januks rakstīja: Nu nemuldi gan! Paskatoties uz Jelgavas fanu stūrīti, tad tur izcēlās tieši jelgavnieki ar nelabu aromatu pēc lēta aliņa!
Par spēli runājot, tad Jelgavai atkal paveicās.. Un nevajag te teikt ko pretējo, paši redzējāt kā tika gūti vārti! Pietam cik ventspilnieki nopūdelēja savus momentus! Šoreiz lai tiek tas prieciņš jelgavniekiem savos pilsētas svētkos. Nākamreiz paņemsim savu revanšu!
'
paskaties uz rezultātu..2 spēles ar Jelgavu..2 zāģi un turnīra tabulā diemžēl bla bla bla pie punktiem neskaita..

     [+] [-]

, 2017-05-28 08:13, pirms 7 gadiem
>>>Bronsons
Neko jaunu nepateikšu.Sezonas sākumā es cēlu" traci",ka pretinieku komandas ievērojami pastiprinās,bet mēs gribam izbraukt uz lēto nēģerzeļļu pleciem +plus veterāns Savčenkovs un tāds pats baltkrievu veterāns,kurš futbola gudrības apguva Rēzeknes BlāzmāNu mēs šai bezdarbībai sākam vākt augļus,jeb tautas valodā runājot,galīgi skābus ābolus.Ko es piedāvāju?Neko ,jo naudas maks nav pie manis,bet ja viņš būtu,tad vasaras pārejas periodā iegādātos
Latvijas līmenim LABU pussargu un uzbrucēju,kurš realizētu viņa piespēles.Tas arī viss.Pavisam vienkārši un Latvijas virslīgas futbolā tas vēl iet cauri.Tikai nedaudz jāiegulda nauda,bet Ventspilī visu grib uz šāru,diemžēl.Un rezultātā saņem trīs pirkstu kombināciju gan bimbambolā,gan tagad futbolā.Labi ,ka kausu aizķērām,jo tur pietika ar neizšķirtu spēles laikā.Atgādināšu,ka regulārajā čempionātā neizšķirts ir tikai viens punkts un vieta turnīra tabulā ,labākā gadījumā, viducī.

     [+] [-]

, 2017-05-28 08:53, pirms 7 gadiem
Un vēl.Viens cienījams Ventspils sporta funkcionārs man pateica tā:"Naudiņas nav.Pašiem vajag audzināt spēlētājus!"Negribēju toreiz kļūt rupjš un pateikt to, ko zina ikviens,domāju arī viņš.Tā kā ir pirmsvēlēšanu laiks,tad uzskatīju to par pliku populismu,jo cilvēks taisās kandidēt domē,un tādēļ uzskatīju par labāku paklusēt.Šeit gan man mute nav ciet jātaisa un tāpēc pateikšu parastu lietu.Varbūt viņš arī nesaprot,ka jebkurš pašu uzaudzinātais spēlētājs,kurš būs sasniedzis pieklājīgu līmeni ,klubam nākošo savu kontraktu prasīs ar pieklājīgākiem skaitļiem,jo par sviestmaizi šobrīd futbolu spēlē tikai amatieri.Loģiski,ka klubs nebūs gatavs maksāt un ar dievu Ventspils.Tas arī viss.Pavisam vienkārši.Ja to vadošie sporta funkcionāri nesaprot,tad sēžam pie sasistas siles,jeb cīnīsimies ar Mettu,lai nebūtu jāspēlē pārspēles par palikšanu virslīgā.

     [+] [-]

, 2017-05-28 11:32, pirms 7 gadiem
Algun...desmitniekā.