Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rietumu fināls: pieredze pret atlētismu un jaunību

Rietumu fināls: pieredze pret atlētismu un jaunību
Kevins Durants, Seržs Ibaka un Rasels Vestbrūks
Foto: AP/Scanpix

Šonakt 3.30 pēc Latvijas laika Sanantonio, AT&T Center basketbola arēnā, tiks uzsākts duelis starp divām šīs sezonas Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences labākajām vienībām – Sanantonio „Spurs” un Oklahomsitijas „Thunder”. Pirms vēl Rietumu konferences finālsērija nav sākusies, jāizpēta dziļāk, ko mēs varam sagaidīt no sērijas, kas solās būs īpaši aizraujoša.

Regulārajā sezonā pārāka „Spurs” vienība

Abas vienības regulārās sezonas laikā kopumā aizvadīja trīs savstarpējos mačus, un divos no tiem pārāka bija „Spurs” vienība. Sanantonio klubs 4. februārī bija pārāks par OKC savā laukumā ar 107:96, savukārt otro reizi Oklahomsitijas vienību Dankanam un Co izdevās ar 114:105 pieveikt 16. martā, kad mačs norisinājās „Thunder” laukumā. „Thunder” vienīgo panākumu izdevās gūt 8. janvāra mačā, kad pieredzējušo „Spurs” komandu izdevās pieveikt savā laukumā ar 108:96. Jāpiebilst, ka nevienā no trijiem regulārās sezonas savstarpējiem mačiem Sanantonio rindās nepiedalījās Manu Džinobili.

„Spurs” trijos mačos pret „Thunder” no tālmetienu līnijas uzbruka ar lielisku 51,9% precizitāti, kamēr Oklahomsitijas basketbolisti realizēja vien 35,4% no izmestajiem trejačiem. Visi pārējie statistikas rādītāji abām vienībām ir ļoti līdzīgi, tomēr visos, izņemot no spēles realizēto metienu procentu („Thunder” 47,1% pret „Spurs” 45,2%), mazliet pārāka ir bijusi „Spurs” vienība.

Sanantonio vienībai ir mājas spēļu priekšrocības šajā sērijā, jo tā regulāro sezonu noslēdza ar bilanci 50-16, kas bija labākā visā Rietumu konferencē, bet Oklahomsitija Rietumos ierindojās uzreiz aiz „Spurs”, iekrājot bilanci 47-19.

„Thunder” vienības uzbrukuma līderis regulārajā sezonā bija Kevins Durants, kurš vidēji mačā guva 28 punktus un jau trešo sezonu pēc kārtas kļuva par NBA regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju, atstājot aiz sevis Kobe Braientu, bet „Spurds” sastāvā rezultatīvākais bija franču saspēles vadītājs Tonijs Pārkers, kurš 60 mačos vidēji guva 18,3 punktus.

17 play-off mačos tikai viena neveiksme

Abas vienības divās pirmajās izslēgšanas turnīra kārtās kopā ir aizvadījušas 17 mačus. „Spurs” 1. un 2. kārtu pārvarēja, nezaudējot nevienā mačā, jo 1. kārtas sērijā ar 4-0 pieveica „Jazz”, bet 2. kārtā neatstāja nekādas cerības „Clippers”, izcīnot četras uzvaras pēc kārtas. „Spurs” vienība nav cietusi zaudējumu jau kopš 11. aprīļa, izcīnot 18 uzvaras pēc kārtas.

„Thunder” 1. kārtā ar 4-0 bija pārāka par pagājušās sezonas NBA čempionvienību Dalasas „Mavericks”. Sērijas gala rezultāts neatspoguļo sērijas gaitu, jo pirmie divi mači aizritēja ļoti saspringtā cīņā, kad uzvarētājs tika noskaidrots tikai mača izskaņā. OKC 2. kārtā ar 4-1 pieveica Kobes Braienta pārstāvēto „Lakers” vienību.

Atslēgas spēlētāji – Hārdens un Džinobili

Neapšaubāmi, ka daudz ko šajā sērijā izšķir komandu sestie spēlētāji jeb spēlētāji, kuri mačā regulārā iesaistās no rezervistu soliņa. „Thunder” labākais rezervists aizvadītajā regulārajā sezonā Džeimss Hārdens tika atzīts arī par visas līgas labāko rezervistu jeb Sixth Man of The Year. Hārdens play-off mačos vidēji ir guvis 17 punktus un izdalījis 5 rezultatīvas piespēles.

„Spurs” vienībā jau vairākas sezonas labākais rezervists ir Manu Džinobili, kurš izslēgšanas mačos ir spējis būt pietiekami produktīvs, gūstot vidēji 11,3 punktus un atdodot komandas biedriem 4,5 rezultatīvas piespēles. Tomēr Džinobili noteikti var spēlēt un viņam noteikti būs jāspēlē vēl produktīvāk, īpaši uzbrukumā, jo Tims Dankanam un Pārkeram vajadzēs palīgus uzbrukumā.

Īpaši interesants solās būt abu vienību saspēles vadītājus duelis. Raselam Vestbrūkam neklāsies viegli aizsardzībā pret Toniju Pārkeru. Vestbrūka rezultativitāte noteikti kritīsies, jo viņam aizsardzībā būs jāpatērē daudz spēka, mēģinot apturēt ātro francūzi. „Thunder” saspēles vadītāja galvenā priekšrocība ir atlētisms, taču – vai ar atlētismu un jaunību izdosies apspēlēt pieredzi?

Autora prognoze: "Spurs" sērijā uzvarēs ar 4-3.

Kura vienība uzvarēs visā sērijā?

  • 86

  • 100


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-27 18:56, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Heat labaakie! Lebrona lokomatiive kopaa ar Dveinu un co satrieks visus lupataas! Par Heat!!!
Izlasīju rakstu, nekur neatradu kur būtu pieminēts Lebrons vai Heat, godam nopelnīts mīnuss

  +8 [+] [-]

, 2012-05-27 18:57, pirms 12 gadiem
Gaidām tādu pašu rakstu par Celtics-Heat finālu

     [+] [-]

, 2012-05-27 18:58, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Heat labaakie! Lebrona lokomatiive kopaa ar Dveinu un co satrieks visus lupataas! Par Heat!!!
Dveina lokomative kopa ar Lebrornu un co,this is Wade country

  +2 [+] [-]

, 2012-05-27 18:59, pirms 12 gadiem
Pietiekami apspriesta šī sērija, tagad jāatlaižas un jāgaida, kas notiks laukumā. Mana prognoze, ja Spurs uzvarēs pirmās divas spēles, tad sērija noslēgsies četrās vai piecās spēlēs, taču ja būs zaudējums vienā no pirmajām spēlēm, tādā gadījumā OKC ir lielākas iespējas uzvarēt sēriju.
Šajā sērijā ceru uz Captain Jack lielāku pienesumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Shed

     [+] [-]

, 2012-05-27 19:18, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Heat labaakie! Lebrona lokomatiive kopaa ar Dveinu un co satrieks visus lupataas! Par Heat!!!
Kaada iespeeja tie bomzhi ja paveiksies tiks finaala un tur padirsis, jo rietumi nedos viniem iespeeju....

Par rietumu finaalu: Gruuti teikt uzvareetajus, jo abas ir labas komandas un chempionu titula cieniigas.. Esmu par 7speelem un tad jau redzes 7speele, kura komanda ir stipraaka...
Mani favoriiti LAL izkrita, kvai ir stipraaki par Veidu un vina Heat, bet nu OKC izraadijas stipraaki... Rietumi labaakie!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-27 19:24, pirms 12 gadiem
Trakais_sc.com_pavelnieks rakstīja: Thunder uzvarēs vecos krabjus laiks Duranta ēras sākumam
Veel turpinaas Kobes era, bet nu peec Kobes pavisam noteikti bus Duranta eera, kamer LeBrons churaas biksiites un raudas, ka savas garaas karjeras laikaa nav dabujis gredzenu, haaahaha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-27 20:00, pirms 12 gadiem
Abas lieliskas komandas, abas pelnījuša uzvaru - droši vien šī pāra uzvarētājs virs galvas pacels arī galveno trofeju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-27 20:15, pirms 12 gadiem
Trakais_sc.com_pavelnieks rakstīja: Thunder uzvarēs vecos krabjus laiks Duranta ēras sākumam
Tur tagad paradijushies ari jaunie krabji un visi atri macas no vecajiem

  -1 [+] [-]

, 2012-05-27 21:53, pirms 12 gadiem
Nez man liekas ka Thunder panjems vijnus , neliekas ,ka spurs kko spees izdariit

     [+] [-]

, 2012-05-28 07:00, pirms 12 gadiem
Shed rakstīja: Raksts ir labs, tomēr plaģiāts - paņemts no NBA.com lapas, pat autora prognoze sakrīt ar tā raksta prognozi. (tieši tas pats ir ar Roland Garros, kur Cīrulis pacentās izlasīt un nolatviskot rakstu, nav jau slikti protams, bet žēl, ka pašiem nav sava viedokļa)

Lai vai kā manuprāt OKC paņems 4-2, jo viņi jau pērn atradās šeit un runāt par kaut kādu Spurs pieredzi ir smieklīgi. OKC būs gatavi pret šo pensionāru baru, kas vēl nav notestēti šajā play off sezonā.
ej uz menteni tak, raksti zajavu!