Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tīms ceturto gadu pēc kārtas uz māla uzvar Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms ceturto gadu pēc kārtas uz māla uzvar Nadalu
Dominiks Tīms. Foto: AP/Scanpix

Dominiks Tīms (ATP 5.) Barselonas ATP 500 turnīra pusfinālā ar 6:4, 6:4 sakāva 11-kārtējo turnīra čempionu Rafaelu Nadalu (ATP 2.), svinot ceturto māla uzvaru pret Spānijas tenisistu. Tas ir otrais labākais rezultāts aiz Novaka Džokoviča, kuram ir septiņas uzvaras.

Abos setos vienīgais breiks notika piektajā geimā. Rafaels Nadals 1. setā pats bija savu problēmu arhitekts. Viņš zaudēto serves geimu pie rezultāta 2:2 sāka ar dubultkļūdu, pēc tam izpildīja neveiksmīgu "dropšotu", kuram Dominiks Tīms tika klāt, un nespēja atvairīt austrieša spēcīgu "forehand" uzbrukumu ilgā izspēlē. Spānis no 0:40 atspēlēja pirmās divas breikbumbas, bet ar trešo netika galā, izceļoties ar otro dubultkļūdu šajā geimā.

Tīms breiku nostiprināja ar "sauso" uzvaru nākamajā serves geimā, bet seta turpinājumā neizmantoja iespējas iegūt divu breiku pārsvaru. Dominikam septītajā geimā bija četras breikbumbas. Nadals pirmās trīs atspēlēja ar servēm un uzbrukumiem, bet pēdējās breikbumbas izspēlē Tīmam kļūda ar sitienu autā īsā otrās serves izspēlē. Kā vēlāk kļuva zināms, Tīmam lielāks pārsvars nebija nepieciešams, jo viņš pretiniekam savos serves geimos iespējas nedeva.

Nadals 2. seta pirmajā geimā atspēlējās no 15:40, bet četrus geimus vēlāk 11-kārtējam čempionam identisku problēmu atrisināt nebija pa spēkam. Rafa pirmās breikbumbas izspēlē trāpīja eisu, bet otrajā breikbumbā bumbiņu raidīja autā ar "forehand" pēc Tīma spēcīga uzbrukuma dziļumā spāņa otrajai servei. Tīms arī šoreiz komfortabli nostiprināja breiku un bija priekšā ar setu un 4:2. Nadals septītajā geimā ar sitienu pa līniju atspēlēja breikbumbu, vēl saglabājot cerības uz izglābšanos.

Nadals lielo iespēju sagaidīja mača pēdējā geimā. Brīdī, kad Tīms pie rezultāta 5:4 stājās uz serves līnijas, Nadalam nebija nevienas breikbumbas, bet pats bija atspēlējis 10 no 12. Tagad spānim pēkšņi trīskāršā breikbumba, taču Tīms spēja samērā viegli maču izservēt no 0:40 deficīta. Pirmā breikbumba atspēlēta ar diagonālajiem "forehand" sitieniem, otrā ar "dropšotu", bet pēdējā ar eisu. Tīms ar "smešu" ieguva mačbumbu un finišēja ar vēl vienu saīsināto sitienu, kuram Nadals netika klāt.

Tīmam pret Nadalu tagad ir 4-8 bilance, ieskaitot 4-7 uz māla seguma. Viņš vienu uzvaru guvis četrus gadus pēc kārtas – austrietis 2016. gadā ar 6:4, 4:6, 7:6(4) bija pārāks Buenosairesas pusfinālā, 2017. gadā ar 6:4, 6:3 uzvarēja Romas ceturtdaļfinālā un 2018. gadā ar 7:5, 6:3 dominēja Madrides ceturtdaļfinālā, bet dažas nedēļas vēlāk Nadalam bez lieliem iebildumiem piekāpās "French Open" finālā (4:6, 3:6, 2:6).

Tīms svētdien finālā tiksies ar šogad visvairāk uzvaru guvušo Daniilu Medvedevu (ATP 14.), kurš pirmajā pusfinālā ar 6:4, 3:6, 7:5 pieveica 2014. un 2015. gada Barselonas čempionu Kei Nišikori (ATP 7.). Medvedevam tā ir sezonas 25. uzvara.

     [+] [-]

, 2019-04-27 20:15, pirms 5 gadiem
Labs