Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraides arhīvs Vēsturiskajā LFF kongresā Gorkšs kļūst par prezidentu

Ints Megnis
Ints Megnis

Piektdiena ir vēsturiska diena Latvijas futbolā, jo organizācija tika pie jauna prezidenta, amatu beidzot atstājot Guntim Indriksonam, kurš tajā bija atradies kopš 1996. gada. Par jauno prezidentu bija aizklātas vēlēšanas, kurās salīdzinoši negaidīti jau pirmajā kārtā triumfēja bijušais nacionālās izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. Portāls Sportacentrs.com piedāvāja teksta tiešraidi no pasākuma.

17:37 Kongress noslēdzies.

17:31 Līdz ar to visa darba kārtība ir izskatīta un 2019. gada LFF kongress tiek plānots 26. aprīlī. Sanāksme noslēdzas ar goda prezidenta Gunta Indriksona pateicības runu.

17:27 Biedri gan tāpat nolemj balsot par visu kandidātu uzņemšanu biedru statusā vienlaicīgi un pēc tam arī atbalsta uzņemšanu. Līdz ar to LFF biedru skaits uzreiz papildinājies par 30 organizācijām.

17:21 Biedriem jābalso par 30 jaunu biedru uzņemšanu. Tiek izteikta neapmierinātība ar biedrību "Futbola parks" un faktu, ka daudzi no tiem nemaz nav aktīvi futbolā.

17:13 Savukārt LFF kongress vēl turpinās ar jaunu biedru uzņemšanu.

17:12 Gorkšs īsā pirmajā uzrunā teica, ka nākamos divus gadus veltīs, lai pierādītu, ka biedru uzticība nebija veltīga.

17:11 Kaspars Gorkšs ar 56 balsīm ievēlēts par LFF prezidentu. Vadims Ļašenko saņēma 48, bet Krišjānis Kļaviņš četras balsis.

16:51 Pirmās kārtas balsošana noslēgusies un sāksies nodoto zīmju skaitīšana.

16:34 Sākas balsošana. Visticamāk, kopā ar balsu skaitīšanu viena kārta varētu aizņemt ap pusstundu, kaut šobrīd pati balsošana rit ļoti raiti. Lai kandidāts tiktu ievēlēts jebkurā no kārtām, par viņu saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likuma 38. panta pirmo daļu jānodod vairāk nekā puse no kongresam reģistrēto balsstiesīgo biedru balsīm (50% + 1 balss). Ja pirmajā kārtā neviens kandidāts netiek ievēlēts, otrajā kārtā vēlreiz tiek balsots par visiem kandidātiem. Ja arī šajā kārtā neviens kandidāts netiek ievēlēts, kandidāts ar mazāko balsu skaitu izstājas un turpmākajās kārtās tiek balsots par atlikušajiem kandidātiem.

16:23 Vadims Ļašenko saka, ka ir iespējams panākt, lai futbolu atkal spēlētu katrā sētā. "Mēs varam panākt, ka stadioni atkal ir pilni. Pēc katra sāpīgā kritiena vissvarīgākais ir atkal piecelties un turpināt iet uz priekšu."

16:09 Ģirts Mihelsons prasīja Gorkšam kāds ir vārtu izmērs jaunatnes futbolā, tā cenšoties pierādīt, ka kandidāts nav "līdz kaulam" futbolā. Savukārt tagad jau runā Kļaviņš, kurš saka, ka ir ieinteresēts strādāt federācijā arī tad, ja vēlēšanās uzvarēs kāds no pārējiem kandidātiem.

15:58 Kā pirmais runā Gorkšs, kurš to dara ļoti oficiālā tembrā.Viņš pauž, ka atbildība jāuzņemas gan federācijai, gan šodienas balsotājiem. "Jūs esat tie, kas ar savu balsi var šo sistēmu mainīt," biedrus uzrunā bijušais futbola izlases kapteinis.

15:55 Pēc neliela haosa un diskusijām tagad sāksies kandidātu uzrunas, kur katram dotas piecas minūtes.

15:48 Balsošanas kaste tiek pārlikta uz telpas priekšu. Pirms došanās balsot biedriem būs jāuzrāda vai lapa nav jau aizpildīta, kā arī citi biedri nedrīkstēs tuvoties tiem, kuri balso. Tiek aizliegts fotogrāfēt aizpildīto veidlapu.

15:43 Kļaviņš protestē, ka biedriem, kas vēlas veikt aizklātu balsojumu, nav iespējams to veikt citiem neredzot. Biedriem balsošanas kartītes iedotas jau pusdienu pārtraukuma laikā, līdz ar to varētu būt aizpildītas jau tagad.

15:35 Kongress atsācies un tagad notiks prezidenta vēlēšanas. Vēlēšanas organizē neatkarīgs uzņēmums, kurš pauž, ka šobrīd sagatavojis balsošanas zīmes piecām balsošanas kārtām un cer, ka vairāk nevajadzēs. Tikmēr viens no biedriem pārtraukumā "pazudis" un šobrīd klāt ir 109 biedri, kas nozīmē, ka ievēlēšanai nepieciešamas 55 balsis.

14:25 Debašu sadaļa noslēdzās. Savu viedokli par futbolu izteica tikai četri no 110 klātesošajiem biedriem. Tagad sākas pusdienu pārtraukums un kongress turpināsies plkst. 15:30

14:20 Valkas mērs Vents Armands Krauklis: "Futbola federācija ir kā zivju audzētava. Ir liels dīķis un arī mazi dīķi, kur audzē jaunās zivis (jauniešus). Mums pietrūkst lielais dīķis Rīgā, kas būtu jauns nacionālais stadions." Sākotnēji debatēm kopā pieteikušies vien četri interesenti, tomēr šobrīd netiek runāts par prezidenta kandidātiem. Tas būs pēc pārtraukuma.

14:08 Ar vien nelielu nokavēšanos esam nonākuši pie debašu sadaļas. Katram interesentam būs tiesības runāt trīs minūtes

13:58 Indriksons sola palīdzēt "Skonto" akadēmijai atgūt agrāko spozmi. Viņš ir gatavs palīdzēt nākamajam LFF prezidentam, bet uzsver, ka pats ar padomu neuzbāzīsies.

13:56 Bez debatēm Indriksons kļuvis par LFF goda prezidentu. Divi biedri balsoja pret, seši - atturējās.

13:44 Kongresā aizvadīta ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka uzruna, tagad seko revidenta gada pārskata prezentācija, bet pēc tam būs Indriksona iecelšana LFF goda prezidenta amatā, kas varētu notikt pēc minūtēm 15. Tad gaidāms izpilddirektora Pukinska ziņojums, bet pēc tā ar debatēm jau sāksies aizraujošākā daļa.

13:25 Guntis Indriksons noslēdzis savu uzrunu un līdz ar to oficiāli pametis LFF prezidenta amatu. Šobrīd postenis ir vakants. Indriksons pauž, ka tagad kārtos biznesa problēmas, veltīs laiku ģimenei un pilnveidos golfa prasmes.

13:03 Līdz ar šo biedru neizslēgšanu balstiesīgo skaits kongresā palielinājies līdz 110. Kvorumam balsojumos būs vajadzīgas 56 paceltas rokas vai 56 atzīmes vēlēšanu lapās.

13:00 Savukārt biedri nobalso pret sporta kluba "Babīte" un FC RAITA izslēgšanu. Babīti pērn pēc aizdomām par spēļu sarunāšanu izslēdza no Virslīgas, turklāt pašlaik jau tās bērni pārgājuši uz citu sistēmu, bet tāpat biedri bija labvēlīgi.

12:58 Trīspadsmitkārtējā Latvijas čempione "Skonto" izslēgta no LFF biedru vidus. Arī kādreizējā virslīgas vienība Rēzeknes "Blāzma", kuras spēlēs pirmos iespaidus par futbolu guva Arkādijs Birjuks.

12:48 Sporta kluba "Babīte" un FC RAITA pārstāvji kāpj tribīnē, cenšoties biedrus pārliecināt neizslēgt viņus no organizācijas. Par šo klubu izslēgšanu balsos atsevišķi, par pārējiem (arī "Skonto") kopā.

12:34 Par prezidentu būs "slēpts" jeb aizklāts balsojums! To ierosināja organizēt FK "Liepāja" un FK 33 (kongresā pārstāv Emīls Latkovskis), bet biedri apstiprināja. Pirms balsojuma Ģirts Mihelsons prasīja pamatojumu. "Caursspīdīgs ir slēgts," teica Mihelsons. Šādi LFF prezidentu vēlēs pirmoreiz vēsturē. Par aizklātām vēlēšanām balsoja 71 biedrs.

12:30 Apstiprinot darba kārtību, LFF biedri apstiprina, ka Guntis Indriksons tiek atsaukts no LFF prezidenta amata. Posteni viņš atstās līdz ar sava ikgadējā ziņojuma nolasīšanu.

12:28 Kā pēdējais zālē ieradies "Valmiera Glass/ViA" prezidents Uldis Pūcītis. 108 balsstiesīgie biedri ir jauns Latvijas Futbola federācijas kongresa rekords.

12:24 FIFA un UEFA pārstāvji viesos īpašos pasakās Indriksonam par ieguldījumu futbola attīstībā.

12:15 Jau pirmajās minūtēs nelielas domstarpības. Egons Brants (kongresā pārstāv Latvijas Bērnu jaunatnes līgu) bija pret Edgara Pukinska iecelšanu par kongresa vadītāju, jo Pukinsks esot iesaistītā persona, tomēr domstarpības tālāk neizpaudās un pasākumu vadīs LFF izpilddirektors.

12:13 Uz kongresu ieradušies 107 no 109 balstiesīgajiem biedriem, turklāt vēl viens atrodas ceļā un drīz būs klāt. Iespaidīga atsaucība! Vairākumam būs vajadzīgas 55 balsis. Oficiāli šobrīd LFF vēl ir 117 biedri, bet astoņi no viņiem tuvākajās minūtēs tiks izslēgti.

12:11 Ar Indriksona vārdiem "Labdien, visi" sākas kongress, aicinot, lai tas rit raiti, demokrātiski un bez domstarpībām.

12:08 Ar saviem komentāriem ik pa brīdim šeit dalīsies arī Arkādijs Birjuks, kurš kā uzcītīgs futbola līdzjutējs cēlies plkst. 3:30, lai ar pirmo vilcienu no Rēzeknes ceļot uz Rīgu

12:04 Jāatgādina, ka šodien beigsies ne tikai Indriksona ēra. Jau pavisam drīz būs biedru izslēgšana un tajā oficiāli no LFF tiks izslēgts Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto".

11:59 Oficiālā dienas kārtība paredz, ka plkst. 13:42 Indriksons tiks iecelts par goda prezidentu, bet plkst. 15:30 sāksies vēlēšanas.

11:55 Ieradies arī Kaspars, bet vēl pēc brīža sāksies Sportacentrs.com nodrošinātā video tiešraide.

11:53 Kaspars Gorkšs zālē vēl nav manāms. Vadims Ļašenko tur ir jau sen, bet Krišjānis Kļaviņš ieradies tikko.

11:50 Lielākā daļa biedru jau ieradušies zālē un gaida kongresa sākumu.

Indriksona vadības laikā Latvijas vīriešu izlase sasniedza Eiropas čempionāta finālturnīru 2004. gadā, taču pēdējos gados viņš izpelnījies arvien lielāku kritiku, it īpaši par neizpildīto solījumu parūpēties par jauna stadiona izbūvi izlases spēlēm. LFF kongresā 2016. gadā biedri gan tik un tā viņu pārliecinoši pārvēlēja prezidenta amatā, bet jau toreiz Indriksons publiski pauda, ka domā par savu aiziešanu no šī amata un plāno visu pilnvaru termiņu (četrus gadus) nemaz nenostrādāt.

Uz viņa aizstāšanu ir trīs kandidāti - Vadims Ļašenko, Kaspars Gorkšs un Krišjānis Kļaviņš. LFF prezidenta vēlēšanas darba kārtībā ieplānots kā 14. punkts. Kaut lielākā daļa no šiem punktiem, visticamāk, daudz laika neaizņems, pirms vēlēšanām vēl būs debates, kā arī joprojām nav zināms vai pašas vēlēšanas notiks atklāti vai aizklāti. Līdz ar to pagaidām nav iespējams paredzēt cik ilgi pasākums risināsies.

1 2 46 komentāri

     [+] [-]

, 2018-04-27 12:01, pirms 6 gadiem
Par to lai Futbols Latvijā būtu respektablā līmenī. Tas pagaidām tiešām ir viss ko varu prasīt.

     [+] [-]

, 2018-04-27 12:22, pirms 6 gadiem
Brants jau pārstāv FS ''Metta''?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 12:36, pirms 6 gadiem
Tagad izšķirsies austrumu vai rietumu virziens, proti, vai futbols turpinās stagnēt Ļašenko vadībā ar visām shēmām, svojakiem un mahinācijām vai Gorkša vadībā mainīsies filosofija un attīstīsies kā citur Dānijā, Beļģijā u.c. rietumeiropā

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 12:37, pirms 6 gadiem
Kur var redzēt video tiešraidi?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 12:46, pirms 6 gadiem
rronijs rakstīja: Kur var redzēt video tiešraidi?
Latvijas Futbola federācijas kongress

     [+] [-]

, 2018-04-27 12:48, pirms 6 gadiem
Līdz ar aizklātām vēlēšanām, dodu 45/35/20 (VĻ/KG/KK) iespējamību uzvarēt katram kandidātam.
Atklātās, VĻ uzvarētu jau pirmajā kārtā!

     [+] [-]

, 2018-04-27 13:01, pirms 6 gadiem
Trīskārtējā Latvijas čempione "Skonto" izslēgta ...
Vai nebija bik vairāk?!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 13:05, pirms 6 gadiem
K.K. tā interesēja SK Babītes liktenis, ka gandrīz kājās pieleca mandātus skaitot. Savējie jau turas par savējiem un liekas, ka vēl viena balss, līdz ar Babītes neizslēgšanu, ir iekritusi K.K ķešā.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-27 13:08, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Līdz ar aizklātām vēlēšanām, dodu 45/35/20 (VĻ/KG/KK) iespējamību uzvarēt katram kandidātam.
Atklātās, VĻ uzvarētu jau pirmajā kārtā!
Atkarībā cik ir VĻ samaksājis saviem balsotājiem. Ir jau tādi, kam pēdējā brīdĪ krāniņš noraustās ( tīrākā cilvēku psiholoģija ), tā kā VĻ pārliecināts par sevi nevar būt.

     [+] [-]

, 2018-04-27 13:26, pirms 6 gadiem
delfos ir videotiešraide

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 13:30, pirms 6 gadiem
.............. rakstīja: delfos ir videotiešraide
Tepat SC arī ir un SC TV arī rāda.

     [+] [-]

, 2018-04-27 13:32, pirms 6 gadiem
Kaspars-tas ir solis uz priekšu !

     [+] [-]

, 2018-04-27 13:39, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Līdz ar aizklātām vēlēšanām, dodu 45/35/20 (VĻ/KG/KK) iespējamību uzvarēt katram kandidātam.
Atklātās, VĻ uzvarētu jau pirmajā kārtā!
Jā, tagad ir cerība, ka daži uzpirktie vai citādi iespaidoti tomēr rīkos saprātīgi un nebalsos par biksīšu ieliktnīti Ļašenko.

     [+] [-]

, 2018-04-27 13:58, pirms 6 gadiem
Kas bija pret Indriksonu - goda prezidentu?

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 14:17, pirms 6 gadiem
Par mūsdienīgu un latvisku FUTBOLU!! Par Kasparu!!!! Dodiet tautai balsot, nevis uzpirktām padauzām

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 14:19, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Jā, tagad ir cerība, ka daži uzpirktie vai citādi iespaidoti tomēr rīkos saprātīgi un nebalsos par biksīšu ieliktnīti Ļašenko.
Tieši tā, ir cerība, ka kādam tomēr sirdsapziņa būs svarīgāka par kapeikām. Kaut gan mūsdienās par to stipri šaubos. Dažs labs par naudu māti pārdos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-27 14:51, pirms 6 gadiem
aloizs rakstīja: Kas bija pret Indriksonu - goda prezidentu?
Gunti, tas tu?

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 14:55, pirms 6 gadiem
Vienalga ko, tikai ne Gorkšu

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 15:04, pirms 6 gadiem
Manas domas lai Kļaviņu ievēl jo Gorkš un Ļeščenko ir Indrksona slēptās velmes....Mans viedoklis ir tāds Indriksonam un Mežeckim Kļaviņš nekad nav paticis...Kā saka no sliktākä jāizvēlas labākais...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 15:12, pirms 6 gadiem
Manas domas- lai ko arī ievēlētu, Latvijas futbolā nekas būtiski nemainīsies. Ne uz labo, ne slikto pusi. Šie trīs kandidāti nepārliecina.

     [+] [-]

, 2018-04-27 15:42, pirms 6 gadiem
Cikos balsojums?

     [+] [-]

, 2018-04-27 15:49, pirms 6 gadiem
cirks ar balsoshanu

     [+] [-]

, 2018-04-27 15:54, pirms 6 gadiem
veeleeshanas kaa Gramzdas internātpamatskolaa.

     [+] [-]

, 2018-04-27 16:10, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: ja neievēlēs Ļašenko, tā būs traģēdija LV futbolam
LV futbols jau ir viena liela traģikomēdija, tā kā nekas traks nenotiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-04-27 16:13, pirms 6 gadiem
Mihelsons ir totāls pidrilla

     [+] [-]

, 2018-04-27 16:15, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: ;loti vāja prezentācija un runa Gorkšam

ja viņu ievēlēs, es sūdzēšos KNAB
Vatēs neviens neklausās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 16:23, pirms 6 gadiem
Šoreiz viss ir ļoti vienkārši. Gluži kā Raiņa lugās vai pasakās - cīņa starp gaišo un tumšo.
Jācer, ka Latvijas futbola sabiedrības vairākums spēs nobalsot par pozitīvām pārmaiņām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-04-27 16:27, pirms 6 gadiem
Mihelsons pilniigs lohs! Vinsh vispaar pats zin cik centimetrus augsts ir stūra katodzindh?? Ja nezina, kaa vins vispaar var atrasties futbolaa. Speeciiga logjika primaatam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-27 16:28, pirms 6 gadiem
Akcentu runajosu par LFF prezidentu!
1 2 46 komentāri