Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Latvijai neizdodas atslēgt Berras vārtus, uzvara jāatliek uz pēdējo pārbaudes spēli

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Latvijai neizdodas atslēgt Berras vārtus, uzvara jāatliek uz pēdējo pārbaudes spēli
Kristaps Sotnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Astoto zaudējumu tikpat pārbaudes spēlēs piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 0:3 atzina Šveices valstsvienības pārākumu. Boba Hārtlija vadītajai komandai priekšā vēl pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta 1. maijā pret Kanādu.

Latvijas izlases pieteikumā, salīdzinot ar vakardienas maču, bija atrodamas pāris izmaiņas. Kā otrais vārtsargs mačam tika pieteikts Matīss Kivlenieks, aizsargu līnijā Edgara Siksnas vietā laukumā šodien darbojās Artūrs Salija, savukārt uzbrucēju rindās Māris Bičevskis aizstāja Gintu Meiju. Mājinieku pieteikumā nebija atrodams arī Mārtiņa Karsuma vārds. Ja Latvijas izlases vārtos, gluži kā vakar, spēli uzsāka Kristers Gudļevskis, tad Šveices komandā par vārtu drošību rūpējās Reto Berra, kurš nomainīja Leonardo Dženoni.

Spēles sākumā abas komandas cīnījās par iniciatīvu, tomēr pirmo bīstamo momentu izdevās radīt šveiciešiem, kad pēc uzbrucēja metiena mājiniekus glāba Gudļevskis. Laukumā bija vērojams krietni ātrāks un fiziskāks hokejs nekā vakardienas spēlē. Viesi krietni sekmīgāk saspēlējās uzbrukumā, un 12. minūtē izvirzījās vadībā, kad neveiksmīgi pēc Samuela Valsera plaukstas metiena nospēlēja Gudļevskis, izlaižot ripu zem kājsarga - 0:1.

Pēc pāris minūtēm Latvijai bija pirmā iespēja spēlēt vairākumā, tomēr Šveices izlases aizsargi spēja izsekot līdzi visām mūsu hokejistu darbībām. Labs vārtu gūšanas moments radās Džeriņam, pēc kura metiena savu komandu jau glābt nācās Reto Berram.

Šveices izlase laukumā dominēja arī otrā perioda sākumā, kad izdevās pārsvaru dubultot. Pasīvi aizsardzības zonā nospēlēja mājinieku uzbrucēji, Gudļevskim tikai aizsegts skats uz ripu un Tobiass Gaisers panāca jau 0:2. Latvija atbildēja ar bīstamu pretuzbrukumu un Sotnieka metienu, tomēr viesu vārtos pārliecinoši spēlēja Berra. Patrika Fišera vadītie hokejisti turpināja noraidīties, dodot iespēju latviešiem rezultāta starpību samazināt, tomēr mājinieki vārtus nespēja gūt.

Trešdaļas vidū rezultāts latviešu līdzjutējiem kļuva vēl nepatīkamāks. Pēc nesaprašanās aizsardzībā viens pats vārtu priekšā tika atstāts Romāns Lēfels - maz iespēju Gudļevskim ripu atvairīt un jau 0:3. Savu otro noraidījumu mačā nopelnīja Sotnieks, bet vairākuma izspēle par laimi nesekmējās arī Šveicei. Ja bija kaut kas, par ko iespējams mājiniekus uzteikt, tad tā bija spēle mazākumā. Situācija pamatīgi sarežģījās, kad pēc Sotnieka un Bičevska noraidījumiem mājinieki palika trijatā pret pieciem, taču ar pašaizliedzīgu spēli izdevās vārtus nosargāt neskartus.

Latvijas izlases treneru štābs centās lauzt spēles gaitu, sajaucot uzbrucēju virknējumus. Pēc aizvadītām 40 minūtēm tika veikta arī vārtsargu maiņa - debiju valstsvienībā piedzīvoja 21 gadu vecais Matīss Kivlenieks. Mājinieku hokejisti trešo trešdaļu uzsāka krietni aktīvāk un tika pie kārtējā vairākuma. Tiesa, arī šoreiz bez panākumiem.

Pamatlaika izskaņā latvieši uzbruka krietni vairāk, tomēr lielisku maču pretinieku vārtos turpināja aizvadīt Berra. Atlikušajā laikā notikumus par labu vērst vairs neizdevās, kā rezultātā piedzīvots kārtējais zaudējums.

Latvija - Šveice 0:3 (0:1;0:2;0:0)

Vārti: 08:42 Valsers (Friks) 0:1, 25:09 Gaisers (Riats, Vermins) 0:2, 30:08 Lēfels (Riats, Vermins) 0:3
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (no 40:00 Matīss Kivlenieks) - Reto Berra

Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta

SpēleDatumsVietaRez.
Norvēģija - Latvija6. aprīlisHaldena3:2
Norvēģija - Latvija7. aprīlisHaldena6:2
Latvija - Somija11. aprīlisRīga0:3
Latvija - Somija12. aprīlisRīga0:5
Slovākija - Latvija20. aprīlisMihalovce4:1
Slovākija - Latvija21. aprīlisPoprada4:1
Latvija - Šveice26. aprīlisRīga1:2 P
Latvija - Šveice27. aprīlisRīga0:3
Latvija - Kanāda1. maijsRīga
1 2 62 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-04-27 22:11, pirms 6 gadiem
Virsrakstam sirreālistiska pieskaņa

  +4 [+] [-]

, 2018-04-27 22:11, pirms 6 gadiem
Grūti jau bija sagaidīt, kad beidzas pagarinājums un soda metieni?! Jeb varēs uzcept trīsrindi un par to a kādu kapeiku piemet? :d :d

  +3 [+] [-]

, 2018-04-27 22:12, pirms 6 gadiem
Vienkārši šausmas uzbrukumā, Indrašis, Bukarts vispār neredzami, brrrr, cerams, ka kautkas labosies
Slēpts komentārs: bārda un sifons

 +11 [+] [-]

, 2018-04-27 22:12, pirms 6 gadiem
Mïksto puišu izlase. Visas cerības uz vārtsargiem, kuriem būs uzdevums pamatlaiku nostāvēt sausā. Nu, vismaz kāds punkts tad būs. Vārtos iemest ripu - tā šim Latvijas izlases sastāvam ir neatminama mīkla. Arī bullīšos te var palikt sausā... Ārprāts, cik tā Dinamo impotences sērga uzbrukumā ir lipīga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-04-27 22:14, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: tāda sajūta, ka Igaunija/Lietuva samainījušās vietām - leiši,, igauņi sākuši spēlēt hokeju,, bet latvieši spēlē kā C divīzijas pelavi
Nosauc gadu, kad mums ir bijuši kaut uz pusi tādi pretinieki, kā šogad? Teju VISI ir par mums stiprāki, uzvaram šos pretiniekus salīdzinoši retāk! Nav mums tipiskais pārbaudes spēļu kalendārs, 2Francija, 2Dānija, 2Baltkrievi un 2Krievijas otrā izlase!
Izcila pretinieku piesaistīšana, kur redzam savas vājās vietas! Ļoti ceru, ka galvas šīs spēles sakārtos!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:14, pirms 6 gadiem
Nu, šķidri.
Tikai Rubīns pēc otrā perioda teica, ka viss kārtībā. Ja tā saka pie 0:3, tad bez komentāriem.

     [+] [-]

, 2018-04-27 22:17, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Mïksto puišu izlase. Visas cerības uz vārtsargiem, kuriem būs uzdevums pamatlaiku nostāvēt sausā. Nu, vismaz kāds punkts tad būs. Vārtos iemest ripu - tā šim Latvijas izlases sastāvam ir neatminama mīkla. Arī bullīšos te var palikt sausā... Ārprāts, cik tā Dinamo impotences sērga uzbrukumā ir lipīga!
Pēdējo 10gadu laikā saskaiti, kādi rezultāti bijuši ar šo PĀRBAUŽU spēļu pretiniekiem?! Cik x mēs esam uzvarējuši somus, slovākus, šveiciešus, tos pašus slovākus... te nebija Ukraina, Vācija, Dānija, kuru pirms 10gadiem sitām lupatās! Tak sagaidiet PČ, kaut VIENU spēli, lai raktu kapu dzīviem cilvēkiem...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:17, pirms 6 gadiem
Ar vārtu gūšanu mēs esam tādā šaurā bezizejā.....

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:17, pirms 6 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Izskatās, ka mūsējie ir nodzenāti treniņos, jo jau kuro spēli ir lēni, netiek līdzi pretiniekiem...
P.S. Kas tas par virsrakstu? Vai tiešām raksta autors tic uzvarai pret Kanādu?
Kad es redzu šādus komentārus, pilnā nopietnībā domātus (attiecībā par tiem virsrakstiem, kuros kaut mazākā daļa izdomas, humora vai kā tamlīdzīga tiek ielikts), mani pārņem jautājums, vai to autors jebkad vispār ir lasījis ko citu kā rakstus internetā un facebook un vai pazīstu kādu citu dzejas rindu ārpus "Sirdraba mēnestiņš veļas pa gaisu"

Par lietu... nu ja puišiem kājas kā svins un tā ir daļa no sagatavošanās, tad vēl saprotams. Savādāk... nu tā kā... nav pat vairs laika, lai kaut atraugu no tā čempionātā ieplānotā snieguma vairs varētu parādīt.
Pārbaudes spēles ir tikai pārbaudes spēles un nav ko ņemt pārāk nopietni un pie sirds to rezultātus. bet... tā jau arī nav pilnīgi tukša laika pavadīšana, kurā NEKAS netiek darīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-04-27 22:18, pirms 6 gadiem
Liekas jau ka briest baigie sūdi maijā , ar visu hārtliju pie stūres. Nu nemaz nav parliecības ka kaut kas mainisies. Drausmīga rezultivitāte

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 22:18, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: tāda sajūta, ka Igaunija/Lietuva samainījušās vietām - leiši,, igauņi sākuši spēlēt hokeju,, bet latvieši spēlē kā C divīzijas pelavi
Kas ta rauj C divīzijā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-27 22:21, pirms 6 gadiem
Protams, pārbaudes spēles ir pārbaudes spēles, bet zināmu vielu tās vienmēr dod. Arī pārbaudes spēlēs komandām jācenšās ripu iedabūt vārtos. Ja to nevar izdarīt tad kad atbildības nasta nav tik liela, tad kur rast pārliecību, ka kaujas apstākļos būs ripu birums pretinieku vārtos?

  +4 [+] [-]

, 2018-04-27 22:22, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: Rēdliha bullīts bija augstākā pilotāža
Rēdlihs jau sen ir "pilots".

  -4 [+] [-]

, 2018-04-27 22:23, pirms 6 gadiem
Kas tad nu? LTV PČ license? Esmu šokā

  +3 [+] [-]

, 2018-04-27 22:23, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Protams, pārbaudes spēles ir pārbaudes spēles, bet zināmu vielu tās vienmēr dod. Arī pārbaudes spēlēs komandām jācenšās ripu iedabūt vārtos. Ja to nevar izdarīt tad kad atbildības nasta nav tik liela, tad kur rast pārliecību, ka kaujas apstākļos būs ripu birums pretinieku vārtos?
Uzraut ar Panamu būtu labi, samets 100ripas un braukt uz PČ kā varoņiem?! Ok, protams, gribētos vairāk, bet es tad labāk ceru, ka izšaus čempī, ne kā RD, kas ir pārbaudes spēļu čempiņi, bet sezonā viena baranka pēc otras!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:23, pirms 6 gadiem
Latvijas vīriešu hokeja izlase pret šveiciešiem piedzīvo 10 zaudējumu pēc kārtas. Aprīļa sausais atlikums - 8 spēlēs ir gūti 7 vārti un 30 zaudēti. Visās šīs sezonas mājas spēlēs ir gūti tikai 1 vārt!!!

Varbūt notiks brīnums un tieši PČ latvieši sāks mest ripas vārtos, bet pašlaik šādam apgalvojumam man ticības nav.

Īsta latviešu traģēdija un bēdu ieleja, bez komentāriem.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:23, pirms 6 gadiem
Latvijas vīriešu hokeja izlase pret šveiciešiem piedzīvo 10 zaudējumu pēc kārtas. Aprīļa sausais atlikums - 8 spēlēs ir gūti 7 vārti un 30 zaudēti. Visās šīs sezonas mājas spēlēs ir gūti tikai 1 vārt!!!

Varbūt notiks brīnums un tieši PČ latvieši sāks mest ripas vārtos, bet pašlaik šādam apgalvojumam man ticības nav.

Īsta latviešu traģēdija un bēdu ieleja, bez komentāriem.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 22:25, pirms 6 gadiem
AlanRich rakstīja: Kas tad nu? LTV PČ license? Esmu šokā
Nav "licenSe", ir "licenCe".

     [+] [-]

, 2018-04-27 22:25, pirms 6 gadiem
Nav jau mums laikam tie aizsargi vairs, bet nu Sotnieks var arī nebraukt... Galviņš ar...
No uzbrucējiem Miķelis točna nebrauc... Bet par Indraši... nu dumjš kā zābaks, bet laikam jau jābrauc būs... Bet ja tā salīdzina, labāks par to pašu Jevlopavlovu viņš nebija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:26, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Pēdējo 10gadu laikā saskaiti, kādi rezultāti bijuši ar šo PĀRBAUŽU spēļu pretiniekiem?! Cik x mēs esam uzvarējuši somus, slovākus, šveiciešus, tos pašus slovākus... te nebija Ukraina, Vācija, Dānija, kuru pirms 10gadiem sitām lupatās! Tak sagaidiet PČ, kaut VIENU spēli, lai raktu kapu dzīviem cilvēkiem...
Es neroku kapu, es gaidu PČ, taču murgs ar trāpīšanu vārtos turpinās jau kuru spēli pēc kārtas. Ja komanda nav spējīga iemest divus trīs golus spēlē, tad augstākajā divīzijā turpināsim karāties tievā diegā...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:26, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: zaudēt var dažādi

šie visi faktiski bija bezierunu zāģi, ne mirkli nebija pārliecības, ka varētu tikt sasniegts pozitīvs rezultāts

čempī var cerēt uz haļavām, ka pretinieki nenoskaņosies utt, neko vairāk
Koreja mums dos iespēju

  +4 [+] [-]

, 2018-04-27 22:27, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Uzraut ar Panamu būtu labi, samets 100ripas un braukt uz PČ kā varoņiem?! Ok, protams, gribētos vairāk, bet es tad labāk ceru, ka izšaus čempī, ne kā RD, kas ir pārbaudes spēļu čempiņi, bet sezonā viena baranka pēc otras!
Es neko neminēju par uzvarām un zaudējumiem, bet gan uzsvaru liku uz rezultativitāti. Astoņās spēlē iedabūt pretinieku vārtos septiņas ripas ir ļoti bēdīga aina.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 22:27, pirms 6 gadiem
Bezcerīgi, tas nekas, ka pārbaudes spēles. uzbrukums ir tik bezcerīgs kā vēl nekad, un atliek tikai sakrustot pirkstu, lai korejiešus tomēr piesistu. Jācer, ka Elvim būs izcila spēle un izdosies viņus ar 1:0 nomocīt.

     [+] [-]

, 2018-04-27 22:30, pirms 6 gadiem
Atgādina Beļavska izlases spēli. Diemžēl...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 22:32, pirms 6 gadiem
Rezultativitāte briesmīga. Pat KHL allstars nevar ieiet zonā, nepazaudējot ripu.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-27 22:39, pirms 6 gadiem
8 spēlēs gūti 7 vārti!!! te viss ir pateikts.. nožēlojama spēle! Kauns!!!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 22:49, pirms 6 gadiem
Labi vismaz, ka bullīšos uzvarēja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-27 22:49, pirms 6 gadiem
7 goli 8 pārbaudes spēlēs ir cerīgi
1 2 62 komentāri