Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Čalpa: "Liels ieguldījums ir ģimenei, jo pēc treniņiem dodos uz darbu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čalpa: "Liels ieguldījums ir ģimenei, jo pēc treniņiem dodos uz darbu"
Uldis Čalpa
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Uldis Čalpa pašlaik nedomā par to, vai tiks uz pasaules čempionātu, sarunā ar aģentūru LETA atzina hokejists. Viņš vakardienas duelī pret Šveici laukumā devās trešās trešdaļas ievadā, kad krampju dēļ tika nomainīts Kristers Gudļevskis.

"Irbe uzreiz man pēc spēles pateica, ka esmu malacis. Mani ielika spēlē, kad atradāmies vadībā. Vajadzēja izcīnīt uzvaru...," pēc mača teica Čalpa. Spēli Latvijas izlases vārtos sāka Kristers Gudļevskis, bet trešajā periodā krampju dēļ viņš tika nomainīts.

"Tobrīd, kad nācu laukumā, nebija laika vispār par kaut ko domāt. Bija jāiet un jādara. Pārtraukumā Kristers jau pabrīdināja, ka varētu iet nost, jo viņam kājas sāka raut krampjos, bet tas varētu būt pagarinājumā. Tomēr trešās trešdaļas sākumā bija mazākums, tur mūs "sagrieza" zonā. Acīmredzot viņš vairs nevarēja izturēt un bija neizturamas sāpes, tāpēc nomainīja," stāstīja Čalpa. Viņš bija gatavojies doties laukumā pēcspēles metienu sērijā vai pagarinājumā, tomēr vietu vārtos nācās ieņemt ātrāk.

"Šveice ļoti labi spēlēja vārtu priekšā, jo pēc metieniem no zilās līnijas viņi ļoti labi veidoja aizsegu vārtsargam. Es daudzus nemaz neredzēju, liela daļā no metieniem aizgāja uz bortiem vai mūsu aizsargi nobloķēja. Tādā ziņā bija grūti," skaidroja vārtsargs.

Čalpa aizvadītajā sezonā kļuva par Latvijas čempionāta finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, aprīlī piedzīvojot debiju valstsvienībā. "Šīs pārbaudes spēles ir augstākais līmenis, kādā esmu spēlējis. To varētu pietuvināt Kontinentālā kausa otrajai kārtai, kur spēlējām ar "Kurbadu". Šeit tomēr spēlē katras valsts izlases labākie spēlētāji," atzīmēja Čalpa.

"Kurbada" vārtsargs izlasē iejuties labi, bet par pasaules čempionātu vēl nedomā, jo jākonkurē ar diviem šosezon Ziemeļamerikā spēlējušajiem vārtsargiem Gudļevski un Matīsu Edmundu Kivlenieku, kā arī Šveices čempionāta finālu sasniegušo Elvi Merzļikinu. "Par pasaules čempionātu pašlaik nedomāju - zinu, ka man rīt jābūt treniņā, un uz to arī ierodos. Tad es arī saprotu, vai man jāierodas arī nākamajā dienā vai arī nē. Tā dzīvoju jau pāris nedēļas," atklāja Čalpa.

26 gadus vecais vārtsargs ikdienā strādā automašīnu transporta un loģistikas kompānijā "Kurbads", kas ir viņa pārstāvētās komandas galvenais atbalstītājs. "Liels paldies darba devējam, jo, strādājot citur, es nezinu, vai to vispār varētu apvienot. Liels ieguldījums ir arī ģimenei, kas man palīdz, jo pēc treniņiem dodos uz darbu. Paldies arī kolēģiem!" uzsvēra Čalpa.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-04-27 11:34, pirms 6 gadiem
Jautājums Latvijas hokeja ekspertiem - ko Čalpa darīja starp 2011. un 2013.g. (pēc MHL, pirms Kurbada)? Eliteprospects vēsta, ka neesot spēlējis. Kas tur īsti notika, ka viņš no Gudļevska dubliera pārvērtās par nespēlētāju?

  +3 [+] [-]

, 2018-04-27 13:34, pirms 6 gadiem
Čalpa malacis! Arī vairākas reizes izglāba.. ņemot vērā vēl to, ka īsti pat iesildijies nebija un te pēkšņi laukumā, spēles karstumā.