Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga: spēles Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Kauguros

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Virslīga: spēles Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Kauguros
Vitālijs Smirnovs ("Ventspils")
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien Virslīgas 7. kārtas ietvaros norisināsies visas piecas spēles. Rīgā „Skonto” uzņems citu galvaspilsētas komandu „Daugavu”, bet „Jūrmala” cīnīsies ar Daugavpils „Daugavu”. Kauguros „Spartaks” spēkosies ar „Mettu/LU”, tāpat divi mači Kurzemē – „Ventspils” pret „Jelgavu” un „Liepājas metalurgs” pret „Gulbeni”.

„Liepājas metalurgs” – „Gulbene”

Lai gan šajā spēlē teorētiski liepājniekiem būtu jāuzvar bez īpašiem sarežģījumiem, ir vismaz divi fakti, kas norāda, ka varētu būt interesanti. Pirmais – „Metalurgs” pēdējo mājas spēli negaidīti zaudēja ar 1:2, atzīstot „Spartaka” pārākumu. Otrais – Liepāja aizvadītajos piecos mačos vēl ne reizi nav guvusi vārtus 1. puslaikā, kamēr Gulbenei tas izdevies divreiz. Kopumā ņemot, Vladimira Osipova komandai gan būtu jāuzvar – sastāvs spēcīgāks, saspēlētāks, ko pierāda bilance 3-0-1, kamēr „Gulbene” ir šī brīža pastarīte ar 0-2-4, pie tam bez savainotā Hačatrjana. „Metalurgam” pagaidām nav izteiktu vārtu guvēju (pa diviem vārtiem ir Kamešam un pussargam Afanasjevam), tomēr sausā liepājnieki pirmo reizi palika tikai pagājušajā kārtā Daugavpilī (0:0). „Gulbenei” visdrīzāk būs grūti ar vārtu gūšanu – „Metalurgs” četrās no piecām spēlēm nav ielaidis nevienus vārtus.

Liepājnieki sola novērtēt pretinieku. Osipovs: „Katru spēli mēs spēlējam ar cieņu pret pretinieku, lai kurā vietā komanda būtu. Katra komanda cīnās par 3 punktiem. ''Gulbenei'' ir daudz jaunu leģionāru, kas ir kustīgi laukumā un pietiekami nezināmi mums.” Mindaugs Bagužis: „Protams, gaidām uzvaru. Spēlē pret ''Spartaku'' nedaudz sadegām, bet punktus zaudēt nedrīkst. Personīgi pretinieku nezinu, bet visi prot spēlēt futbolu un pret visiem pretiniekiem ir jāattiecas nopietni. Komandā esmu iedzīvojies labi, viss ir teicami. Vairāk gan kontaktējos ar Tomasu (Tamošausku), jo latviešu valoda vēl jāmācās. Tā kā esmu no Pluņģes, tad daudzi teicieni latviešu un lietuviešu valodā ir līdzīgi, piemēram, „kur tu esi?”. Kaut ko saprotu un mani aprunāt manā klātbūtnē latviski tomēr nevar.”
Intriga: Vai Liepāja beidzot gūs savus pirmos vārtus 1. puslaikā?

„Jūrmala” – „Daugava” (D)

Uz papīra šai jābūt vissīvākajai cīņai. Lai gan Daugavpils komanda tiek uzskatīta par vienu no titula pretendentēm, kamēr „Jūrmalu” speciālisti ierindo tabulas vidusdaļā, Vladimira Pačko padotie uzņēmuši ļoti labu tempu. Pēc diviem neizteiksmīgiem neizšķirtiem pret „Gulbeni” un „Daugavu” (R) Jūrmalas futbolisti guvuši divas labas un kvalitatīvas uzvaras pēc kārtas – ar identiskiem 2:0 pārspētas „Metta/LU” un „Jelgava”, abas reizes pretinieka laukumā. „Jūrmala” ir ieskrējusies un pret Daugavpili noteikti cīnīsies par uzvaru. Tiesa, Ravila Sabitova „Daugava” ir vienīgā komanda Virslīgā, kas vēl nav izjutusi zaudējuma rūgtumu. Neizšķirti gadās regulāri (3-3-0), taču lielākoties arī tajos daugavpilieši bijuši tuvāk uzvarai nekā zaudējumam. Interesanti, ka arī "Daugava" (D) (tāpat kā Liepāja) pagaidām ne reizi nav ieraidījusi bumbu vārtos 1. puslaikā, kaut izspēlējusi jau sešas kārtas! Varbūt beidzot šodien? Redzēsim arī, vai Ziziļevs, Mamajevs, Gongadze sakurs pirti Jūrmalā, vai tieši otrādi – ātrie, tehniskie Žuļevs, Osipovs apgādās ar piespēlēm Sputaju, Daņilovu, Rečicki. Gaidāms aizraujošs mačs!
Intriga: Vai ieskrējusies „Jūrmala” sagādās pirmo zaudējumu Daugavpilij?

„Skonto” – „Daugava” (R)

Rīgas derbijā „Skonto” būs liels favorīts, taču līdz šim Mariana Pahara komandai uzvaras nāk grūti – visās trīs uzvarās rezultāts bijis 1:0… Spēle pret „Daugavu” (R) ir laba izdevība beidzot atraisīties un sasist vairāk. Tomēr Jurija Popkova domas noteikti ir citas, un šis ambiciozais treneris diezin vai būs mierā pat ar neizšķirtu. Pēdējā kārtā „Daugavai” ļoti sāpīgs zaudējums pret „Spartaku” (no 1:0 uz 1:2), un Popkova padotie lūkos pozitīvi izgāzt sportisko niknumu. Ar visu neveiksmi iepriekšējā kārtā „Daugava” no „Skonto” atpaliek tikai par četriem punktiem. Garajiem skontiešu centra aizsargiem Savčenkovam un Ševeļovam problēmas varētu sagādāt mazais, ātrais Kārkliņš, savukārt „Skonto” spēks uzbrukumā joprojām ir standartsituācijas – jāsaka, ka vienu soda sitienu Vaičulis jau ir ielaidis (pret „Jūrmalu”), taču kopumā darbojas pārliecinoši un lielākoties ielaiž vien tad, kad pretinieks rada 100% izdevību. „Skonto” ar to radīšanu ir, kā ir…

„Daugavas” uzbrucējs Edgars Kārkliņš: „Pēc spēles ar „Spartaku” [1:2] bija neliela rūgtuma sajūta, jo varējām izcīnīt uzvaru, pats arī pārdzīvoju, jo neizmantoju iespēju panākt 2:0, kas būtu spēli ievirzījis citā gultnē. Bet tagad jau noskaņojums ir labs gan man, gan komandai - spēcīgs pretinieks kā „Skonto” visai komandai papildus motivāciju neprasa. Kā arī spēles „Skonto” stadionā dos pozitīvas emocijas. Visa komanda vēlas pierādīt, ka var uzveikt „Skonto”. Mani trīs vārti? Atbildību izjūtu vienmēr, novērtēju, ka treneris uzticas, un šī atbildības sajūta drīzāk rada vēlmi pierādīt, ka varu ar to tikt galā. Saprotu, ka pretinieku aizsargi vairāk rēķinās ar mani, bet tas kalpo kā papildus izaicinājums. Pret „Skonto” nedrīkstam viegli atdot bumbu un visai komandai jānospēlē tuvu maksimālajām spējām!”
Intriga: Vai arī ceturtā „Skonto” uzvara tiks gūta ar 1:0?

„Ventspils” – „Jelgava”

Ja runājam par attiecību „uzrādītais rezultāts pret komandas potenciālu”, tad laikam jau vissliktāk no visiem 10 klubiem šobrīd klājas „Jelgavai”, kurai sešās spēlēs pa uzvarai un neizšķirtam, kā arī četri zaudējumi. Nav tā, ka visi bradātu Zemgales komandu – visas spēles padodas itin sīvas, taču galarezultāta nav. Un arī šajā kārtā iegūt kādu punktu būs ļoti grūti, jo jātiekas ar čempioni „Ventspili” izbraukumā. Sergeja Podpalija komanda līdz šim uzvarējusi visas trīs mājas spēles ar vārtu attiecību 8:2, abus vārtus ielaižot atklāšanas mačā pret „Spartaku” (3:2). Pēdējā cīņā viesos „Ventspils” ar 6:1 sagrāva „Mettu/LU”, un kurzemnieki šķiet patiešām ieskrējušies. „Jelgavai” par labu ir vien fakts, ka kausa izcīņā tā prata pārsteidzoši uzveikt „Ventspili”, kas varbūt dos lielāku pārliecību par saviem spēkiem. Un jelgavnieki patiešām ir noskaņojušies kaujinieciski (būs gan jāiztiek bez Oša, kuram lauzts deguns un nedēļa bez futbola).

Dainis Kazakevičs: „Braucam spēlēt ar pašreizējajiem Latvijas čempioniem, vienreiz jau šosezon tikāmies un izcīnījām uzvaru. Arī šoreiz braucam cīnīties par trim punktiem.” Artis Lazdiņš: „Komandas iekšienē jūtams, ka visiem ir apnicis zaudēt. Nākamajai spēlei esam kaujinieciski noskaņojušies, centīgi strādājam treniņos, lai kļūtu tikai labāki – tam ir jānes rezultāts. Ceru, ka jau nākamā spēle kļūs par lūzuma punktu mūsu neveiksmīgi sāktajai sezonai.” Valērijs Redjko: „Kopējais noskaņojums mums nav pārāk labs. Domāju, ka mums vienkārši neveicas – lielāko daļu vārtu esam zaudējuši pēc standartsituācijām, kas ir koncentrēšanās un veiksmes jautājums. Bumbas lido mūsu vārtos pēc visdažādākajiem rikošetiem un atlēcieniem. Komandas vadība ir uzdevusi konkrētus mērķus gaidāmajām trim spēlēm – iesim laukumā un centīsimies tos izpildīt. Jāizcīna panākums, lai atbrīvotos no psiholoģiskā spiediena.”

Maikls Tukura pret studentiem nogāja malā savainojuma dēļ, taču šobrīd atkal ir gatavs spēlēt un runā tikai par uzvaru: „Protams, zaudējums Jelgavā mūs ļoti sarūgtināja, jo netaisījāmies tik ātri izstāties no cīņas par Latvijas kausu. Par to spēli palikušas mieles, jo uzskatu, ka bijām stiprāki, bet uz mazā laukuma nebija iespējams realizēt pārsvaru kustībā, nereāli atdot normālu tālo piespēli. Protams, jelgavnieki malači - ļoti centās un divreiz izmantoja mūsu kļūdas, bet mēs nekādi nevarējām iesist. Ceru, ka sestdien viss būs kārtībā, mēs visi vēlamies revanšēties "Jelgavai" par kausu. Ar lielāko prieku pats gūšu vārtus, jo trīs reizes čempionāta spēlēs man ir ļoti paveicies! [smaida]. Negaidīju, ka startā būšu tik rezultatīvs, bet, ja ir moments, tas ir jāizmanto. Domāju, ar "Jelgavu" spēles likteni izšķirs mūsu uzbrucēji... Ja būsim nopietni, ja būsim labi noskaņojušies, tad mums jāgūst kārtējie trīs punkti.”
Intriga: „Ventspilij” revanšs par kausa zaudējumu un ceturtā uzvara pēc kārtas, „Jelgavai” trešais zaudējums pēc kārtas?

„Spartaks” – „Metta/LU”

Abas šīs komandas pērn spēlēja 1. līgā un ieguva pirmās divas vietas. Lai cik spēcīgs šobrīd arī būtu „Spartaks”, 1. līgā triumfēja tieši „Metta/LU”, kamēr jūrmalnieki vien pārspēlēs izcīnīja tiesības nokļūt Virslīgā. Toreiz savstarpējos mačos 1. līgā pārāki gan bija spartakieši (1:1, 2:1), taču sezonas garumā stabilāka bija „Metta”. Tiesa, favorīts šodien būs „Spartaks”, kas starpsezonā pastiprinājies ar visai iespaidīgiem talantiem no ārzemēm un kas pēc trim zaudējumiem Virslīgas ievadā nu jau ir guvis trīs uzvaras pēc kārtas, esot lieliskā formā. „Mettai” klājas daudz švakāk (bilance 0-3-3), un kopējo iegūto punktu „Spartakam” ir trīsreiz vairāk (9 pret 3). Tāpat jāpiemin, ka gandrīz visas līdzšinējās spēles „Metta” aizvadīja savā mazajā 49. vidusskolas laukumā un tikai reizi uzspēlēja citur – arī mazā laukumā Arkādijā, kur tika zaudēts Rīgas „Daugavai” (0:1). Šodien metiešiem būs pirmais īstais izbraukums – Kauguros pret „Spartaku”. Jūrmalniekiem vietējie futbolisti guvuši tikai divus no deviņiem vārtiem (pie tam Jemeļins realizēja leģionāra nopelnītu pendeli), un skaidrs, ka arī šajā spēlē toni uzbrukumā „Spartakam” noteiks ārzemnieki. Lielākā uzmanība pievēršama Tvumasi un Moskeram, savukārt uz maiņu ļoti efektīvi nāk Kortess.

„Metta” iesāka daudzsološi, pirmajās četrās kārtās izcīnot trīs punktus, pie tam 3. kārtā tika apstādināta arī Daugavpils „Daugava” (1:1). Tomēr pēdējās divas kārtas izvērtušās ļoti neveiksmīgi – pēc spēlētām 60 minūtēm pret „Jūrmalu” bija 0:0, taču kopš tā brīža bumbas bieži lidojušas studentu vārtos. Jūrmalniekiem zaudēts ar 0:2, bet pēc tam sabrukts „Ventspils” priekšā (1:6). Nepieciešams piecelties un pret labi pazīstamo pretinieku „Spartaku” tas ir iespējams – atliek tāds „sīkums”, kā tikt galā ar „Spartaka” viesspēlētājiem.

Andris Riherts: „"Spartaks" tiešām ir labi ieskrējies un līdz ar to mēģināsim samazināt viņu ātrumu vai pat apstādināt. Pirmajā līgā mēs "Spartaku" apsteidzām pelnīti. Šo pārākumu mēs noteikti centīsimies parādīt arī Virslīgas spēlē.” Mettiešu kreisās malas pussargs Artjoms Zotovs: „"Spartaks" ir ļoti laba komanda ar ātriem un tehniskiem spēlētājiem, īpaši uzbrukuma līnijā. Protams, spēle būs grūta, pie tam mums tas būs pirmais izbraukums ārpus Rīgas. Par spīti pēdējai spēlei, uzskatu, Virslīgā nav komandu, kuras mēs nevaram uzvarēt. Šo pretinieku mēs samērā labi zinām, jo spēlējām pret viņiem gan 1. līgā, gan draudzības spēlē starpsezonas laikā. Domāju, varam likt pretī labi organizētu komandas spēli, kā arī cīņassparu un ar lielu motivāciju beidzot iegūt pirmo uzvaru Virslīgā. Manuprāt, mēs esam stiprāki rakstura ziņā un organizācijā.”
Intriga: Kura pērnā gada 1. līgas komanda uzvarēs?

Virslīgas 7. kārta

SpēleKad?Kur?Cik maksā ieeja?
Liepājas metalurgs - Gulbene28.04./16:00Daugavas stadions Liepājā2Ls*
Jūrmala – Daugava (D)28.04./16:00Arkādija laukumsbezmaksas
Skonto – Daugava (R)28.04./17:00Skonto stadions1Ls**
Ventspils - Jelgava28.04./17:00Ventspils OC1Ls***
Spartaks – Metta/LU28.04./18:00Kauguru sporta laukumsbezmaksas

"*" - bezmaksas bērniem līdz 12 gadu vecumam, komandas faniem, kluba darbiniekiem un audzēkņiem, savukārt studentiem un pensionāriem biļetes cena 1Ls.
"**" – bezmaksas bērniem līdz 16 gadiem, pensionāriem un invalīdiem.
"***" - bērniem līdz 14 gadu vecumam un pensionāriem ieeja bezmaksas, bērniem no 14 gadu vecuma 0.50Ls.

Tabula

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.KozlovsJelgava4
2.SaitoGulbene4 (1)
3.TvumasiSpartaks3
KārkliņšDaugava (R)3
E.VišņakovsVentspils3
MartinessVentspils3
TukuraVentspils3
8.GongadzeDaugava (D)3 (1)
9.SiņicinsSkonto3 (3)

  +1 [+] [-]

, 2012-04-28 09:36, pirms 12 gadiem
Atkal LM spēle pret komandu, kura teju teju vāks punktus.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-28 10:26, pirms 12 gadiem
Beidz kasparello,tikpat labi es varu teikt,ka atkal Ventspilij jāspēlē ar Jelgavu,kura nupat gribēs tikt pie punktiem,pie tam šogad jau vienreiz dzeltenzilajiem iegrieza.Toties LM savās mājās spēlēs ar izteiktu pastarīti,kurai bumbas četras noteikti iesitīs.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-28 10:59, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Beidz kasparello,tikpat labi es varu teikt,ka atkal Ventspilij jāspēlē ar Jelgavu,kura nupat gribēs tikt pie punktiem,pie tam šogad jau vienreiz dzeltenzilajiem iegrieza.Toties LM savās mājās spēlēs ar izteiktu pastarīti,kurai bumbas četras noteikti iesitīs.
Kā es smiešos, ja man, nedod Dies' , izrādīsies taisnība un Gulbene no Liepājas aizbrauks kaut ar vienu punktu. Ceru, ka piepildīsies Tavas prognozes.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-28 11:14, pirms 12 gadiem
Kuras no shim spelem bus iespejams verot sportacentrs.com???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-28 11:39, pirms 12 gadiem
kasparello99 rakstīja: Atkal LM spēle pret komandu, kura teju teju vāks punktus.
tu paskaties cik ilgi lm ir virslīgā un cik gulbenei un pie reizes uz budžetu ar vari paskatīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-28 14:29, pirms 12 gadiem
kasparello99 rakstīja: Atkal LM spēle pret komandu, kura teju teju vāks punktus.
tb viņiem vieglāka grupa ja ?

     [+] [-]

, 2012-04-28 14:51, pirms 12 gadiem
Liepājā tiesās anufrijevs,2011 gadā Liepājā 1 riņķī tieši pie anufrijeva LM zaudēja Gulbenei!
Joprojām guņa izvēlas tiesnešus pēc sen zināma principa!
p.s.
Tikais nepārprotiet(pamper ...tas galvenokārt attiecas uz tevīm),anufrijevs tai mačā labi tiesāja!

  -3 [+] [-]

, 2012-04-28 14:55, pirms 12 gadiem
Ne Ziziļevs, ne Gongadze nesakurs pirti Jūrmalā, jo beidzot ir noskaidrojies, ka FC Jūrmala spēlēs jau ierastajā SN Arkādija laukumā Rīgā. Par rītdienas pirmās līgas spēlēm gan vēl nekādas informācijas. Varbūt kāds zinātājs var uzrakstīt, kur spēlēs RFS, kur -- Skonto-2?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-28 17:00, pirms 12 gadiem
Pastāv arī kāda saite, kur varētu redzēt šo spēļu detalizētāku live statistiku? Kā piemēram, sitienus pa vārtiem, stūra sitienus utt.?

     [+] [-]

, 2012-04-28 17:49, pirms 12 gadiem
uz gulbenes uzvaru 20.00 un Gulbene vadiba 1-0 90 minute

     [+] [-]

, 2012-04-28 17:59, pirms 12 gadiem
es labāk iešu nost no pc, jo liepaja zaudēja (par ko man liels prieks) un tūlīt te nāks andris5 ar saviem 20 feikiem un mals savas teorijas atkal