Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Cīniņš par pēdējo vietu play-off: "Jēkabpils" viesojas Liepājā

Emils Ozerinskis

Cīniņš par pēdējo vietu play-off: "Jēkabpils" viesojas Liepājā
Mareks Jurevičus
Foto: Ģirts Gertsons

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā trešdien, 28. martā norisināsies divas regulārās sezonas spēles, kuru iznākums atstās iespaidu cīņā par pēdējo brīvo vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

19:30 "Betsafe/Liepāja" - BK "Jēkabpils"
LBL turnīra tabulā par savu vietu regulārās sezonas noslēgumā pilnīgi drošas nevar justies četras komandas, kurām ir iespēja gan aizķerties play-off zonā, gan palikt ārpus tās. Salīdzinoši drošāk var justies "Valka/Valga", kurai ļoti liela neveiksme un pretinieku pārsteidzoši rezultāti var likt izkrist ārpus sešinieka. Savukārt šī vakara cīņa starp "Betsafe/Liepāja" un BK "Jēkabpils" komandām var izrādīties izšķirošā cīņā par vietu labāko sešiniekā sezonas noslēgumā.

Agra Galvanovska trenētie liepājnieki ar astoņām uzvarām 24 mačos šobrīd ir tā komanda, kura ieņem pretinieču kāroto pozīciju play-off zonā. Pēdējās spēlēs liepājniekiem savas izredzes noturēties sešiniekā nav izdevies uzlabot, piedzīvojot zaudējumus pēdējās piecās cīņās pēc kārtas, tostarp pret tādām komandām kā "Latvijas Universitāte", "Valmiera/Ordo" un "Valka/Valga". Bez šīs dienas spēles pret jēkabpiliešiem, atlikušais kalendārs vēju pilsētas pārstāvjiem ir ļoti sarežģīts, tādēļ uzvara savā laukumā pret "lūšiem" ir obligāta, lai cerētu uz spēlēšanu pavasara cīņās.

Sanda Buškevica trenētās "Jēkabpils" zaudējumu sērija ieilgusi vēl garāka. Pēdējās septiņās spēlēs "lūšiem" nav izdevies izcīnīt uzvaru. Pēdējā cīņā tikai pagarinājumā jēkabpilieši piekāpās jūrmalniekiem. Līdz regulārās sezonas noslēgumam "lūšiem" atlikušas tikai trīs spēles, tomēr divas no tām ir pret tiešajiem pretiniekiem "Betsafe/Liepāju" un "Latvijas Universitāti", līdz ar to kārtis ir pašu "lūšu" rokās un ar divām uzvarām par tiešajiem pretiniekiem varētu arī pietikt sestās vietas iegūšanai.

"Betsafe/Liepāja" rindās sezonas otrajā pusē galvenā punktu guvēja loma atvēlēta Marekam Jurevičum, kurš vidēji gūst 14,6 punktus un izcīna 5,1 atlēkušo bumbu. Tikai viens spēlētājs šajā sezonā liepājniekiem aizvadījis visas 24 spēles. To spējis izdarīt Roberts Krastiņš, kurš ir viena no drošākajām trenera opcijām "Betsafe/Liepājas" komandā, vidēji izceļoties ar 12,8 punktiem.

Kopš pievienošanās "Jēkabpils" komandai, par tās līderi kļuvis lietuviešu saspēles vadītājs Dominiks Domarks, kurš vidēji mačā izceļas ar 14,5 punktiem un 4,3 rezultatīvām piespēlēm. Trenera Buškevica vadībā lielāku lomu groza apakšā pārņēmis Renārs Magone, kura vidējie statistikas rādītāji sasniedz 12 punktus un 4,7 atlēkušās bumbas.

19:30 "Latvijas Universitāte" - "VEF Rīga"
Gan "Latvijas Universitāte", gan "VEF Rīga" turpina savas pakaļdzīšanās. LU basketbolisti pēc uzvaras Valmierā pietuvojušies mērķim spēlēt izslēgšanas spēļu turnīrā, no kārotās sestās vietas atpaliekot tikai vienu uzvaru. Savukārt Rīgas VEF, pieveicot ventspilniekus, izvirzījuši nopietnas pretenzijas uz regulārās sezonas noslēgšanu pirmajā pozīcijā.

Gunta Endzela trenētā "Latvijas Universitāte" šobrīd atrodas septītajā pozīcijā, tomēr Renārs Birkāns pēc uzcerētās cīņas pret valmieriešiem norādīja, ka LU komandai septītā vieta neinteresējot un spēlētāji domā tikai par iekļūšanu play-off turnīrā. Lai to izdarītu studentiem atlikušajās sezonas spēlēs būs jāspēj izcīnīt visticamāk divas uzvaras. Kalendārs studentiem ir samērā sarežģīts, tāpēc būs jācenšas sagādāt pārsteigums pret "VEF Rīga" basketbolistiem.

Jāņa Gailīša trenētā Rīgas VEF Latvijas čempionātā nav zaudējusi kopš novembra, nu jau iekrājot 12 uzvaru sēriju. Rīdziniekiem atlikušajās spēlēs ir pavisam labas iespējas nodrošināt uzvaru regulārajā sezonā un mājas spēļu priekšrocību play-off turnīrā. Lai tas notiktu vefiņam būs jāpārspēj ventspilnieki pamatturnīra pēdējā savstarpējā cīņā. Bet līdz šai spēlei rīdziniekiem jānokārto panākumi pret LU, liepājniekiem un jūrmalniekiem.

"Latvijas Universitātes" rindās sezonas gaitā galveno līdera lomu uzņēmies Linards Jaunzems ar vidēji 16,4 punktiem un 6,6 izcīnītām bumbām zem groza. Savukārt saspēles vadītājs Renārs Birkāns vidēji ticis pie 12,4 punktiem un 5,6 rezultatīvām piespēlēm.

Starp Rīgas VEF vietējiem spēlētājiem rezultatīvākais nacionālajā čempionātā šosezon bijis Mareks Mejeris ar vidēji 10,4 punktiem un 5,9 izcīnītām bumbām zem groza. Savukārt meksikānis Alekss Peress bieži bijis izšķirošs spēlētājs rīdzinieku panākumu kaldināšanā. Viņam vidēji 10,2 punkti un 5,4 rezultatīvās piespēles.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils22291.7%
2.VEF Rīga16288.9%
3.BK Jūrmala17577.3%
4.BK Ogre16866.7%
5.Valka/Valga5935.7%
6.Betsafe/Liepāja81633.3%
7.Latvijas Universitāte71828.0%
8.BK Jēkabpils71926.9%
9.Valmiera/Ordo42314.8%

Izmantotie resursi:
Olybet Latvijas Basketbola līga | Latvijas...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-28 11:09, pirms 6 gadiem
Es kā VEF fans neesmu sajūsmā par B4S tiešraižu izvēli, jo nu, būsi godīgi, LU pārsteigumu nesagādās un no vienas puses būtu labāk bijis redzēt Liepājas un Lūšu spēli...Taču no otras puses, LU šogad ir ciets rieksts un viņi pret vef var parādīt lielāku kapiņi kā manis iepriekš pieminētā spēle, bet nu palikšu pie sava.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-28 11:30, pirms 6 gadiem
Es teiktu, ka gan Jēkabpils, gan VEF paņems savas uzvaras bez īpašiem jautājumiem.
Tā kā spēlei no Liepājas ir arī kaut kāda intriga par vietu po zonā, tad tiešām loģiskāk būtu rādīt spēli no Liepājas. Gan jau pārāk tālu jābrauc, b4s arī taupa naudiņas

  +3 [+] [-]

, 2018-03-28 11:40, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es kā VEF fans neesmu sajūsmā par B4S tiešraižu izvēli, jo nu, būsi godīgi, LU pārsteigumu nesagādās un no vienas puses būtu labāk bijis redzēt Liepājas un Lūšu spēli...Taču no otras puses, LU šogad ir ciets rieksts un viņi pret vef var parādīt lielāku kapiņi kā manis iepriekš pieminētā spēle, bet nu palikšu pie sava.
Šodien tak galvenais notikums ir Jūrmalas spēle BBL finālā. Tur varētu būt interesanti, nevis skatīties LBL rutīnas spēles.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-28 11:55, pirms 6 gadiem
Labi, ka es šodien Jūrmalā, citādi atkal skaļi kliegtu par to, ka atkal rāda VEF, nu jau pat pret LU lol