Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis nespēlēs arī šonakt, atgriešanos paredz nākamajā mačā

Rolands Eliņš

Porziņģis nespēlēs arī šonakt, atgriešanos paredz nākamajā mačā
Karmelo Entonijs un Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis izlaidīs arī šodienas spēli pret Toronto "Raptors", bet, visticamāk, piedalīsies nākamajā spēlē pret "Magic" naktī uz ceturtdienu. "Raptors" savukārt paziņoja, ka komandas līderim Kailam Laurijam tiks veikta labās plaukstas operācija. Viņa atgriešanās ierindā paredzēta pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Kristaps Porziņģis, kurš potītes traumas dēļ izlaida jau iepriekšējo spēli un iepriekš nepabeidza maču pret "Cavaliers", nepiedalīsies šīs nakts spēlē pret "Raptors". Viņš pēc traumas iegūšanas bija norādījis, ka cer šajā mačā atgriezties sastāvā, taču Džefs Hornačeks pirmsspēles sarunā ar Ņujorkas medijiem norādīja, ka tas nenotiks. Tā vietā tiek paredzēts, ka Porziņģis varēs piedalīties trešdienas nakts spēlē pret "Magic".

Porziņģim šonakt būs desmitā izlaistā spēle sezonā. Tas jau būs tikpat, cik Porziņģis izlaida visā iepriekšējā sezonā.

Hornačeks arī paskaidroja dienas gaitā apstiprināto lēmumu atlaist no komandas Brendonu Dženingsu, kurš esot vēlējies lielāku spēles laiku, ko treneris neesot varējis nodrošināt, jo komandas pirmais saspēles vadītājs ir Deriks Rouzs. Tādēļ pieņemts lēmums pārtraukt sadarbību, taču Hornačeks vēlējās uzsvērt, ka Dženingsa atlaišana nenozīmē, ka komanda šo sezonu ir norakstījusi.

Toronto "Raptors", kas šonakt aizvadīs spēli pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks", Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto vietu un tiek uzskatīta par vienu no galvenajām pašreizējās NBA čempiones Klīvlendas "Cavaliers" konkurentēm Austrumos. Vēl augstāk tās izredzes tika vērtētas pēc Serža Ibakas iemainīšanas, taču šovakar piedzīvots būtisks trieciens - komanda paziņojusi par Kaila Laurija plaukstas traumu.

Laurijam operācija tiks veikta rītdien, taču šonakt mačā pret "Knicks" viņš, protams, nepiedalīsies. Konkrēts termiņš, ko viņam nāksies izlaist, netiek nosaukts (tiek baumots par 4-5 nedēļām), taču "Raptors" cer, ka uz izslēgšanas spēlēm viņš būs gatavs atgriezties.

Lai arī Toronto vēl nav garantējusi vietu "play-off", tā ir visnotaļ droša kandidāte to paveikt. Laurija trauma gan var ieviest lielas korekcijas, jo ar vidēji gūtajiem 22.8 punktiem un izdalītajām 6.9 piespēlēm viņš bija komandas līderis un kopā ar vēl rezultatīvāko Demāru Derouzenu veidoja draudīgāko aizsargu duetu Austrumos.

Traumas dēļ ilgāku laika posmu izlaidis arī Filadelfijas debitants Džoels Embīds, kuram iepriekš bija noteikta atgriešanās marta sākumā. Taču šodien "76ers" viņa oficiālo statusu mainījusi uz "atgriešanās pēc nenoteikta laika", un parādījušās runas, ka Embīdam sezona varētu būt beigusies jau šobrīd. Pats Embīds iepriekš izteica neapmierinātību, ka "76ers" nav precīzi paziņojusi par viņa traumas nopietnību, sākotnēji norādot, ka tā ir neliela.

Embīds šosezon vidēji spēlē guvis 20.2 punktus un savācis 7.8 atlēkušās bumbas. Viņa rādītais sniegums ļoti pozitīvi ietekmējis nu bijušās līgas pastarītes "76ers" uzvaru skaitu, un Embīds ir pārliecinošs favorīts uz gada debitanta balvu. Tiesa, viņa favorīta statuss var tikt apšaubīts, ja viņš šosezon laukumā vairs neatgriežas. Kā nekā, Embīds šosezon piedalījies tikai 31 spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-28 02:21, pirms 7 gadiem
Spēles HD linki tiešraidē pieejami -> Kristaps Porzingis Official Fan Page