Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" aizmaina Bišopu uz "Kings" un pretī saņem slovāku vārtsargu

Agris Suveizda

"Lightning" aizmaina Bišopu uz "Kings" un pretī saņem slovāku vārtsargu
Bens Bišops
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Tampabejas "Lightning" aizmainīja vārtsargu Benu Bišopu uz Losandželosas "Kings", pretī saņemot slovāku spēlētājus Peteru Budaju un Eriku Černāku, kā arī šā gada drafta septītās kārtas izvēli un nosacītu otrās kārtas izvēli. "Kings" saņēma arī šā gada drafta piektās kārtas izvēli.

Bens Bišops Nacionālās hokeja līgas karjeras sākumā pārstāvēja Sentluisas "Blues" un Otavas "Senators", bet 2013. gada aprīlī tika aizmainīts uz Tampabejas "Lightning". Šosezon 30 gadus vecais amerikānis piedalījies 32 spēlēs, vidēji ielaižot 2,55 ripas un atvairot 91,1% metienu. Krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis 32 spēlēs vidēji ielaidis 2,81 ripas un atvairījis 90,9% metienu, bet latvietis Kristers Gudļevskis piedalījies tikai vienā mačā.

Uz Tampabejas "Lightning" pārcēlās 34 gadus vecais slovāku vārtsargs Peters Budajs, kurš "Kings" pievienojās 2015. gada augustā un pamatvārtsarga Džonatana Kvika prombūtnē šosezon aizvadījis 53 spēles, vidēji ielaižot 2,12 ripas un atvairot 91,7% metienu. Tāpat "Lightning" ieguva 19 gadus veco slovāku aizsargu Eriku Černāku, kurš 2015. gada draftā tika izvēlēts ar 43. kārtas numuru un kurš šosezon spēlē Ontārio Hokeja līgā.

"Budajs šosezon Losandželosā ir paveicis ļoti labu darbu," Tampabejas ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans komentēja jaunieguvumu, kurš šosezon ar septiņām sausajām spēlēm dala pirmo vietu līgā. "Aizmainot Benu, mums ir nepieciešams labs dublieris – kāds, kurš spēs palīdzēt Vasiļevskim. Budajs šosezon lieliski ir aizstājis Kviku."

Apzinoties, ka vasarā Bišopu būtu nācies zaudēt jebkurā gadījumā – vai nu paplašināšanās drafta, vai līguma beigu dēļ -, Aizermans vēlas, lai slovāks palīdzētu Vasiļevskim pārejā no rezerves uz pirmā vārtsarga lomu. Taču Aizermans nedomā, ka slovāks vietu vārtos atdos bez cīņas: "Mēs gribējām ne tikai to, lai Vasiļevskim blakus būtu pieredzējis vārtsargs, bet arī to, lai mēs iegūtu vārtsargu, kurš palīdzēs izcīnīt uzvaras un iegūt vietu izslēgšanas spēlēs."

Losandželosas "Kings" šādu maiņas darījumu veica tikai dienu pēc tam, kad ierindā atgriezās Kviks, cirkšņa savainojuma dēļ izlaidis 59 spēles. Prezidents un ģenerālmenedžeris Dīns Lombardi uzsvēra, ka tagad komandā ir divi pirmie numuri un ka viņš nevēlas pārslogot Kviku. "Protams, Džons ir atpakaļ, taču ir vairāki jautājumi. Pirmkārt, nekad nevar būt drošs, ka spēlētājs pēc tik ilgas prombūtnes uzreiz atgūs savu labāko formu. Šāda tipa savainojumi ir diezgan nopietni, un pieredze rāda, ka atgriešanās var būt dažāda."

"No otras puses, visi zinām, ka Džons ir lielisks atlēts. Viņš ir viens no labākajiem vārtsargiem pasaulē, un neuztraucamies, ka viņš spēs tikt pāri psiholoģiskajai barjerai, vai viņš fiziski būs spējīgs darīt to pašu, ko agrāk," Lombardi turpināja. "Taču tāpat domāju, ka, esot ārā tik ilgu laiku, būtu nepareizi likt viņam spēlēt pilnīgi visas spēles. Turpināt viņu izmantot 70 spēles sezonā, kā to darījām pēdējos divus gadus, nebūtu pareizi, ne tikai neļaujot viņam demonstrēt savu labāko sniegumu, bet arī nogurdinot viņu un saīsinot viņa karjeru."

"Kas attiecas uz Bišu, viņš bija mūsu galvenā prioritāte, taču neuzskatām viņu par apdrošināšanas polisi. Viņam ir jāspēlē! Ņemot vērā spēļu grafiku, būtu bijis labāk, ja varētu šo maiņu izdarīt jau pirms divām nedēļām, taču tā strādā pāreju periods," Lombardi noslēdza. Losandželosas "Kings" ar 64 punktiem 61 spēlē ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, par trim punktiem atpaliekot no "Blues", bet Tampabejas "Lightning" ar 62 punktiem 60 cīņās ir 12. vietā Austrumu konferencē.

Tikmēr Rietumu konferences līdere Minesotas "Wild" ieguva 30 gadus veco čehu centra uzbrucēju Martinu Hanzalu, kurš šosezon 51 spēlē sakrājis 26 (16+10) punktus. Visu līdzšinējo NHL karjeru Hanzals bija pavadījis "Coyotes", kas viņu 2005. gada draftā izvēlējās ar 17. kārtas numuru. "Wild" ieguva arī 28 gadus veco kanādiešu uzbrucēju Raienu Vaitu, kurš šosezon 46 mačos ticis pie 13 (7+6) punktiem, un šā gada drafta ceturtās kārtas izvēli. Arizona pretī saņēma 24 gadus vecu kanādiešu centru Greisonu Dauningu, kurš vēl nav debitējis NHL, šā gada drafta pirmās kārtas izvēli un nākamā gada drafta otrās kārtas izvēli. Hanzalam šī ir piecu gadu līguma (kopējā vērtība 15,5 miljoni dolāru) pēdējā sezona.

Izmantotie resursi:
https://lakingsinsider.com/2017/02/...
https://www.nhl.com/lightning/news/...
https://www.nhl.com/news/martin-han...
https://www.nhl.com/lightning/news/...

1 2 3 4 140 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2017-02-27 09:40, pirms 7 gadiem
Labi, ka tik daudz sarakstīts, taču šīs maiņas jēga ir uzrakstāma teju dažos teikumos.

Budaja alga ir 10 reizes mazāka kā Bišopam. Abi vārtsargi šajā starpsezonā kļūst par neierobežotajiem brīvajiem aģentiem.

  +4 [+] [-]

, 2017-02-27 09:42, pirms 7 gadiem
Krievs kļūs par pirmo numuru

 +15 [+] [-]

, 2017-02-27 09:46, pirms 7 gadiem
Ja Aizermans saka,ka vajadzīgs palīgs Vasiļevskim,tad Gudijam steidzami jāmeklē cita mājvieta. Tampā ar viņu nerēķinās.

     [+] [-]

, 2017-02-27 09:48, pirms 7 gadiem
Un kāda loma Kristeram?

  -2 [+] [-]

, 2017-02-27 09:51, pirms 7 gadiem
pie esošas Tampas vadības Kristera tuvākā karjeras nākotne ir zināma

  +6 [+] [-]

, 2017-02-27 09:55, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: pie esošas Tampas vadības Kristera tuvākā karjeras nākotne ir zināma
Pie esošajiem sportacentra komentētājiem, Gudļevska supervārtsarga tēls nākotnē arī vēl ilgu tiks tiražēts.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 10:10, pirms 7 gadiem
Kardināls rakstīja: Pie esošajiem sportacentra komentētājiem, Gudļevska supervārtsarga tēls nākotnē arī vēl ilgu tiks tiražēts.
Nu kāds sakars ar supervārtsargu? Kāda jēga viņam nīkt tajā sistēmā,ja ir skaidrs,ka ceļa uz augšu nav?

 +11 [+] [-]

, 2017-02-27 10:18, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Nu kāds sakars ar supervārtsargu? Kāda jēga viņam nīkt tajā sistēmā,ja ir skaidrs,ka ceļa uz augšu nav?
Varbūt vaina ir nevis sistēmā, bet pašā Gudļevskī?

     [+] [-]

, 2017-02-27 10:19, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Nu kāds sakars ar supervārtsargu? Kāda jēga viņam nīkt tajā sistēmā,ja ir skaidrs,ka ceļa uz augšu nav?
Tad, kad viņš kļūs savā sniegumā stabilāks uz pozitīvas nots, tad arī uz augšu varētu tikt, bet Gudijs ir tik labs, cik nu viņš ir. Te spīd, te atkal caurs kā siets. Šaubos, vai Gudļevskis spēs jebkad savākties, lai būtu NHL līmenī labs un izcils. Tas vilciens jau aizgājis

     [+] [-]

, 2017-02-27 10:22, pirms 7 gadiem
Kingiem tagad stripa vārtsargu līnija ar Bišopu un Kviku .

     [+] [-]

, 2017-02-27 10:26, pirms 7 gadiem
Gudijs lieliski izmano savas iespējas ,kad šo ieliek vāros uz vienu spēi , bet prekš pirmā NR komandā viņš ir paŗāk nestabils

     [+] [-]

, 2017-02-27 10:29, pirms 7 gadiem
Man šķiet, ka priekš Gudija nav tas sliktājais variants. Budajam jau 34 gadi, tā kā pensija arī nav tālu. Iespējams pēc sezona ar Budaju nepagarinās līgumu. Ar Bishopa aizmainīšanu Tampa ieguvusi zināmu summu jaunu līgumu slēgšanai. Lai gan no Aizermana neko jau nevar zināt.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 10:42, pirms 7 gadiem
Kardināls rakstīja: Varbūt vaina ir nevis sistēmā, bet pašā Gudļevskī?
Nu NHL spēlē prāvs pulciņš Kristera līmeņa vārtsargu. Daži pavisam noteikti arī sliktāki.

  +4 [+] [-]

, 2017-02-27 10:46, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Nu NHL spēlē prāvs pulciņš Kristera līmeņa vārtsargu. Daži pavisam noteikti arī sliktāki.
Lūdzu, vārdus un uzvārdus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: večukiņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-27 10:53, pirms 7 gadiem
o, Hanzals beidzot ticis no pakaļas laukā!

  +6 [+] [-]

, 2017-02-27 10:56, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: pie esošas Tampas vadības Kristera tuvākā karjeras nākotne ir zināma
Bez esošās Tampas vadības, Kristers ļoti iespējams uz Ziemeļameriku nemaz nebūtu ticis. Budajs ir ļoti labs piemērs tam, kāds sniegums ir jārāda AHL, lai tiktu NHL. No AHL vārtsarga sagaida stabilitāti, kuras Gudim diemžēl, bet nav. Jā, ir labas spēles , taču ir arī švakas, ja tev AHL ir stabils sniegums atvairīto metienu procents vismaz 92% tad ari NHL nekur neizpaliek,diemžēl tā vietā Kristers lēnām sāk zaudēt pirmā vārtsarga vietu AHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 11:11, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Nu NHL spēlē prāvs pulciņš Kristera līmeņa vārtsargu. Daži pavisam noteikti arī sliktāki.
Gudijs ir viens no sliktākajiem pat AHL.Sapnis par NHL,ja tāds ir bijis tak ir beidzies bezgala sen.Paskatamies AHL vārtsargu statistiku galvenajā rādītājā-atsisto metienu procents(mūsu matainais ir 48.vietā no 52.vārtsargiem) :
AHL Goalie Stats | TheAHL.com | The American...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-02-27 11:14, pirms 7 gadiem
Kardināls rakstīja: Labi, ka tik daudz sarakstīts, taču šīs maiņas jēga ir uzrakstāma teju dažos teikumos.

Budaja alga ir 10 reizes mazāka kā Bišopam. Abi vārtsargi šajā starpsezonā kļūst par neierobežotajiem brīvajiem aģentiem.
Šīs maiņas jēga ir citur - expansion draft, kurā Tampa var aizsargāt tikai vienu - Bišopu vai Vasiļevski.

Kāpēc gan neiegūt jaunu prospektu un nedaudz stabilitātes līdz vasarai, ja vienu no Bišopa/Vasiļevska komanda zaudē tik un tā.

  +6 [+] [-]

, 2017-02-27 11:26, pirms 7 gadiem
fon Dambis rakstīja: Man šķiet, ka priekš Gudija nav tas sliktājais variants. Budajam jau 34 gadi, tā kā pensija arī nav tālu. Iespējams pēc sezona ar Budaju nepagarinās līgumu. Ar Bishopa aizmainīšanu Tampa ieguvusi zināmu summu jaunu līgumu slēgšanai. Lai gan no Aizermana neko jau nevar zināt.
Vārtsargam 34 gadi nav tas pats, kas 34 gadi, piemēram, malējam uzbrucējam. Elites līmeni Budajs var mierīgi turpināt rādīt vēl gadus 3, tā, ka norakstīt viņu uz vecuma rēķina, ir ļoti nepareizi.
Mēs jau te varam piesaukt nelāgo likteni, slikto auru, neveiksmīgo apstākļu sakritību, nejēgas Tampas stafā utt. Taču - būsim godīgi - vislielākā vaina tajā, ka Gudija šobrīd nav uz Tampas rezervistu soliņa vai vārtos, jāuzņemas viņam pašam. Sākums jau bija varens - izmantoja visas sev dotās izdevības, progresēja ar katru spēli, taču apstājās un faktiski pēdējā izceļamā lieta viņa karjerā bija spēle izlases vārtos pret Kanādu. Kopš tā brīža viņa sniegums vārtos, labākajā gadījumā, ir palicis iepriekšējā līmenī. Progresa nav - stabilitātes nav. Iespējams, viņš jau ir sasniedzis savus meistarības griestus, iespējams, viņam vajadzīgs psihologs, iespējams, viņam tiešām jāmaina komanda un sistēma. Nezinu! Taču fakts paliek fakts - Gudijs vairs neizmanto nevienu savu iespēju - laiž visas garām. Mums vairs nav Goodļevskis, kurš "koda" visus konkurents, jo šobrīd Gudiju pašu kož nost visi, kam vien nav slinkums... Cerams, ka tā ir pārejoša parādība, jo gadi iet un Kristers vairs nav jaunais/perspektīvais. Ir jāsāk beidzot rādīt spēle!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 11:35, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Nesākšu saukt uzvārdus. Kaut vai abi Bufalo vārtsargi. Nav sliktāki,bet labāki arī ne.
You made my day

  -1 [+] [-]

, 2017-02-27 11:37, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Vārtsargam 34 gadi nav tas pats, kas 34 gadi, piemēram, malējam uzbrucējam. Elites līmeni Budajs var mierīgi turpināt rādīt vēl gadus 3, tā, ka norakstīt viņu uz vecuma rēķina, ir ļoti nepareizi.
Mēs jau te varam piesaukt nelāgo likteni, slikto auru, neveiksmīgo apstākļu sakritību, nejēgas Tampas stafā utt. Taču - būsim godīgi - vislielākā vaina tajā, ka Gudija šobrīd nav uz Tampas rezervistu soliņa vai vārtos, jāuzņemas viņam pašam. Sākums jau bija varens - izmantoja visas sev dotās izdevības, progresēja ar katru spēli, taču apstājās un faktiski pēdējā izceļamā lieta viņa karjerā bija spēle izlases vārtos pret Kanādu. Kopš tā brīža viņa sniegums vārtos, labākajā gadījumā, ir palicis iepriekšējā līmenī. Progresa nav - stabilitātes nav. Iespējams, viņš jau ir sasniedzis savus meistarības griestus, iespējams, viņam vajadzīgs psihologs, iespējams, viņam tiešām jāmaina komanda un sistēma. Nezinu! Taču fakts paliek fakts - Gudijs vairs neizmanto nevienu savu iespēju - laiž visas garām. Mums vairs nav Goodļevskis, kurš "koda" visus konkurents, jo šobrīd Gudiju pašu kož nost visi, kam vien nav slinkums... Cerams, ka tā ir pārejoša parādība, jo gadi iet un Kristers vairs nav jaunais/perspektīvais. Ir jāsāk beidzot rādīt spēle!
Kad Bishop notraumējās, Vasiļevskis vsp nebija vilcējs. Ja nemaldos kādi 3-4zaudējumi pēc kārtas. Gudijs laukumā tika ja nemaldos 10min, tā kā sev atvēlētajā laika nostāvēja godam. Citu iespēju viņam nedeva. Vai nu Vasiļevskim ir sponsors vai nu vēl kādi zemūdens akmeņi par ko neesmu lietas kursā.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-27 11:41, pirms 7 gadiem
Gudijs ir NHL vārtsargs, nevis kaut kāda AHL !

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 11:41, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Nesākšu saukt uzvārdus. Kaut vai abi Bufalo vārtsargi.
Nesāksi, jo nav jau ko saukt?
Bufalo vārtsargi ir pietiekoši labā līmenī. Protams, ka ne Lēners, ne Nilsons nav elites vārtsargi, taču viņi abi atvaira ap 92% metienus un Bufalo komanda vidēji spēlē ielaisto vārtu ziņā ir tieši 15. vietā, t.i., viducī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-27 11:46, pirms 7 gadiem
HMB-ZVAIGZNU.PUIKA5 rakstīja: Nez kapec tikai kepkas taa domaa
Arhīvs?

  -4 [+] [-]

, 2017-02-27 11:47, pirms 7 gadiem
Labākie vārtusargi uz doto brīdi ir krieviem un somiem. To pat paši kanādieši atzīst.
Un manuprāt piemēram Bobrovskis uz doto brīdi ir labākais vārtusargs pasaulē.

  +6 [+] [-]

, 2017-02-27 11:53, pirms 7 gadiem
fon Dambis rakstīja: Kad Bishop notraumējās, Vasiļevskis vsp nebija vilcējs. Ja nemaldos kādi 3-4zaudējumi pēc kārtas. Gudijs laukumā tika ja nemaldos 10min, tā kā sev atvēlētajā laika nostāvēja godam. Citu iespēju viņam nedeva. Vai nu Vasiļevskim ir sponsors vai nu vēl kādi zemūdens akmeņi par ko neesmu lietas kursā.
Tas ir jāskata kopā ar to, kā viņam tajā periodā gāja pa AHL. Ja viņš tajā laikā AHL laida pa 5 ripām un atvairīja 80%, tad skaidrs, ka NHL viņam iespēju nemaz nedeva. Protams, ka vārtsargam NHL ir vieglāk - tas ir daudzkārt pierādīts fakts, jo NHL vārtsargus biežāk ručī ārā laba aizsardzība, labi aizsargi, kuri netaisa šaizes, prognozējamība, skautings un kas tik vēl ne. AHL ir gaļas mašīna, kurā ir n-tie spēlētāji, kur visi sitas, visi cīnās un domā tikai par sevi. NHL jau tomēr ir nedaudz cits tas domāšanas līmenis. Taču tas nemaina faktu, ka sākumā jāparāda sevi AHL un tikai tad - NHL... citu variantu nav!
Par sponsoru. ASV PRO līgas ir bizness un neviens nekruķīs kkādus blatus, kas var kaitēt biznesam. Jā, var iekārtot brāļadēlu par hotdogu pārdevēju vai sievasmāti par ģērbtuvju apkopēju, bet nu ne jau ielikt čomu vai to, kurš dalās ar algu, par komandas 1. vārtsargu.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 11:55, pirms 7 gadiem
Būšu optimists, Gudijs ir gana jauns vārtsargam, tikai 24 gadi. Viņam
vēl viss ir priekšā. Ja nesanāks NHL, tad būs laba karjera Eiropā.

  +8 [+] [-]

, 2017-02-27 12:09, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Nesākšu saukt uzvārdus. Kaut vai abi Bufalo vārtsargi. Nav sliktāki,bet labāki arī ne.
Neaiztiec Bufalo. Nilsons ir KHL finālists un stiprs otrais numurs, kamēr Gudiju ar Lēneru salīdzināt ir pilnīgs autisms.
1 2 3 4 140 komentāri