Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobslejisti un skeletonisti laimīgi par medaļām Eiropas junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Bobslejisti un skeletonisti laimīgi par medaļām Eiropas junioru čempionātā
Krists Netlaus (otrajā rindā pa labi) un Mārtiņš Muižnieks (pirmajā rindā centrā) Eiropas junioru čempionāta apbalvošanas ceremonijā. Foto: skeleton.lv

Latvijas bobslejisti Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis, kā arī skeletonisti Krists Netlaus un Dārta Zunte sestdien pauda lielu prieku par Siguldas trasē izcīnītajām medaļām Eiropas junioru čempionātā, kaut visi atzina, ka varējuši nostartēt labāk.

Netlaus un Zunte skeletonā ieguva bronzas medaļas. Dāmām Zuntei pēc pirmā brauciena bija identisks rezultāts ar tautieti Endiju Tēraudu, bet otrajā apsteidza viņu par 0,08 sekundēm un atstāja ceturtajā pozīcijā. Arī paralēli notikušajās Eiropas kausa sacensībās Latvijas sportisti ieņēma tieši šīs vietas.

"Esmu ļoti, ļoti priecīga, paldies visiem atbalstītājiem. Pirmajā braucienā bija kļūdiņas, otro jau aizvadīju labāku. Spriežot pēc treniņu rezultātiem, cerēju uz medaļu," pēc sacensībām teica Dārta Zunte, kura iepriekš šosezon pie augstiem rezultātiem nebija tikusi, Eiropas kausā viņas labākajam rezultātam esot 12. vietai. "Šosezon varētu būt labāki rezultāti. Vaina vairāk ir braukšanā - esmu nedaudz uzlabojusi startu, pamainītas kamanas, iegādātas jaunas slidas, bet nedaudz ir piebraukšanas vaina. Jātiek galā ar stresu, lai to paveiktu, strādāju ar Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) psiholoģi Daci Eikenu."

"Mēs parasti ļoti līdzīgi braucam gan treniņos, gan sacensībās," Zunte komentēja sāncensību ar Tēraudu.

"Nākamnedēļ notiks pasaules junioru čempionāts, cerēšu uz labu rezultātu tur. Par nākotni domāsim pēc sezonas. Es ļoti gribētu palikt skeletonā, bet spriedīsim, kā visu savienot," pauž sportiste, kura šajā pavasarī pabeigs vidusskolu.

"Nevarētu teikt, ka esmu apmierināts, tomēr galīgi bēdīgs arī nevaru būt, jo medaļa ir medaļa - tas bija minimālais plāns, bet, protams, gribējās būt spicē. Šoreiz nesanāca, bet tagad jau jādodas uz Kēnigszē un pacīnīsimies pasaules junioru čempionātā," pauda Krists Netlaus, kurš nolika Eiropas junioru čempiona pilnvaras, jo pērn viņš šo titulu ieguva pēc triumfa Eiropas kausa kopvērtējumā. "Nobraucu tīri labi. Pirmajā braucienā varbūt bija neliela kļūda augšdaļā, bet kopumā ar braucieniem esmu apmierināts."

"Pērnais zelts garantēja iekļūšanu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) B sastāvā. Tas ļoti palīdzēja. Arī tagad esmu izcīnījis tur vietu, līdz ar to minimālais uzdevums izpildīts," saka Netlaus, kurš arī šosezon nav izcēlies augstiem rezultātiem un Eiropas kausā, kas ir trešā līmeņa sacensības, pirms sestdienas tikai reizi bija iekļuvis desmitniekā. "Neteikšu, ka šogad ir stiprāka konkurence. Fiziskā kondīcija man bija laba, tomēr ietekmēja daudzas un dažādas traumas, tāpat mācības universitātē un tāpēc maz biju treniņos. Tādējādi nedabūju braukšanas sajūtas."

"Nākamās sezonas plāns ir braukt Starpkontinentālajā kausā un tur cīnīties par vietām uz pjedestāla," stāsta skeletonists. Kā zināms, šosezon Pasaules kausā blakus brāļiem Dukuriem debitēja Ivo Šteinbergs, kurš posmā Siguldā izcīnīja 11. vietu, bet citur bija daudz zemāk. "Pasaules kauss ir pilnīgi cita slodze nerviem. Nevaru solīt, ka es būtu desmitniekā, ja tur brauktu."

"Esmu pilnībā apmierināts, sasniedzu personīgi labākos rezultātus trasē," teica starp vīriem sesto vietu izcīnījušais Mārtiņš Muižnieks, kurš sestdien debitēja starptautiskā līmeņa skeletona sacensībās. "Mazliet bija stress, bet centos noskaņoties, sakot sev, ka esmu trenējies - darīju visu, ko varēju. Pirmais brauciens bija ļoti labs, par otro esmu nedaudz vīlies."

Muižnieks 2017. gada beigās kā stūmējs Ralfa Bērziņa ekipāžā aizvadīja vairākas sacensības bobsleja Eiropas kausā, bet pērn rudenī viņš pievērsies skeletonam, kurā ir vien trīs mēnešus. "Ivo Šteinbergs mani uzaicināja pamēģināt uzskriet startu un bija diezgan labs rezultāts. Runāju ar junioru izlases treneri Gintu Dzērvi un viņš aicināja pamēģināt nobraukt pa trasi. Sākumā negāja gludi, bet tad rezultāti uzlabojās un, pateicoties Dainim Dukuram, šodien esmu šeit. Viņš man noticēja."

"Par nākotni nezinu. Būšu priecīgs, ja varēšu piedalīties arī citās sacensībās, bet skeletonā noteikti palikšu," teica Muižnieks, kurš pirms bobsleja un skeletona nodarbojies ar boksu. "Skeletons man ļoti patīk. Bobslejā mēģināju arī pilotēt, bet tas tik ļoti nesaistīja. Skeletonā esi tuvāk ledum un vari izjust ātrumu."

Bērziņš sestdienas sacensībām sākotnēji bija pieteikts pārī ar stūmēju Lauri Kaufmani, lai varētu startēt U23 ieskaitē, tomēr pēdējā brīdī izlemts startēt prestižākajā U26 kategorijā ar Dāvi Spriņģi. Tajā viņi kļuva par čempioniem, kaut Eiropas kausa ieskaitē gan paliekot aiz vāciešiem Hafera un Hammersa.

"Vakar labi gāja, tāpēc tika nolemts, ka brauksim U26 grupā. Esmu priecīgs, kaut nebija labākie braucieni," pēc sacensībām teica Ralfs Bērziņš. "Diezgan laba nedēļas nogale. Labs darbs padarīts."

"Startus vienmēr var vēlēties labākus. Pirmajā startā bijām ātrākie, tātad viss bija normāli," piebilda Dāvis Spriņģis. "Vienmēr gribas būt arī pirmajiem."