Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL trilleros zaudējums gan Štelmaheram, gan Vecvagaram

Andrejs Siliņš

BBL trilleros zaudējums gan Štelmaheram, gan Vecvagaram
Kaspars Vecvagars
Foto: delfi.lt

Piektdienas vakarā zaudējumus pagarinājumos Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijā piedzīvoja gan Roberta Štelmahera trenētā "Pieno žvaigzdes", gan aizsarga Kaspara Vecvagara pārstāvētā "Baltai" vienība.

Vecvagara "Baltai" sīvi turas pretī "Rūdupim"

Kauņā pie "Žalgira" fārmkluba "Baltai" ciemojās šī gada ULEB Eiropas kausa debitante "Rūdupis". Prienas basketbolisti aizvadīja ļoti rezultatīvu pirmo ceturksni, bet turpinājumā "Baltai" spēli izlīdzināja, un risinājās līdzvērtīgs cīniņš. 41 sekundi pirms beigām 2009. gada pasaules U19 čempionāta MVP Delašs ar trejaci panāca izlīdzinajumu (83:83), un horvātu uzbrucēja pārstāvētā "Baltai" piecas sekundes līdz beigām tika pie bumbas ar iespēju izraut uzvaru. Šī gada U19 čempiona Ulanova metiens gan mērķi nesasniedza, un sekoja pagarinājums.

Tā sākumā Vecvagars guva divus punktus, taču vēlāk pie neizšķirta (85:85) pieļāva kļūdu. Atlikušajā laikā pieredzējušāko vīru pārstāvētā Prienas komanda tomēr izcīnīja uzvaru ar 94:91. Trīs sekundes līdz beigam Vecvagaram no tālienes bija iepsēja izlīdzināt, metiens nebija precīzs, atlekuso bumbu izcīnīja Čižausks, taču arī viņa tālmetiens nebija precīzs.

Artūrs Milaknis uzvarētāju labā iemeta 20 punktus, bet Ģedimins Oreliks pievienoja 18 punktus un sešas atlekušās bumbas. "Baltai" rindās Mario Delašs izcēlās ar 26 punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars laukumā devās uz maiņu, spēlēja desmit minūtes un 38 sekundes, guva trīs punktus (2p. 1/1, 3p. 0/2, s.m. 1/2), izcīnīja vienu atlekušo bumbu, izprovocēja vienu piezīmi, pats saņēma divas un pieļāva vienu kļūdu.

Šī bija "Baltai" 11. neveiksme 13 spēlēs, un komanda ieņem pēdējo vietu tabulā. Tikmēr "Rūdupis" ar deviņām uzvarām tikpat mačos ir ceturtajā vietā oficiālaja tabulā.

Štelmahera "zvaigznēm" pagarinājums un zaudējums Tartu

Otrā dienas spēlē Latvijas izlases trenera Roberta Štelmahera vadītā "Pienos žvaigzdes" pēc ne visai labā starta pret Tartu universitāti trešās ceturtdaļas izskaņā guva astoņus punktus pēc kārtas un no 40:47 panāca vadību (48:47). Noslēdzošajā ceturksnī uzvarētājs netika noskaidrots, bet pusotru minūti pirms papildlaika beigām Doroņins atnesa uzvaru mājiniecei – 73:71.

Rains Veidemans Tartu labā iemeta 19 punktus, bet amerikāņu centrs Bils Emiss un uzvaru nesošā metiena autors Mareks Doroņins guva pa 16 punktiem un izcīnīja pa septiņām bumbām. Štelmahera vadītās komandas labā centrs Pauļus Morkeļūns iemeta 15 punktus.

Šī bija "Pienos žvaigzdes" astotā neveiksme 15 spēlēs, bet komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spelēs, šobrīd ieņemot piekto vietu turnīra tabulā. Tartu vienībai piecas uzvaras un desmit zaudējumi, kas dod vien astoto vietu tabulā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-01-27 21:39, pirms 12 gadiem
Hah,manas abas betsafe prognozes precīzas!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja