Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Durents un Ērvings nomētā Bostonu, Kuruca "Nets" vēl viena graujoša uzvara

Rolands Eliņš

Durents un Ērvings nomētā Bostonu, Kuruca "Nets" vēl viena graujoša uzvara
Kairijs Ērvings un Kevins Durents. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā otro uzvaru divās spēlēs guva Bruklinas "Nets", kas ar Rodionu Kurucu sastāvā pārspēja Bostonas "Celtics" ar 123:95. Kurucs spēlēja tikai pašās beigās, kamēr Kairijs Ērvings iemeta 37 punktus, bet Kevins Durents pievienoja 29 punktus.

Rodions Kurucs, līdzīgi kā sezonas pirmajā mačā, arī šodien nebija "Nets" aktīvajā rotācijā un devās laukumā tikai pašās spēles beigās, kad uzvarētājs jau bija skaidrs un abu komandu rindās spēlēja tikai tālākie rezervisti. Kurucs nospēlēja divas minūtes, kurās netrāpīja savu vienīgo tālmetienu, tika pie vienas atlēkušās bumbas un vienreiz pārkāpa noteikumus. Viņa +/- rādītājs bija plus četri.

Bruklina sezonas pirmajā mačā bija pārliecinoši pieveikusi "Warriors", bet šodien tikās ar citu elites līmeņa komandu "Celtics". Bostonā šis mačs tika sagaidīts sēru noskaņās, jo neilgi pirms tā sākuma klubs apstiprināja ziņas, ka mūžībā aizgājis Keisī Džounss, spēlētājs un treneris, kurš izcīnīja 12 NBA čempiona titulus un kura numurs ir iemūžināts "Celtics" vēsturē.

"Nets" pirmo puslaiku pabeidza nelielos iedzinējos (51:54), bet turpinājumā Bruklinai krietni labāk veicās no tālmetienu līnijas, kamēr "Celtics" tā arī metienu ritmu neuztvēra. Kairijs Ērvings šajā mačā trāpīja septiņus tālmetienus, kas bija tikai par vienu mazāk nekā visai Bostonas komandai kopā, un otrajā puslaikā "Nets" pārņēma vadību, ko ceturtajā ceturtdaļā padarīja jau pavisam drošu. Pēdējās minūtes komanda varēja atļauties spēlēt ar rezervistiem, taču tāpat uzvarēja ar 123:95.

Sezonas ievadā "Nets" pirmajās trīs dienās ar Kevinu Durentu sastāvā un galveno treneri Stīvu Nešu, kurš debitē šajā amatā, paspējusi iekrāt iespaidīgo punktu starpību +54, turklāt aizvadot spēles pret komandām, kas pirms sezonas sākuma tika piesauktas pie favorītēm. Durents šodien iemeta 29 punktus, trāpot trīs no četriem tālmetieniem, kamēr Ērvings sakrāja 37 punktus un izdalīja astoņas rezultatīvas piespēles. Veiksmīga spēle arī Džaredam Alenam, kurš guva deviņus punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas, kas bija divreiz labāka statistika nekā pamatsastāva centram Deandrē Džordanam (4+7) apmēram tādā pašā spēles laikā.

Bostonai 27 punktus guva Džeilens Brauns, kamēr Džeisons Teitums pievienoja 20 punktus, tiesa, to savākšanai viņam bija nepieciešami 22 metieni no spēles. Markuss Smārts iemeta 13 punktus un izdalīja sešas rezultatīvas piespēles. Bostonas rezervistu vidū neviens nepārsniedza desmit punktu robežu, taču sliktākie +/- rādītāji bija tieši "Celtics" sākumsastāva spēlētājiem (Braunam -25, Smārtam -24).

Bruklina nākamo spēli aizvadīs pēc divām dienām pret "Hornets".

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA for the latest NBA...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-26 03:26, pirms 3 gadiem
Uz doto brīdi labākais NBA duets.

     [+] [-]

, 2020-12-26 05:03, pirms 3 gadiem
Vismaz kādam latvietim šogad cerība uz gredzenu. Un tas nav KP...

     [+] [-]

, 2020-12-26 06:13, pirms 3 gadiem
Šogad fināls lakers vs netz, uncle drew mvp

     [+] [-]

, 2020-12-26 07:11, pirms 3 gadiem
bitoose rakstīja: Šogad fināls lakers vs netz, uncle drew mvp
šogad jau?

     [+] [-]

, 2020-12-26 10:26, pirms 3 gadiem
artisk rakstīja: Vismaz kādam latvietim šogad cerība uz gredzenu. Un tas nav KP...
Par tādu gredzenu tur nebūtu ko priecāties. Kurucam ir jāmēğina tikt rotācijā kaut uz 5-8 minūtēm. Uz doto brīdi izskatās, ka ja tā tas turpināsies, tad viņu var sagaidīt Musas liktenis.

     [+] [-]

, 2020-12-26 10:35, pirms 3 gadiem
bitoose rakstīja: Šogad fināls lakers vs netz, uncle drew mvp
Nets jā, bet par Lakers galīgi nav pārliecības.

     [+] [-]

, 2020-12-26 11:25, pirms 3 gadiem
Jā, Nets šobrīd izskatās super draudīgi, bet jāņem vērā, ka KD ir pēc smagas traumas, un Kairijs vienmēr ir bijis traumatisks, un nevienu sezonu nav nospēlējis visas spēles. Par spēku un visu pārējo varēsim runāt sākot no sezonas vidus.

     [+] [-]

, 2020-12-26 12:50, pirms 3 gadiem
kd vienk zvera izskatas un ja irvinga kungad neaizversies shirmis domajams shogad neti pacinisies par gredzeniem