Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārstāvju Novokuzņeckas "Metallurg" pārspēj vienu no VHL līderēm

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas pārstāvju Novokuzņeckas "Metallurg" pārspēj vienu no VHL līderēm
Leonīds Tambijevs. Foto: mettalurg-nk.ru

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Leonīda Tambijeva trenētā un hokejistu Edgara Kuldas un Eduarda Hugo Jansona pārstāvētā Novokuzņeckas "Metallurg", kas savā laukumā ar 3:2 pagarinājumā pieveica vienu no šīs sezonas spēcīgākajām turnīra komandām Penzas "Dizel".

26 gadus vecais uzbrucējs Edgars Kulda laukumā pavadītajās 19:14 minūtēs izdarīja septiņus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, kā arī iekrāja lietderības koeficientu +1. Savukārt 23 gadus vecais aizsargs Eduards Hugo Jansons nebija pieteikts Kuzņas sastāvam.

Pa diviem vārtiem iemeta "Metallurg" snaiperis Maksims Kicins un "Dizel" uzbrucējs Aleksandrs Timirovs. Novokuzņeckas vienība ar 21 spēlē nopelnītiem 27 punktiem pakāpās uz 14. pozīciju 26 komandu konkurencē.

Citā VHL mačā otro panākumu pēc kārtas izcīnīja ar 13 punktiem pēdējā vietā esošā pastarīte Permas "Molot-Prikamye", kas izbraukumā ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārsteidza 19 pozīcijas augstāk esošo "Rostov". Uzvarētāju rindās 32 gadus vecais uzbrucējs Artūrs Ozoliņš 20:27 minūtēs (lielākais spēles laiks starp "Molot-Prikamye" uzbrucējiem) bija pārāks sešos no 14 (42,9%) iemetieniem, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, kā arī +/- koeficientu -1.

Norvēģijas "Fjordkraft-Ligaen" čempionātā 23 gadus vecā aizsarga Maksima Ponomarenko (13 minūšu un desmit sekunžu laikā veica vienu metienu un vienreiz pārkāpa noteikumus) Fredrikstadas "Stjernen" viesos ar 2:3 piekāpās turnīra līderei Āskeras "Frisk", ļaujot tai izcīnīt sesto panākumu pēc kārtas. "Stjernen" ar 14 cīņās izcīnītiem 17 punktiem kopvērtējumā saglabā sesto vietu.

Izmantotie avoti:
https://www.vhlru.ru/report/1051/?i...
https://www.vhlru.ru/report/1051/?i...
https://www.hockey.no/live/Live/Mat...