Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis un Dončičs pret Kavai un Džordžu, Bertāns viesosies Denverā

Andrejs Siliņš

Porziņģis un Dončičs pret Kavai un Džordžu, Bertāns viesosies Denverā
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: mavs.com

Naktī uz rītdienu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēles aizvadīs Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas. Dalasas "Mavericks" pulksten 3:30 mājās mēģinās pagarināt uzvaru sēriju, cīnoties pret vienu no līgas galvenajām favorītēm Losandželosas "Clippers", savukārt Vašingtonas "Wizards" pusstundu vēlāk sāks cīņu izbraukumā pret vienu no Rietumu konferences līdervienībām Denveras "Nuggets".

Svētdienas vakarā "Mavericks" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, viesos apspēlējot divām superzvaigznēm (Džeimss Hārdens, Rasels Vestbruks) apmirdzēto Hjūstonas "Rockets" (137:123). Rītnakt iespēja panākumu sēriju turpināt, taču, lai tā notiktu, atkal būs jātiek galā ar superzvaigžņu duetu - šoreiz Teksasā viesosies Losandželosas "Clippers" ar Kavai Lenardu un Polu Džordžu ierindā. Arī "Clippers" izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, bet ar maču Dalasā sāks trīs izbraukuma spēļu tūri.

Izbraukumos "Clippers" šosezon nav gājis labi - tikai viena uzvara piecos mačos. Tikmēr "Mavs" šī būs atgriešanās mājās pēc īsā izbraukuma uz Hjūstonu, bet pēc tam komanda atkal dosies tūrē, viesojoties Fīniksā, Losandželosā un Ņūorleānā. Savā laukumā "Mavericks" aizvadījuši deviņas no 16 kopumā aizvadītajām spēlēm un sešās no tām izcīnījusi panākumus.

Spēlē pret "Rockets" Dončičs ar 41 punktu un desmit piespēlēm noslēdza arī individuāli izcilu nedēļu, kas vainagojās ar nedēļas labākā Rietumu spēlētāja balvas saņemšanu. Tims Hārdevejs aizvadīja rezultatīvāko spēli sezonā, sametot 31 punktu, bet Kristaps Porziņģis iepriecēja ar kārtējo "double-double" (23 punkti un 13 bumbas). "Mavs" var lepoties ar šobrīd otro labāko uzbrukumu līgā, vidēji gūstot 119,1 punktu, savukārt 47,7 bumbas ļauj ieņemt ceturto vietu labāko atlēkušo bumbu izcīnītāju sarakstā. "Clippers" par bumbām cīnās vēl labāk - caurmērā 48,9 bumbas ik maču (otrā vieta). Abas komandas ir starp piecām labākajām punktu attiecībā - "Mavs" tā ir +9,1 (par 0,1 punktu vairāk līderei "Bucks"), kamēr "Clippers" vidēji +6,9 (piektais rādītājs).

"Mums patīk spēlēt kopā. Uzticamies viens otram. Uzticamies treneru spēles plānam un sekojam tam. Un cenšamies pavadīt labi laiku, spēlējot ar augstu intensitāti. Pamazām saspēlējamies, tāpēc arī izcīnām uzvaras," panākumu sēriju dallasnews.com skaidroja Porziņģis. Ko līdzīgu varētu teikt arī "Clippers" pārstāvji, kas kopš Pola Džordža iesaistīšanās (sezonas sākumu izlaida savainojuma dēļ) izcīnījusi piecus panākumus sešos mačos. Ja Dalasai ir izteikts līderis Dončiča personā un izteikts nākamais labākais spēlētājs ir Porziņģis, tad "Clippers" lomu sadalījums mēdz būt arī citādāks. Jā, superzvaigznes un bīstamākie pretinieku skautingā vienmēr būs Lenards un Džordžs, taču ne vienmēr viņi ir rezultatīvākie. Pēdējos trīs mačos vairāk punktus guvuši Lū Viljamss vai Montrezls Herels.

"Clippers" sastāvā būs viens iztrūkums - izbraukuma tūrē komandai nepalīdzēs pagājušogad draftētais aizsargs Lendrijs Šemets (vidēji 9,1 punkts). "Mavericks" rindās ir viena jautājumzīme - ceļgals sāp pamatcentram Maksi Kleberam, kura līdzdalība šajā mačā nav skaidra. 27 gadus vecais vācietis vidēji 26 minūtēs guvis 8,5 punktus un izcīnījis 5,7 bumbas pie groziem.

Rīt agri no rīta 4:00 spēli Denverā sāks vietējā "Nuggets" un Dāvja Bertāna "Wizards". Pēc trīs mājas spēlēm "Wizards" sāks izbraukuma tūri, kuras laikā jāviesojas ne tikai Kolorado, bet arī Fīniksā un ar diviem mačiem pēc kārtas Losandželosā. Viesos ar uzvaru krāšanu nav klājies labi - divi panākumi septiņās spēlēs, bet no nākamajām 16 spēlēm 12 jāaizvada tieši viesos. "Nuggets" šī būs pēdējā spēle četru mājas spēļu sērijā, bet kopumā komanda izcīnījusi jau piecus panākumus pēc kārtas un deviņus pēdējās desmit spēlēs.

Šī būs tikšanās starp vienu no labākajiem uzbrukumiem līgā ("Wizards") un labāko aizsardzību līgā ("Nuggets"). Savukārt ar aizsardzību Vašingtonai ir lielas problēmas, kas arī bija sagaidāms no jaunas, maz pieredzējušas un maz kopā spēlējušas komandas. Īpašs šis mačs varētu būt Aizeja Tomasam, kurš atgriezīsies Denverā, kur pavadīja pagājušo sezonu. Tiesa, sezona neizvērtās tā, kā augumā mazais aizsargs to būtu vēlējies. Vispirms spēlēt ilgstoši neļāva savainojums, bet, tuvojoties izslēgšanas turnīram, Tomass zaudēja minūtes rotācijā. Vašingtonā Tomass ir vērtīgs palīgs, vidēji gūstot 12,8 punktus un atdodot 5,6 piespēles.

Dāvis Bertāns ir trešais labākais punktu guvējs "Wizards" rindās, vidēji 28 minūtēs izceļoties ar 13 punktiem, kā arī izcīnot 4,6 bumbas un atdodot 1,9 piespēles. Vašingtonas uzbrukuma veidošanas principi un nesavtīgā bumbas kustība ļāvusi Dāvim pēdējā pašreizējā līguma gadā sasniegt labākos statistikas rādītājus karjerā. Individuālais mērķis rūjienietim varētu būt arī nonākšana Visu zvaigžņu spēles trīspunktnieku konkursā. Šobrīd vidēji mačā 3,4 realizēti tālmetieni ir sestais labākais rādītājs līgā, bet no pirmajiem sešiem Dāvim ir trešais labākais realizācijas procents (44,3%). Ņemot vērā, ka NBA nav konkrētu noteikumu iekļaušanai konkursā, Dāvim jāmēģina izdarīt visu, lai NBA justu sirdsapziņas pārmetumus par nevēlēšanos iekļaut konkursā kādu mazāk nozīmīgas tirgus daļas komandas spēlētāju.

NBA regulārā sezona, 27. novembris

LaiksSpēle
3:30Mavericks - Clippers
4:00Nuggets - Wizards
1 2 3 85 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2019-11-26 16:05, pirms 4 gadiem
Kādēļ Dončič ir tik sasodīti seksīgs?

  +7 [+] [-]

, 2019-11-26 16:05, pirms 4 gadiem
Par uzvaras sērijas turpināšanos un KP double-double, Dončičam triple-double.

  +5 [+] [-]

, 2019-11-26 16:23, pirms 4 gadiem
Nu te arī parādīsies vai Dallasa ir pieskaitāma nopietniem pretendentiem uz kaut ko jau šobrīd.

  +5 [+] [-]

, 2019-11-26 16:30, pirms 4 gadiem
Ja Hardaways turpinās uguņot tad viss iespējams..

  +9 [+] [-]

, 2019-11-26 16:33, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimermans rakstīja: Kādēļ Dončič ir tik sasodīti seksīgs?
Neaizmirsti aiz sevis satirit.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-26 16:34, pirms 4 gadiem
Būs grūti! Pieļauju, ka Cliperiem būs vēlme nolikt baltādainos izlēcējus pie vietas!

  +5 [+] [-]

, 2019-11-26 16:53, pirms 4 gadiem
tekken rakstīja: Nu te arī parādīsies vai Dallasa ir pieskaitāma nopietniem pretendentiem uz kaut ko jau šobrīd.
Šo visi teica jau pirms spēles pret Rockets..

     [+] [-]

, 2019-11-26 16:57, pirms 4 gadiem
blackx rakstīja: Šo visi teica jau pirms spēles pret Rockets..
Clippers ir pavisam cita līmeņa komanda, te būs spēle arī aizsardzībā... Visvairāk gribu redzēt ko Dončičs parādīs pret Leonardu/Džordžu.

  -2 [+] [-]

, 2019-11-26 16:57, pirms 4 gadiem
Dončičam 40+ punkti, tie, kuri noripo no stīpas būs KP put back danks. Luka 40+8+11, KP 20+11. THJ- 6 3pt 22pt Barea kopā ar Kubanu uz soliņa 4/4 ņirgs par Doku!

  -1 [+] [-]

, 2019-11-26 16:59, pirms 4 gadiem
RayAllen rakstīja: Clippers ir pavisam cita līmeņa komanda, te būs spēle arī aizsardzībā...
Lac vājā vieta būs cīņa par reebiem.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-26 17:02, pirms 4 gadiem
Ja Dončičs iemetīs 30+, sataisīs par vismaz 5 stulbībām mazāk nekā pret Rockets, ja KP tikpat droši pārliecinoši nospēlēs aizsardzībā un iemetīs par pāris metieniem vairāk, ja atkal labi iesaistīsies rezervisti- nedomāju, ka LA būs viegli. Mavericks nebeidz priecēt un pārsteigt un arī šonakt ir visas iespējas to izdarīt.
Slēpts komentārs: vorkuta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2019-11-26 17:16, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Pārāk daudz "ja". Ja Klipers spēlēs normālu spēli - Dallasai pagaidām nekas nespīd. Vēl jāaug
argumentus, luudzu, kur clippers ir tik kruti, ka Dalasai ir jaaug. Savaadaak taada seetu saruna
cik esmu redzeejis peedeejaas Clippers speeles, tik spiidoshi shiem nemaz neiet.
Un, kopsh NYK speeleem, DAL ir krietni pielikusi jaudaa gan uzbrukumaa, gan aizsardziibaa.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-26 17:25, pirms 4 gadiem
Dkmāju, ka KP šoreiz Lac nospiedīs un būs atkal zem 20 punktiem. LAC visi ir aizsardzības čaļi. Lenards sitīs bumbas no rokām un Beverlijs palīdīs zem paduses Porziņģim kā Smārts. Sorry, neredzu šoreiz variantus pagaidām, bet ceru, ka kļūdos.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-26 17:26, pirms 4 gadiem
chubaki rakstīja: Lac vājā vieta būs cīņa par reebiem.
Tu rakstu lasīji? Galigi neatbilst Tevis sacītajam.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-26 17:29, pirms 4 gadiem
RayAllen rakstīja: Clippers ir pavisam cita līmeņa komanda, te būs spēle arī aizsardzībā... Visvairāk gribu redzēt ko Dončičs parādīs pret Leonardu/Džordžu.
Es pa 80% pārliecināts, ka viņu segs Beverlijs.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-26 17:30, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Pārāk daudz "ja". Ja Klipers spēlēs normālu spēli - Dallasai pagaidām nekas nespīd. Vēl jāaug
Labi- īsākā versijā... JA Dallasa spēlēs kā pret Hjūstonu, nedomāju, ka LA ir tik ļoti labi, lai apgalvotu, ka Dallasai nekas nespīd. Dončičs ir labāks par Leonardu... Porziņģis vēl arvien ir vienradzis, kaut rags vēl bik jāataudzē. Dallasai ir ļoti laba komandas ķīmija... (ja vien to mazliet nepabojā LD ar savu ego ) Labs soliņš... Kā komanda Dallasa šogad ļoti pielikusi... Lai nu kā palieku pie tā, ka ir šonakt visas iespējas pārsteigt... Ja liekas, ka nē- atcerēsimies kaut vai spēli ar Lakers.

  +4 [+] [-]

, 2019-11-26 17:31, pirms 4 gadiem
Manhunt rakstīja: Porziņģim mazāk par 10 punktiem, Lukam triple double ar vismaz 40 punktiem.
Oho.... jau iepriekš tavas prognozes bija stulbas. Tagad jau stulbumam ir vēl augstāks līmenis.

     [+] [-]

, 2019-11-26 17:33, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimermans rakstīja: Kādēļ Dončič ir tik sasodīti seksīgs?
Šausmas! Dončičs un seksīgs? Ja to saka vīrietis, tad jau pats apgalvojums ir divkārt šausmas!

     [+] [-]

, 2019-11-26 17:33, pirms 4 gadiem
Jessy rakstīja: Labi- īsākā versijā... JA Dallasa spēlēs kā pret Hjūstonu, nedomāju, ka LA ir tik ļoti labi, lai apgalvotu, ka Dallasai nekas nespīd. Dončičs ir labāks par Leonardu... Porziņģis vēl arvien ir vienradzis, kaut rags vēl bik jāataudzē. Dallasai ir ļoti laba komandas ķīmija... (ja vien to mazliet nepabojā LD ar savu ego ) Labs soliņš... Kā komanda Dallasa šogad ļoti pielikusi... Lai nu kā palieku pie tā, ka ir šonakt visas iespējas pārsteigt... Ja liekas, ka nē- atcerēsimies kaut vai spēli ar Lakers.
Ko tad visi bukmeikeri saka? Vai tad var baigi uzvārīties uz DAL?

Domāju, ka būs 50/50 spēle.

Un šeit nebūs jāmeklē daudzi JA, TAD, jo tas būs viss kopumā. Ļoti daudzi JĀ, BETi.

     [+] [-]

, 2019-11-26 17:33, pirms 4 gadiem
TakeTheBall rakstīja: argumentus, luudzu, kur clippers ir tik kruti, ka Dalasai ir jaaug. Savaadaak taada seetu saruna
cik esmu redzeejis peedeejaas Clippers speeles, tik spiidoshi shiem nemaz neiet.
Un, kopsh NYK speeleem, DAL ir krietni pielikusi jaudaa gan uzbrukumaa, gan aizsardziibaa.
Tev zemāk "ivijis" jau atbildēja. Clipperiem ir vismaz 4 zvaigznes ar labu spēli aizsardzībā, kamēr Dallasai ir 2 1/2 zvaigznes Luka , KP un veiksmīgā dienā Hardvejs, no kuriem aizsardzībā spēlē KP un mazliet Hardvejs

  +1 [+] [-]

, 2019-11-26 17:36, pirms 4 gadiem
zanessa rakstīja: Šausmas! Dončičs un seksīgs? Ja to saka vīrietis, tad jau pats apgalvojums ir divkārt šausmas!
Laikam jau tāda smalka ironija no zināmas kategorijas vīriešu puses

     [+] [-]

, 2019-11-26 17:48, pirms 4 gadiem
Protams, ka šī ir nākamā spēle, kur varēs redzēt Dalasas potenciālu. Vai arī vēl darāmo. Patiešām šī spēle būs Lukas Dončiča līmeņa pārbaude, protams, ja Kawai Lenards un Pols Džordžs ar kārtīgu "krampi' vēlēsies jaunajam ierādīt tā vietu.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-26 17:51, pirms 4 gadiem
Enbīei vienā spēlē jebkurā komanda var vinnēt jebkuru. Āāāi mazie

  +1 [+] [-]

, 2019-11-26 17:55, pirms 4 gadiem
Rafaello rakstīja: Enbīei vienā spēlē jebkurā komanda var vinnēt jebkuru. Āāāi mazie
Paldies par izvērsto spēku sadalījuma analīzi.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-26 18:09, pirms 4 gadiem
VapeNation rakstīja: Paldies par izvērsto spēku sadalījuma analīzi.
Nu neko jau nepareizu nepateica

     [+] [-]

, 2019-11-26 18:42, pirms 4 gadiem
Donkiks!!!

  +4 [+] [-]

, 2019-11-26 18:57, pirms 4 gadiem
Varētu padomāt, ka fināls Nu tik redzēsim uz ko DAL spējīgi, būs tituls vai nebūs utt. Šī ir vienkārši viena spēle pret labu pretinieku. LAC ir labi aizsardzības spēlētāji un lielisks soliņš. DAL arī ir labi aizsardzības spelētāji un lielisks soliņš, lai arī jaatdzīst, ka sliktaks par LAC. Kopumā šī spēle būs 50/50 un tāpat viņa neko neparādīs par to, kur šīs komandas būs sezonas beigās. Manuprāt abas būs top8, jeb play off zonā, kurā tiesī vietā? skatoties uz rietumiem, ja nebūs pirmais vai otrais, starpība maza.

  +5 [+] [-]

, 2019-11-26 18:57, pirms 4 gadiem
Donkiks labāks par Leonard? kaprona pīpētaji sarosījušies.

     [+] [-]

, 2019-11-26 19:06, pirms 4 gadiem
Manhunt rakstīja: Porziņģim mazāk par 10 punktiem, Lukam triple double ar vismaz 40 punktiem.
Cik spēlēs šogad KP sametīs vairāk par LukaMagic ?

     [+] [-]

, 2019-11-26 19:07, pirms 4 gadiem
Jessy rakstīja: Dončičs ir labāks par Leonardu...
Neskrien laikam pa priekšu. Kad Dončič izveilks Mavs līdz čempionu titulam un krampēs aizsardzībā pretinieku līderus, tad parunāsim.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-26 19:07, pirms 4 gadiem
Robis rakstīja: Varētu padomāt, ka fināls Nu tik redzēsim uz ko DAL spējīgi, būs tituls vai nebūs utt. Šī ir vienkārši viena spēle pret labu pretinieku. LAC ir labi aizsardzības spēlētāji un lielisks soliņš. DAL arī ir labi aizsardzības spelētāji un lielisks soliņš, lai arī jaatdzīst, ka sliktaks par LAC. Kopumā šī spēle būs 50/50 un tāpat viņa neko neparādīs par to, kur šīs komandas būs sezonas beigās. Manuprāt abas būs top8, jeb play off zonā, kurā tiesī vietā? skatoties uz rietumiem, ja nebūs pirmais vai otrais, starpība maza.
Visa Dallasas aizsardzība ir KP. Kā viņš nost - aizsardzības nav. Kamēr LAC aizsardzībā spēlē daudzi. Pie tam - labi.

     [+] [-]

, 2019-11-26 19:10, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Visa Dallasas aizsardzība ir KP. Kā viņš nost - aizsardzības nav. Kamēr LAC aizsardzībā spēlē daudzi. Pie tam - labi.
Ar piebildi Paint aizsardzība. Perimetrā ir normāli krampētāji.

     [+] [-]

, 2019-11-26 19:11, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Neskrien laikam pa priekšu. Kad Dončič izveilks Mavs līdz čempionu titulam un krampēs aizsardzībā pretinieku līderus, tad parunāsim.
Nezināju, ka tu esi arī zinātniskās fantastikas piekritējs.
1 2 3 85 komentāri