Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Norvēģu komanda kā pirmā piesakās jaunajam elektriskā rallijkrosa attīstības seriālam

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Norvēģu komanda kā pirmā piesakās jaunajam elektriskā rallijkrosa attīstības seriālam
Foto: MVFoto

Norvēģu komanda ''Holten Motorsport AS'' kļuvusi par pirmo, kura pieteikusies Projekt E ieskaitei, 2020. gadā šajā elektrisko automobiļu sacensībās startējot ar uz ''Ford Fiesta'' bāzētu Projekt E auto.

Projekt E ir tapis sadarbojoties STARD (Stohl Advanced Research and Development) un IMG, FIA pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotājam, un nākamajā sezonā norisināsies atsevišķos Eiropā notiekošos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos. Autosporta elektrifikācijai kļūstot arvien populārākai, Holten Motorsport AS vēlējās būt vieni no pirmajiem, kuri izmanto šo izdevību rallijkrosā.

Projekt E automašīnas ir izstrādātas, sadarbojoties IMG un austriešu uzņēmumam STARD (Stohl Advanced Research and Development). Projekt E automašīnas izmantos STARD izstrādāto „REVelution” elektrisko platformu, kas nodrošinās līdz 450kW (613zs) jaudu, 1100Nm lielu griezes momentu un 240km/h maksimālo ātrumu.

''Holten Motorsport'' projektu vadītājs Nils Reimers: ''Pievienošanās Projekt E mums dod iespēju kļūt par daļu no elektrisko auto tehnoloģiju attīstības. Nav noliedzams, ka autosports ir viena no galvenajām testu vidēm jaunām autobūves tehnoloģijām, un Projekt E mums dod tehnoloģiju platformu, kura šobrīd mainīgajā auto industrijā ir ļoti aktuāla, tādējādi piešķirot papildus vērtību mūsu progresam un iegūtajām mācībām sezonas gaitā.”

Komandas vadītājs Sviens Bjarte Holtens arī uzsvēra Projekt E tehnoloģijas, kas komandām tiek piedāvātas par relatīvi zemu cenu. ''Projekt E ir progresīvas sacensības, kas privātajām komandām dod iespēju iesaistīties elektriskajā motoru sportā, izmantojot STARD izstrādāto tehnisko konceptu, kas ir ne tikai inovatīvs, vienkāršs un lēts, bet ir arī lieliski pielīdzināms elektriskajām tehnoloģijām, kas redzamas modernos elektriskajos auto.”

Maikls Sakovičs, STARD dibinātājs un vadītājs, ir priecīgs ka Holten Motorsport izlēmuši pievienoties Projekt E. ''Oficiālā Projekt E prezentācija, STARD un IMG vadībā, notika vien pirms dažām nedēļām, taču mēs jau redzam pirmos pieteikumus no komandām, kas ir gatavas šim izaicinājumam. Esam priecīgi, ka Holten Motorsport ir kļuvuši par pirmo komandu, kas oficiāli paziņojusi par savu dalību. Projekt E ir šeit. Mēs nerunājam par tālu nākotni – jūs varat iegādāties detaļu komplektu un startēt jau 2020. gadā. Tas ir tieši tik vienkārši.''

''Nesenā sapulcē Vīnē mēs Holten AS komandai devām iespēju izmēģināt šādu automašīnu, un tas deva viņiem pārliecību par šo sacensību konceptu. Ar nepacietību gaidām iespēju sākt strādāt ar Holten AS kā mūsu klientu viņu ceļā uz jaunu motoru sporta ēru.”

2020. gada sezonas Projekt E kalendārs tika publicēts pagājušajā nedēļā. Seriāla pirmais posms notiks leģendārajā Spa trasē Beļģijā, no 16. līdz 17. maijam, pievienojoties Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta trešajam posmam. Projekt E sezonas noslēguma notiks no 19. līdz 20. septembrim, Neste World RX of Riga ietvaros, kas būs arī Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta devītais posms.

Tirdzniecībā pieejamas arī Neste World RX of Riga ieejas biļetes, tās iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās un internetā ŠEIT.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Riga iespējams sarīkot pateicoties atbalstam, ko sniedz Rīgas dome, sacensību titulsponsors Neste, kā arī sponsors Live Riga un partneris Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Riga | Monster Energy FIA...

     [+] [-]

, 2019-11-26 21:45, pirms 4 gadiem
Haha. Projekt E jaudīgāks par Formula E (240 kW)

     [+] [-]

, 2019-11-26 21:58, pirms 4 gadiem
Kurš gan cits, ja ne norvēģi! Puikām savā valstī patiešām ZAĻA enerģija tiek ražota - no kalna ūdenskritums gāžas lejā, atliek tikai apakšā turbīnu pielikt... Visiem pārējiem lielākajai daļai līdz zaļai enerģijai kā līdz Mēnesim...